Home Fashion Omagiu adus designerului Elio Fiorucci la Fashion Film Festival Milano 2022

Omagiu adus designerului Elio Fiorucci la Fashion Film Festival Milano 2022

4 min read

Sfârșitul fricilor inutile este începutul vieții ” este unul dintre motto-urile pe care Elio Fiorucci, care a murit în iulie 2015 la vârsta de 80 de ani, le împărtășește cu zâmbetul pe buze în „Free spirit”. Documentarul despre Elio Fiorucci care povestește fenomenul incredibil al imperiului creat de designerul italian a avut parte de o ecranizare specială la Fashion Film Festival Milano.

documentar Elio Fiorucci
Sursă foto: Giorgio Lotti/Mondadori Portfolio, via Getty Images

Elio Fiorucci s-a născut la Milano în 1935. Designerul este fondatorul brandului Fiorucci, care a făcut populară moda italiană. Giorgio Armani l-a descris ca fiind un revoluționar, adăugând: „A fost întotdeauna gata să-și asume unele riscuri pentru a-și înțelege cu adevărat timpul”.

Regizorul Ai Nagasawa îl comemorează pe Fiorucci spunând: „Fiorucci este numele unui om care a revoluționat și  schimbat istoria modei italiene și nu numai. Fiorucci este universul magic al magazinelor sale concept, de la primul magazin din Milano până la cele din Londra, New York, Tokyo, Sydney și Los Angeles. Fiorucci se remarcă față de contemporani pentru că îndrăznește, pentru că distruge regulile propunând fericirea. ”

Fiorucci și-a deschis prima afacere de retail la Milano la mijlocul anilor ’60. Dacă îți doreai o pereche de cizme cowboy aurii Lurex, magazinul lui Fiorucci era locul potrivit. Logo-ul brandului, care apărea pe orice, de la tricouri la genți, a devenit rapid un simbol al gustului și spiritului progresiv.

Documentarul „Free spirit”, lansat pe 7 Octombrie 2017 într-o manieră mai privată, a fost celebrat cu o ecranizare specială la a opta ediție a Fashion Film Festival Milano. Includerea la festival marchează lansarea reală, deoarece regizorii au spus că filmul va avea o distribuție mai extinsă începând din primăvară.

Andrea Servi și Swan Bergman, amândoi directori și scriitori ai documentarului, declară că cel mai greu obstacol în producerea „Free Spirit” a fost moartea lui Fiorucci „Pe lângă durerea de a pierde un prieten, a existat sarcina complicată de a crea un limbaj și un sens comun din imaginile pe care le-am avut”, a spus Servi. Swan Bergman adaugă „Nu mai există nimeni ca Elio în prezent”.

Interviurile prezente în documentarul despre Elio Fiorucci variază de la Vivienne Westwood, care împărtășește cum a auzit prima dată de designerul italian, până la colaboratori, precum fotograful Oliviero Toscani, stilistul și artistul Maripol, care a fost director de artă al celebrului magazin al lui Fiorucci din New York și mulți alții.

Citește în continuare Globurile de aur 2022 – Lista completă a câștigătorilor.

Load More Related Articles
Load More By Cioară Ștefania
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Câștigătorii Premiilor Globurile de Aur 2023

A venit timpul să află câștigătorii așteptatelor Globuri de Aur 2023 la cea de a 80-a ediț…