Home Events Câștigătorii Premiilor Globurile de Aur 2023

Câștigătorii Premiilor Globurile de Aur 2023

7 min read

A venit timpul să află câștigătorii așteptatelor Globuri de Aur 2023 la cea de a 80-a ediție Nominalizările au fost anunțate de Mayan Lopez și Selenis Leyva din noul serial de comedie NBC Lopez vs. Lopez și Helen Hoehne, președintele Asociației Presei Străine de la Hollywood (HFPA). Acestea au prezentat cei cinci nominalizați pentru fiecare dintre cele 27 de categorii de premii.

globurile de aur 2023
Sursă foto: Vanity Fair

La categoria Cel mai bun film-drama, nominalizările au fost Avatar: The Way of Water, Elvis, Tár, Top Gun: Maverick și câștigătorul din acest an The Fabelmans.

Babylon, Everything Everywhere All at Once, Glass Onion: A Knives Out Mystery, Triangle of Sadness și The Banshees of Inisherin au concurat pentru titlul Cel mai bun film- musical sau comedie.

House of Dragon a reușit să câștige premiul pentru Cel mai bun serial de dramă. Iar pentru genul musical sau comedie Abbott Elementary a fost învingător, în timp ce premiul pentru cel mai bun serial limitat, serial antologic sau film TV al acestui an a fost The White Lotus: Sicily Black Bird

Talentatul Kevin Costner a câștigat pentru prestația sa apreciată din Yellowstone, premiul pentru Cel mai bun actor într-un serial dramă.

În ceea ce privește câștigătorul pentru Cel mai bun actor într-un serial limitat sau film, Evan Peters a dus acasă premiul pentru incredibila sa ipostază din Monster: The Jeffrey Dahmer Story, iar la categoria feminină Amanda Seyfried a uimit publicul cu prestația sa în The Dropout.

Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial limitat sau film TV  a fost obținut de incredibila Jennifer Coolidge pentru The White Lotus, iar Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial limitat sau film TV a fost câștigat de Paul Walter Hauser, Black Bird.

globurile de aur 2023
Sursă foto: Sky News

Trebuie menționat și faptul că Martin McDonagh a câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu datorită The Banshees of Inisherin.

The Fabelmans a fost un favorit acest an, iar Steven Spielberg reușește să câștige Globul de Aur pentru Cel mai bun director.

Argentina câștigă Cel mai bun film într-o limbă străină pentru filmul cu același nume. Titlul de Cea mai bună actriță-dramă îi revine lui Cate Blanchett pentru Tár, în timp ce Julia Garner (Ozark) duce acasă premiul pentru Cea mai ună actriță într-un serial TV.

Cel mai bun actor într-un rol secundar este câștigat de  Ke Huy Quan pentru Everything Everywhere All at Once. Iar Cea mai bună actriță într-un rol secundar este obținut de talentata Angela Bassett în Black Panther: Wakanda Forever.

Tyler James Williams câștigă titlul de Cel mai bun actor în rol secundar dintr-un serial TV pentru prestația sa din Abbott Elementary.

Cea mai bună partitură originală a fost compusă de Justin Hurwitz pentru Babylon, iar cea mai bună piesă originală a acestui an a fost Naatu Naatu, Kala Bhairava, M. M. Keeravani, Rahul Sipligunj (RRR).

Cel mai bun actor într-un serial TV- musical sau comedie este câștigat de Jeremy Allen White, The Bear, iar la categoria feminină Quinta Brunson, Abbott Elementary.

Colin Farrell, The Banshees of Inisherin este Cel mai bun actor- musical sau comedie în acest an, precum și Michelle Yeoh pentru Everything Everywhere All at Once pentru Cea mai bună actriță în aceeași categorie.

Guillermo del Toro’s Pinocchio câștigă premiul pentru Cel mai bun film animat. După imitația exactă din Elvis, nu este surprinzătoare victoria bine meritată a lui Austin Butler pentru categoria Cel mai bun actor-dramă.

Pentru Cea mai bună actriță într-un serial TV, nimeni alta decât talentata Zendaya a reușit să primească acest premiu pentru apariția ei senzațională din serialul apreciat Euphoria.

Citește în continuare New year, new The Motans? – Midnight Gems, un EP cu reinterpretări și influențe de muzică trap.

Load More Related Articles
Load More By Cioară Ștefania
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

6 branduri românești pentru copii (îmbină distracția cu educația)

Antreprenorii români și-au extins creativitatea și talentul prin lansarea a numeroase prod…