Home Fashion Tendințele anului 2018 – Cămașa masculină

Tendințele anului 2018 – Cămașa masculină

5 min read

cămașa masculină

Anul 2018 începe în forță cu noi tendințe în materie de modă. Unul dintre aceste trenduri este cămașa masculină purtată, evident, de către femei. Este cu certitudine o piesă vestimentară care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei, datorită versatilității și a faptului că va fi mereu în trend. Alături de o pereche de jeans este varianta perfectă pentru o ținută relaxată, dar și cât se poate de chic.

Anii ’80

Sursă foto Pinterest

Acesta a fost momentul apariției acestui trend. Femeile încep să adopte un stil msculinizat ce emană mai multă putere și autoritate. Acest tip de cămașa a fost purtată în primul rând alături de alte piese masculine precum sacouri ori chiar costume. Este de fapt mai mult decât un trend, arată evoluția femeii în societatea modernă.

În această perioadă supermodele apăreau pe podiumuri cât și în revistele de modă purtând cămăși masculine. Astfel trendul ajunge în marile magazine ca mai apoi să fie adoptat de majoritatea femeilor.

Abordarea acestei piese într-un mod formal este actuală iar ca un plus se poate jongla cu accesorii masive pentru a completa outfitul.

 

 

 

cămașa masculină
Sursă foto Pinterest

 

A doua abordare a trendului în anii ’80 a fost una ceva mai jucăușă, mult mai relaxată. Cămășile erau purtate cu nod în talie, peste un tricou ori simple. În această combinație piesa era dusă într-o zonă feminină și mai ușor de purtat .

Astfel cămașa purtată de bărbați la birou a ajuns să fie purtată pe plajă. În locul unei rochii de vară erau purtate cămăși, unele fiind chiar achiziționate din secțiunile dedicate bărbaților. Formele rigide ale poplinului erau acum fluidizate prin răsucirea mânecilor. Croiala sobră deja nu mai era recunoscută când era asortată cu fuste mulate ori rochii. O piesă bărbătească și-a făcut astfel loc în garderobele femeilor de peste tot din lume.

 

 

 

Trendul anului 2018

Un trend ce este mereu reinterpretat în diverse forme și care cu siguranță va ramâne mereu în top. Cămașa masculină este privită ca un element ce degajă libertate, relaxare în ciuda faptului că este la bază o piesă formală. Pe trupul unei femei arată senzual tocmai pentru că este mai largă și nu lasă totul la vedere. Multe vedete sau fashion icons poartă cămăși de acest gen în tot felul de combinații. Multe vă pot inspira pentru ținutele din acest an.

Sursă foto Pinterest
Sursă foto Pinterest

O fustă creion este mereu o alegere bună deoarece contrastează și subliniază silueta. Acest tip de ținută poate fi purtat atât pe stradă cât și la birou, machiajul și accesoriile fac diferența.

All white este o variantă ceva mai îndrăzneață, însă potrivită pentru sezonul cald. Continuitatea unei astfel de ținute se face prin alăturarea texturilor apropiate.

Load More Related Articles
Load More By Croitoru Sabina
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Twist masculin – Tendinte menswear

Așa cum sezoanele se succed și trendurile se modifică odată cu ele, mulându-se pe noile ce…