Home LifeStyle Te iubesc, mulțumesc, iartă-mă

Te iubesc, mulțumesc, iartă-mă

8 min read

Te iubesc pentru ceea ce ești. Pentru cum ești. Pentru lumina pe care o văd în ochii tăi și care-mi aduce și mie bucurie. Te iubesc pentru lucrurile mărunte precum modul în care îți treci mâna prin păr, pentru gropițele care îți apar atunci când râzi… te iubesc pentru forma buzelor, pentru senzația electrică pe care o simt atunci când ți le ating… te iubesc pentru că ai ales să mi te dăruiești, că ai ales să rămâi o perioadă în viața mea și să o umpli de frumos, de gingășie, de soare, de dimineți și seri pline de simțire.

Îți mulțumesc că ai grijă de mine, uneori exagerat. Îți mulțumesc că mă suni să mă întrebi când vin acasă pentru că mi-ai pregătit ceva special. Îți mulțumesc că nu fugi de mine atunci când sunt bolnav, ascuns tot sub pături. Îți mulțumesc că mă sprijini în ceea ce fac, că îmi consideri munca importantă doar pentru că e munca mea, chiar dacă tu poate că nu înțelegi nimic din ea. Îți mulțumesc pentru că ești alături de mine și când râd, și când sunt obosit, și când sunt trist și când sunt nervos. Îți mulțumesc că ești uneori paratrăsnetul meu și îmi preiei frustrările și oboselile. Îți mulțumesc că, pentru tine, noi e la fel de important precum tu și eu.

Iartă-mă că uneori nu te înțeleg și nu știu cum să reacționez. Iartă-mă că nu am răbdare mereu să te ascult. Iartă-ma că nu îți arăt decât prea rar cât de importantă ești pentru mine. Iartă-mă că nu am la fel de multă grijă de tine precum ai tu de mine, că uneori pun problemele proprii, munca și alte lucruri nesemnificative mai presus de ceea ce este cu adevărat important. Iartă-mă pentru momentele în care te fac să plângi, nopțile în care îți sărut buzele ude și sărate de atâta plâns. Iartă-mă că nu pot fi mereu omul perfect, bărbatul alături de care să te simți femeie cu adevărat. Dar lucrez la asta și am nevoie de tine să mă ghidezi. Singur nu pot. Și iartă-mă că nici asta nu știu cum să o pun în cuvinte, să mă fac înțeles. Iartă-mă că uneori nu am chef de vorbit, nu îmi vine să îți împărtășesc din gândurile mele și prefer să mă scufund într-o activitate fără sens pentru tine, deși știu că te frămânți și ți-ai dori să înțelegi ce e cu mine, să-mi fii aproape în momentele dificile.

Te  iubesc, mulțumesc și iartă-mă. De câte ori le rostești în relația ta? De câte ori le simți dar nu ai curajul să le spui? Practică-le mai des, nu-ți fie teamă să pari vulnerabil sau vulnerabilă. Deși am scris din perspectiva unui bărbat, dacă ești femeie lucrurile stau exact la fel.

Dacă îți dorești o conexiune profundă, nu-ți fie teamă să o exprimi. Nu aștepta ca celălalt să îți ghicească toate stările, unele pe care nici tu măcar nu reușești să ți le identifici corect. Dar să nu regreți niciodată momentele când ți-ai arătat aprecierea pentru persoana iubită. Și ce alt mod mai puternic decât prin aceste trei cuvinte?

Știi câte relații ar fi mai sudate, mai împlinite, dacă cei doi ar învăța doar aceste trei cuvinte? Bine, nu doar să le învețe, să le folosească oricând simt nevoia.  De fiecare dată când sunt împreună. Și chiar dacă nu mai sunt împreună, chiar dacă au ales alte drumuri în viață.

Avem tendința să aruncăm imediat un obiect devenit inutil. Facem așa și cu oamenii, din păcate oameni care ne-au fost dragi o perioadă. Condiționăm sentimentele frumoase de prezența fizică a celuilalt, iar atunci când el sau ea nu mai este, le transformăm în respingere, ură, frustrare, gelozie. Tocmai de aceea, aceste simple trei cuvinte sunt atemporale, se pot spune oricând, se pot simți oricând și pot aduce alinare oricând este nevoie.

Te iubesc. Mulțumesc. Iartă-mă. Tu când le-ai folosit ultima dată?

Mai multe articole scrise de către Dan poți citi pe dan.truzzia.com.

Load More Related Articles
  • Femeia cu mască

    Anul acesta am ajuns să trăim într-o lume a măștilor. Unde te uiți sunt măști de toate cul…
  • Lasă-l liber. Dacă te vrea, va veni el la tine

    Se lasă seara peste oraș. Umbrele întunericului se întind peste clădiri și parcuri. Iar su…
  • Dragoste în vremea izolării

    „Te iubesc, vreau să fim nedespărțiți, să ne petrecem tot timpul liber împreună!”/ „Nu te …
Load More By Dan Trutia
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Femeia cu mască

Anul acesta am ajuns să trăim într-o lume a măștilor. Unde te uiți sunt măști de toate cul…