Home Arts Sony World Photography Awards 2019

Sony World Photography Awards 2019

4 min read

Sony World Photography Awards 2019 a anunțat fotografiile câștigătoare dintre un număr record de înscrieri, 327.000 din 195 de țări.

Fotograful italian Federico Borella a fost numit Fotograful anului (și câștigătorul locului 1 al secțiunii Documentary) pentru proiectul său Five Degrees, care se concentrează pe modul în care schimbările climatice influențează numărul de sinucideri în comunitatea agricolă din Tamil Nadu, din sudul Indiei, care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 140 de ani. Seria a fost apreciată de juriul competiției pentru „sensibilitatea, excelența tehnică și arta în a aduce la lumină o problemă globală”.

Federico Borella, 2019 Sony World Photography Awards, Fotografie din Seria „Five Degress”
Christy Lee Rogers, 2019 Sony World Photography Awards, fotografie câștigătoare la categoria Motion
Sergi Villanueva, 2019 Sony World Photography Awards, Student Photographer of the Year
Alex Robciuc, câștigător Sony Romania National Award

Fotografia lui Alex Robciuc intitulată Vasile Oanea a fost desemnată drept cea mai bună imagine individuală din totalitatea lucrărilor realizate de fotografi de naționalitate română, având domiciliul în România, participanți la Sony World Photography Awards.

Alex Robciuc, Sony World Photography Awards, fotografie câștigătoare National Awards – România

Fotografia câștigătoare, Vasile Oanea, este un portret surprins de Alex Robciuc după ce a auzit povestea sa de viață: „Vasile a locuit aici toată viața sa. Într-o casă tradițională de lemn din Maramureș, România, în satul pitoresc Breb. El a ales o viață cu totul diferită față de ceilalți oameni din comunitatea lui. Vasile este puternic înrădăcinat în stilul de viață al strămoșilor săi din Maramureș, însă nu a renunțat la avantajele tehnologice pe care le oferă secolului 21 și astfel combină stilul de viață tradițional din Maramureș cu un stil de viață modern. Pe lângă faptul că este un fermier, el este de asemenea poet, scriitor și uneori jurnalist, iar pentru a le realiza pe toate, s-a înconjurat de camere video și foto, laptop și imprimantă. Vasile este o persoană creativă, își scrie gândurile în versuri și este jurnalistul satului atunci când înregistrează ce se întâmplă în cadrul diferitelor evenimente, realizând filmări și fotografii,” a declarat Alex Robciuc.

Citește în continuare High-fashion și arta clasică.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Vanotek lansează single-ul „Bring Us Back” în colaborare cu Joshua Ziggy

Noul single a fost compus de Vanotek și Joshua Ziggy, producător Vanotek, are un sound fre…