Home Arts High-fashion și arta clasică

High-fashion și arta clasică

2 min read

Creat de Antonio Patruno Randolfi, contul de Instagram @mystendhalsyndrome se concentrează pe colaje între portrete din arta clasică și piese din colecțiile Gucci, Prada, Burberry etc. Sindromul Stendhal este denumirea dată tulburării psihosomatice care poate provoca amețeli și halucinații la vizionarea artei.

„Ideea lucrărilor mele a apărut aproape din întâmplare din legătura dintre obsesia mea pentru portretizarea istorică și activitatea mea. Am studiat moda”, afirmă Randolfi, care recunoaște că a manifestat un interes în industriile creative de când era copil. „M-am întrebat cum ar arăta marii protagoniști ai istoriei artei în hainele contemporane; Am început să experimentez și nu m-am oprit încă”, adaugă el.

„Istoria ne învață că atunci când există prea multă tehnologie, unii oameni privesc spre trecut pentru nostalgie. În cazul meu, cred că, în schimb, unirea modernismului și clasicismului creează un limbaj universal”.

Selectarea tendințelor actuale pare destul de ușoară pentru el, ca stilist. Totuși, potrivirea accesoriilor și îmbrăcămintei de astăzi cu picturile din secolele al cincisprezecelea, al șaisprezecelea este o sarcină mai delicată și necesită multă imaginație.

arta clasică

arta clasică

arta clasică

arta clasică

arta clasică

arta clasică

Citește în continuare Ilustrații de modă pe social media.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Classix Festival, ziua a 2-a: Viitorul muzicii clasice și Concertul Romantic

Ziua de 17 februarie a găzduit la Iași două evenimente organizate în cadrul Classix Festiv…