Home Hairstyle Șamponul uscat: tot ce trebuie să știi despre acest produs

Șamponul uscat: tot ce trebuie să știi despre acest produs

6 min read

Părul gras este o problemă des întâlnită în rândul femeilor, atât în timpul verii, când părul secretă mai mult sebum decât în mod normal, cât și în timpul sezonului geros. Înainte de a include acest produs în rutina ta zilnică de înfrumusețare, te invităm să descoperi în rândurile de mai jos avantajele și dezavantajele șamponului uscat.

Șamponul uscat
Foto: iStock

În ultima vreme, din ce în ce mai multe produse de îngrijire a podoabei capilare, printre care și șamponul uscat, și-au făcut apariția pe piața din România. După ce am aflat mai multe detalii de la specialiștii mindbodygreen.com, suntem aici pentru a-ți dezvălui tot ce trebuie să știi despre șamponul uscat, cum și cât de des se poate aplica acesta.

Ce este un șampon uscat?

Recunoscut pentru numeroasele sale beneficii, șamponul uscat este un produs care se poate achiziționa atât sub formă de pudră, cât și sub formă de spray. Acesta diminuează în profunzime aspectul uleios al părului, îl împrospătează și-i oferă textura și volumul dorit. De-a lungul timpului, acest produs a aparținut doar vedetelor de la Hollywood, dar acum se află și în beauty kit-ul femeilor de pretutindeni, ajutându-le să economisească timp și, bineînțeles, bani.

Cum utilizez acest produs?

Apelează la șamponul uscat atunci când scalpul tău este uleios, iar părul este lipsit de volum și strălucire. Înainte de a pulveriza la rădăcina podoabei capilare, agită foarte bine flaconul și aplică produsul de la o distanță de aproximativ 30 de centimetri. Lasă șamponul să acționeze timp de un minut, iar apoi masează scalpul folosindu-te doar de vârfurile degetelor. După ce ați respectat pașii, puteți coafa părul după preferințe.

Cât de des pot să îl folosesc?

Trebuie să știi că nu există contraindicaţii în utilizarea șamponului uscat, atâta timp cât ai în vedere faptul că produsul nu poate să înlocuiască, în mare parte, șamponul clasic. Datorită pulberii lăsate în urma folosirii șamponului, care se va acumula în timp și care va conduce la apariția unui păr aspru și cu un aspect neîngrijit, acesta poate fi utilizat ori de câte ori ai nevoie, însă doar atunci când timpul este inamicul tău. Așadar, specialiștii îți recomandă să nu folosești șamponul uscat în fiecare zi.

Avantajele și dezavantajele șamponului uscat

Medicii specialiști recomandă șamponul uscat și susțin faptul că este un produs minunat adresat tuturor persoanelor care suferă de un păr cu tendință de îngrășare crescută. În cel mai scurt timp, părul tău va arăta spectaculos, cu un plus de volum și te vei putea coafa după bunul plac fără prea multă bătaie de cap și pierdere de timp. De asemenea, acest șampon te va ajută să ții sub control numărul de spălări dese, care îți poate afecta atât sănătatea podoabei capilare, cât și a scalpului.

Șamponul uscat are și dezavantaje atunci când îl utilizezi în exces, iar acest lucru poate declanșa apariția mâncărimii și sensibilității scalpului, dar și a mătreții.

Citește în continuare Îngrijirea părului în sezonul rece.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Hairstyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Elizabeth Debicki va interpreta rolul prințesei Diana în ultimele două sezoane ale serialului „The Crown”

Emma Corrin, cunoscută pentru interpretarea senzațională a Dianei, prințesa de Wales, în c…