Home Arts Relaxare și recomandări culturale în weekendul 9-10 mai | evenimente online

Relaxare și recomandări culturale în weekendul 9-10 mai | evenimente online

6 min read

Ce mai urmărim în acest weekend? Din fericire, avem de ales între atât de multe evenimente online, organizate special pentru a ne ajuta să simțim cât mai puțin restricțiile din această perioadă, încât nu ne rămâne decât să găsim recomandările potrivite. Weekendul acesta ne relaxăm urmărind filme și piese de teatru sau ascultând muzică responsabilă cu buna dispoziție.

evenimente online
Sursă foto: Facebook @ TIFF Unlimited
Oscar Weekend

Filme străine care au au obținut Premiul Academiei Americane de Film vor fi difuzate gratuit pe unlimited.tiff.ro, alături de un documentar care deschide culisele fascinante ale nunților românești.

Filmele vor putea fi accesate gratuit doar la ora anunțată, după care vor putea fi văzute doar de către abonații platformei TIFF Unlimited.

Programul începe Sâmbătă, 9 mai, la ora 17:00 cu „Nunți, muzici și casete video”, în regia lui Tudor Giurgiu, care a câștigat în 2008 Premiul Uniunii Cineaștilor din România pentru Cel mai bun film de scurtmetraj de toate genurile.

„Cataclisma” – unteatru

Concept, coregrafie, ilustrație muzicală și interpretare: Andrea Gavriliu

Cataclisma este un solo coregrafic care prezintă un corp (feminin) bombardat cu informație. Informația îl manipulează, îl revoltă, îi face rău, dar n-are ce face… Din ciclul țara arde și baba se dă cu ruj, acest corp se deformează (la propriu) pe măsură ce ascultă neputincios voci celebre care conduc lumea. *Spectacolul conține nuditate! Interzis sub 18 ani!

Puteți consulta ghidul pentru vizionarea spectacolului „Cataclisma” care începe Sâmbătă, 9 mai, de la ora 21:00.

Teatrul independent își continuă activitatea online, reducând prețul biletelor „pentru că eforturile de producție din spatele transmisiunii unei înregistrări sunt mai mici. Și pentru că ne dorim ca spectacolele noastre să ajungă la cât mai mulți dintre iubitorii de teatru.”

On Air • Sun Sets (LIVE) • Alt Om & Vlad Dobrescu

Alt Om și Vlad Dobrescu vin în casele noastre cu un Live Stream care poate fi urmărit pe aplicația VRTW și pe www.vrtw.life, Sâmbătă, 9 mai, de la ora 16:20.

Cu gândul la următoarele evenimente Vinyl, Rum, Tapas & Wine, astăzi ieșim în grădină, pe balcon sau deschidem larg geamurile, într-o mână avem un pahar cu băutura preferată, iar cu cealaltă deschidem VRTW ON AIR și ne bucurăm de un apus muzical.

„The Sunset Limited” – unteatru

O recomandare specială pentru piesa de teatru „The Sunset Limited”, cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki, regia Andrei și Andreea Grosu, un spectacol pe care l-am văzut chiar pe scena unteatru și l-aș revedea oricând cu mare plăcere.

„The Sunset Limited e o întâlnire. O întâlnire autentică. Plină de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate și îndrăzneală. E despre tine. Și despre noi. Netrucat. E despre cele mai întunecate gânduri și despre cele mai gingașe încercări. E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot întâmpla. Atât de personal că ti se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atât.

Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E puțin mai mult. E o confesiune. Curajoasă.”

Duminică, 10 mai, de la ora 20:00.

unteatru a pus la dispoziție și un ghid pentru vizionarea spectacolului.

Citește în continuare Rețeaua Națională a Muzeelor din România propune 16 măsuri necesare redeschiderii muzeelor pentru public.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Meet the young designers | Vlad Cheregi

Ce pot spune despre Vlad Cheregi? Este un tânăr aspirant, energic, pasionat de modă și vio…