Home Fashion Răspunsul Vogue la controversata copertă cu Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte al SUA

Răspunsul Vogue la controversata copertă cu Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte al SUA

5 min read

 Vogue a dezvăluit coperta pentru luna februarie, iar protagonista acesteia este Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii. La scurt timp după ce criticile au început să curgă în mediul online și într-un efort de a lămuri contextul imaginilor care au stârnit controverse, Vogue a publicat un articol care dezvoltă tema editorialului.

Kamala Harris Vogue
Fotografie realizată de Tyler Mitchell, Vogue, February 2021

Fotografiată de Tyler Mitchell, coperta o prezintă pe Kamala Harris într-un stil casual: teniși Converse, un sacou creat de prietenul ei, designerul Donald Deal – alegeri de stil care îi aparțin – și un zâmbet strălucitor. Imaginea nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și a fost criticată pentru stilul vestimentar, considerat de unii „prea casual”, poziția „care nu o avantajează” și pentru fundalul „dezamăgitor”. „Aceasta este o fotografie groaznică a unei femei superbe, puternice, geniale și inspiraționale. Prima femeie vicepreședinte al SUA merită mai mult.”

Cu toate acestea, așa cum indică Vogue în articolul care dezvoltă editorialul pentru copertă, o privire mai atentă asupra imaginii relevă un tribut adus unui capitol cu însemnătate deosebită în formarea vicepreședintelui Kamala Harris: perioada în care a fost membru al Alpha Kappa Alpha Sorority la Howard University.

Fondată în 1908, Alpha Kappa Alpha este prima „sororitate” afro-americană, iar culorile sale oficiale sunt roz somon și verde măr. Aleasă de Beulah Burke, unul dintre cei nouă membri fondatori ai grupului, combinația a rămas aceeași de mai bine de un secol și este recunoscută instant de către membri și de către oricine are cunoștințe despre sistemul grecesc de „sororități” și „fraternități”.

Perioada în care a fost membru AKA a avut un impact profund, pe care Kamala Harris l-a explorat în autobiografia ei, „The Truths We Hold”. „Nu ni s-a spus doar că avem capacitatea de a fi puternici; am fost provocați să acționăm la înălțimea acestui potențial. Exista această așteptare că vom evolua și ne vom folosi talentele pentru a prelua roluri de lideri și pentru a avea un impact asupra oamenilor, în țara noastră și poate chiar în lume.”

Când a realizat conceptul pentru copertă, Mitchell a dorit să onoreze această perioadă importantă din viața noului vicepreședinte, dar și femeile puternice care sunt membre ale unor astfel de grupuri, precum Alpha Kappa Alpha. „Prin această copertă pe care apare doamna vicepreședinte Harris, am dorit ca scenografia să aducă un omagiu acestui capitol, statutului ei de membru AKA și istoriei „sororităților” afro-americane din întreaga lume.”

Kamala Harris Vogue
Fotografie realizată de Tyler Mitchell, Vogue, February 2021

Vogue a publicat între timp pe conturile de Social Media și coperta digitală a ediției, ce o înfățișează pe Kamala Harris într-un costum Michael Kors, primind de această dată mult mai multe reacții pozitive, printre care „Aceasta ar trebui să fie coperta ediției print! Minunat.”.

Citește în continuare Rutina de îngrijire de la Careless Beauty pentru o piele luminoasă iarna.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Lansarea Muzeului „Identități Fragile”/Muzeul Pandemiei și a Campaniei de colectare a obiectelor-memorie

Rețeaua Națională a Muzeelor (RNMR) lansează un nou proiect muzeal participativ în România…