Home Food & Wine Pepenele roșu, aliatul frumuseții. Efecte fabuloase și de ce să îl consumi vara aceasta

Pepenele roșu, aliatul frumuseții. Efecte fabuloase și de ce să îl consumi vara aceasta

5 min read

Pepenele verde, originar din sudul Africii, este cunoscut în întreaga lume ca fiind unul dintre cele mai sănătoase fructe care domină în casele tuturor, mai ales în timpul sezonului cald. Cu toate acestea, nu mulți dintre noi știu și faptul că pepenele este folosit în industria frumuseții, grație conținutului bogat de vitamine, antioxidanți și minerale benefice organismului.

Sursă foto: Anne Menke, Trunk Archive

Pepenele roșu este unul dintre cele mai populare fructe de pe teritoriile Coreei, cunoscut ca fiind un hidratant puternic!”, mărturisește Christine Chang, expert coreean în domeniul frumuseții. „Atunci când eram copil, în vacanțele de vară pe care le petrecem la bunicii mei, bunica obișnuia să folosească sucul pepenelui roșu pentru a-l aplica în diverse zone ale corpului cu iritații produse în urma arsurilor solare – o tradiție bine-cunoscută în Coreea, de altfel!”, a mai adăugat Christine Chang.

Sporește hidratarea pielii

În ceea ce privește hidratarea facială pe timpul sezonului estival, pepenele roșu poate fi o alternativă naturală benefică tenului tău. Dacă te confrunți cu piele uscată, pe parcursul verii pepenele roșu poate fi una dintre soluțiile mai puțin costisitoare. Antioxidanții și aportul de apă al pepenelui vor conduce la creșterea umidității pielii și, bineînțeles, la hidratarea acesteia pe termen lung. Îmbibați în sucul pepenelui roșu un prosop curat din bumbac și aplicați-l pe față aproximativ 10 minute, după care clătiți-vă tenul sub jetul de apă pentru a înlătura masca.

Păstrează pielea catifelată și fermă

Pepenele roșu are un conținut remarcabil de antioxidanți și vitamine, cu efecte miraculoase anti-îmbătrânire și de micșorare a aspectului porilor. Mai mult decât atât, masarea regulată a pielii cu o felie de pepene roșu contribuie la îmbunătățirea elasticității pielii, făcând-o mai fermă și mai catifelată.

Un exfoliant natural

Da, pepenele roșu este un exfoliant natural foarte sănătos. Este bogat în vitamina C, care curăță în profunzime fața și îi oferă un aspect proaspăt, iar micile „granule” prezente în pepenele roșu acționează precum un exfoliant. Specialiștii de la Glow Recipe, publicație fondată de Sarah Lee și Christine Chang, doi experți coreeni în frumusețe, recomandă o mască de față alcătuită din sucul a 2-3 bucăți de pepene verde, o lingură de iaurt și încă una de zeamă de la o lămâie galbenă proaspăt stoarsă.

Sfat: Pe timpul verii, include pepenele roșu în dieta zilnică pentru a menține organismul hidratat și sănătos în permanență.

Citește în continuare Farmec relansează gama Gerovital H3 Hyaluron C cu un nou concept grafic.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…