Home LifeStyle O nu, nu încă un Valentine’s Day!

O nu, nu încă un Valentine’s Day!

9 min read

…Și iată că am intrat în perioada de aur a iubirii. Perioada în care femeile se simt răsfățate iar bărbații nu apucă să își mai tragă sufletul. Valentine’s Day, Dragobete, 1 Martie, 8 Martie. Iar dacă femeia iubită este în zodia Vărsător sau Pești, mai apare încă o dată importantă de sărbătorit.

Goana după cadoul perfect, seara perfectă, momentul perfect, a început mai ceva ca celebra goană după aur. Pe data de 14 februarie, greu mai găsești o rezervare la restaurantul preferat. Ciocolată, flori, excursii, rochii, lenjerie, curierii au ce transporta în perioada asta. Iar tu, dacă ești bărbat, nu știi ce să mai faci să îți arăți iubirea față de parteneră. Abia pe la jumătatea lui martie, răsufli și tu ușurat că s-a terminat totul și poți să te întorci la viața ta ”normală”. Asta în speranța că ea, iubirea vieții tale, partenera ta, lumina ochilor tăi, este fericită cu dovezile de dragoste pe care i le-ai așternut prin intermediul consumerismului.

Am un ton ușor sarcastic referitor la marile celebrări ale dragostei pentru că mi se par desuete. Este ca și cum ai sta 365 de zile cu un om și alegi 1, 2, 3, 4 zile din an în care să îi spui că îl iubești. Este un gest la fel de gol precum un balon de săpun. Și știi de ce? Pentru că nu o faci din plăcerea de a o face, ci pentru că ”așa fac toți”. Asta anulează plăcerea și originalitatea. Desigur, nu spun că este neplăcut să faci ceva sau să primești cadouri. Nu este neplăcut nici să petreci o seară frumoasă alături de cel drag. Dar asta poți avea oricând dorești. Ai nevoie să mai aștepți anumite date din an?

În plus, Valentine’s Day e un fel de Halloween, adică o sărbătoare care n-are nimic de-a face cu plaiurile mioritice, dar care vinde. În replică, s-a redescoperit Dragobetele, care răspunde naționaliștilor, celor care își doresc o sărbătoare autohtonă. Au ele ceva în comun cu dragostea? Prea puține.

Dragostea e chestia aia care nu ține cont de zi, de noapte, de ora sau de anotimp. E forța care te împinge să traversezi cel mai crunt trafic, să nu dormi nopțile, să te cerți cu managerul pentru o zi liberă în care să fugi la munte în doi. E forța care te face să zâmbești toată ziua fără să ai vreun motiv. Și nu Red Bull îți dă aripi, iubirea o face. Și a făcut asta mereu, înainte să apară celebrul brand de E-uri frumos ambalate.

Pentru că asta este Valentine’s Day. Un cocktail de E-uri frumos ambalate, turnat cu paiul în mod ostentativ și demonstrativ, dar gol în semnificație. Ai nevoie de restul populației pentru a iubi? Mă îndoiesc. Ai nevoie de alți oameni care să sărbătorească alături de tine ceea ce ai tu mai prețios în suflet? La fel, mă îndoiesc. Cel mai frumos cadoul al iubirii sunteți voi doi.

Așadar, nu te limita la câteva zile din an pentru a-ți arăta prețuirea. Poți să faci asta oricând dorești și simți. Iar dacă vrei o cină frumoasă de Valentine’s Day, du-te. Dar nu o face singura ocazie în care să îl faci pe celălalt să se simtă special. Aici e cheia de fapt. Multe ocazii speciale. Multe momente speciale. Nedatate. Sau datate într-un calendar al vostru. Prima întâlnire, primul sărut, primul fermoar tras de sus până jos, primul mers undeva, prima dată când i-ai lăsat mașina să o conducă, prima săritură cu parașuta îmbrățișați. Prima goană prin savană cu leul după voi. Prima dată când i-ai instalat Windows. A doua dată când i-ai instalat Windows, deoarece a dat un click aiurea și s-a virusat tot. Atunci când i-ai dăruit un Mac, exasperat de instalările de Windows.

Calendarul vostru bate orice alt calendar. Sărbătorile voastre bat orice alte sărbători. Cadourile voastre sunteți în primul rând voi doi. Restul este răsfăț și reamintire a importanței voastre. Viața și iubirea există zilnic, în fiecare secundă. Există vreo sărbătoare a vieții? Nu, pentru că e prea comună. Și cu toate acestea sărbătorirea vieții este în viața însăși, prin modul în care este ea trăită.

Happy Valentine’s Day! Dar fii happy cu adevărat și în restul zilelor, nu doar pe 14 februarie.

Mai multe articole scrise de către Dan poți citi pe dan.truzzia.com.

Load More Related Articles
  • Femeia cu mască

    Anul acesta am ajuns să trăim într-o lume a măștilor. Unde te uiți sunt măști de toate cul…
  • Lasă-l liber. Dacă te vrea, va veni el la tine

    Se lasă seara peste oraș. Umbrele întunericului se întind peste clădiri și parcuri. Iar su…
  • Dragoste în vremea izolării

    „Te iubesc, vreau să fim nedespărțiți, să ne petrecem tot timpul liber împreună!”/ „Nu te …
Load More By Dan Trutia
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Femeia cu mască

Anul acesta am ajuns să trăim într-o lume a măștilor. Unde te uiți sunt măști de toate cul…