Home Editorials NIMENI NU-I PERFECT!

NIMENI NU-I PERFECT!

8 min read
Trupuri sculptate. Increderi oarbe de sine și siguranță, toate împachetate, fac dintr-un biet cetățean amărât, o paria care nu ințelege că nimeni pe lumea asta n-are dreptul să-l judece sau să-l pună la colț pentru ce este sau cum este! Chiar nu există reguli pe care minți luminate să le dicteze și nici precepte haotice care să te facă să-ți fie frică sa te exprimi. Umanitatea este cea mai mare invenție a lumii și clipă de clipă, ea își adaugă noi și noi lumini, prin lacrimi și tăceri, prin străluciri și frumuseți.  Curajul de a fi tu nu se învăța!
Toate textele acestea motivaționale de pe internet, noianul de lecții atent prescrise de unii învățați într-ale umanității, nu fac decât să te inhibe. Nu coboară, firește, nimic pe hornul casei, nici pe hota apartamentului. Niciodată, dintr-o providență exacerbată, nimeni nu o să-ți ofere rezerve, redute deja câștigate sau puterea pentru a înfrunta lovituri! Pe principiul american, tu ataci, tu dai cu capul, fără prea multe frici! Dar e nevoie de curaj și de acea atitudine care te poate face împăcat cu tine însuți, din toate punctele de vedere!
Nimeni nu-i perfect! Dreptul de a te desfășura pe tabloul acesta incolor și insipid al vieții nu ni-l dă niciun Tataie de prin ceruri, nici o tanti de pe la Curtea Supremă și cu atât mai puțin haita de priviri care te devorează de la prima la ultima scăpare. Dreptul acesta ne aparține nouă, iar lupta pentru a demonstra ceva nu-i cazul să se așeze pe subiectele pe care ei le impun, ci doar pe împlinirea ta! Viața e un soi de enigmă pe care nu descoperirea misterului o desăvârșește, ci dimpotrivă, căutarea ei, adâncirea într-o necunoscută cu multe variabile, fără caștigători sau eroi deplini și fără figuri care să pară pregnante.
Pana la un punct, și eu cred cu ardoare în asta, oamenii sunt la fel în căutarea lor dupa adevăr. Intervine mai apoi gradul de cunoaștere, evoluția de la primată la vertebrată și mai apoi la fericitul statut de om care are lumină pe chip și fericiri în suflet. Pe scurt, de unul singur poți avea o viață așa cum îți dorești tu să ți-o așterni, nu cum ți-o dictează alții, într-o societate din ce în ce mai bolnavă de ea, ipohondră, cu răbufniri ale unor neica-nimeni care găsesc mereu rol în a spune ceva lipsit de inteligență. Nu internetul, nu posibilitatea de a vorbi ne conferă ceva, ci substanța, conținutul, ceea ce spunem, asta ne recomandă!
Diferit poți deveni și prin atitudinea ta corectă și coerentă, care deseori, nu intră în concordanță cu valorile ridicole, clișeele și prejudecățile pe care anumiți inși le aruncă pe tapetul cerului cuprins de zmeele luminilor umane. Imaginea aceasta mă urmărește. Zmeele aleargă, ochiul le caută, privirea le dezmiardă si vântul le doboară în infinit.
Cîci în infinit, cu pasiunea ori cu trăirile lipsite de marcaje fosforescente, de te vei lua, rămâne doar același trist și de neconceput rol unic, cu vremea trecută peste el, cu un ceva indescriptibil la fiecare partitură aliniată în act dramatic. Un ceva diferit! Să te lamentezi e superficial, precum și să te gândești că a trăi eroic e un gest de ieșire din climat. Nebunia e interioară, experientele latente sunt prezente și așteaptă o revigorare, iar limitele absurde tind către mediocritate.

Și atenție, a fi altfel nu e ceva venit de pe altă lume! Vedeți voi, nu întotdeauna principiile majorității sunt cele corecte, cum la fel de bine nici ideile avangardiste, la modă, nu au implicații reale în viață pe care-o trăim! Cert este că dintre tăceri, glasul curajul de a trăi pe bune trebuie să te urmărească și să te lasă să fii așa cum vrei, cu toate riscurile aferente, desigur, pentru că nimic nu se poate construi fără a putea să îți asumi anterior ceva! Într-un final, nimeni nu-i perfect!
Load More Related Articles
 • NU NE PASĂ!

  Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…
 • AU RĂPIT LUMINA!

  Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…
 • draga

  DRAG DE DRAGA NOASTRĂ!

  Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Teatrul nu este o …
Load More By Narcis Avadanei
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

NU NE PASĂ!

Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…