Home Health & Beauty Expert advice Metode simple și non-invazive de prevenire a cearcănelor

Metode simple și non-invazive de prevenire a cearcănelor

7 min read

Mulți dintre noi ne confruntăm cu apariția cearcănelor și, de cele mai multe ori, există o multitudine de factori care conduc la instalarea lor. Dar care sunt metodele sigure de prevenire a cearcănelor care îți oferă rezultate pe termen lung? 

Cu toții cunoaștem „rețeta”: lipsa totală a somnului sau lipsa unui somn sănătos, suprasolicitarea vederii, afecțiunile endocrine, afecțiunile ficatului sau ale întregului sistem digestiv, oxigenarea redusă a țesuturilor, oxidarea celulară, alimentația neadecvată și lipsa hidratării interne, toți acești factori perturbă zona sensibilă a ochilor.

Cearcănele sunt blocaje limfatice care se formează extrem de simplu atunci când țesutul este slab oxigenat. Limfa este acel lichid incolor care circulă prin vasele de sânge, prin ganglionii limfatici și prin spațiile intercelulare, cu rol extrem de important în schimbul de substanțe între sânge și țesuturi. Când cearcănele se acutizează, acele blocaje limfatice se pot simți chiar și la atingere (când străbatem gentil zona de sub ochi și simțim mici „glomerule”), conducând ulterior spre un aspect întunecat și rigid. Am întâlnit numeroase persoane care mi-au mărturisit că suferă de cearcăne dintotdeauna. Ei bine, moștenirea genetică (la nivel limfatic/endocrin) reprezintă un factor suplimentar.

Însă, indiferent de toate aceste aspecte, este bine de știut că putem scăpa de cearcăne și le putem preveni cu un simplu instrument prețios și non-invaziv: masajul. După mai multe proceduri încercate de mine (comprese cu infuzii reci și diverse măști botanice) sau altele încercate de clienți și prieteni (tratamente succesive cu laser, blefaroplastie sau peeling-uri chimice), pot afirma că nici una nu se compară cu rezultatul pe termen lung oferit de masajul zilnic al zonei ochilor.

Vă atrag atenția că nu este vorba despre un masaj care trebuie urmat într-un centru de specialitate. Acesta poate fi făcut acasă, individual, cu precădere seara (după demachiere) și dimineața, imediat ce ne-am trezit. Multe persoane au părut extrem de surprinse și ușor reticente când le-am propus această tehnică, însă tocmai simplitatea este uneori neatractivă. Multe persoane ajung să recurgă la o multitudine de tratamente complicate și invazive pentru un rezultat rapid. „Rapid” nu înseamnă tocmai potrivit sau sănătos.

Care sunt beneficiile acestui masaj?

– drenaj limfatic și, implicit, deblocarea zonei
– oxigenarea țesutului
– dezumflarea ochilor
– îndepărtarea senzației de oboseală facială
– îndepărtarea sensibilității globului ocular (mă refer la senzația de ochi obosiți și înroșiți)

Cât ar trebui să dureze?

– 5 minute dimineața
– 5 minute seara (după demachiere și atunci când se aplică crema dedicată zonei ochilor)

Pe ce perioadă recomand a fi efectuat?

Recomand să-l încercați zilnic, minim o luna de zile si să surprindeți efectele/schimbările care au loc de la o zi la alta.

Cum se realizează?

– prin apăsări ușoare SUB pleoape – se poziționează degetul arătător pe unghiul intern al ochiului și se pornește o apăsare continuă pe tot traseul spre unghiul extern al ochiului
– prin apăsări ușoare PE pleoape – se poziționează degetul arătător pe zona sinusurilor și se pornește o apăsare continuă pe tot traseul spre unghiul extern al pleoapei și până spre tâmple
– se repetă de 5-10 ori dimineața și seara (uneori chiar și în timpul zilei – de către persoanele care petrec mai mult de 6 ore la laptop/calculator)

Alte recomandări

Hidratare internă zilnică, alimentație sănătoasă, fără exces de carbohidrați, respectarea orelor de somn.

Urmărește pagina de Instagram (@ioanaadinaoancea) a expertului nostru în sănătate și frumusețe, Adina Oancea, farmacist & co-fondator Careless Beauty Româniacare va exemplifica această tehnică de masaj.

Citește în continuare Scurt ritual de îngrijire zilnică a tenului – un „must-have” pentru sănătatea și prevenirea îmbătrânirii tenului.

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Doinița Oancea – Reflection – despre designul românesc și propriul brand

Căutăm frumosul peste tot − în oameni, în fapte și în lucruri. Ne dorim în jurul nostru po…