Home Arts Comunitatea modei s-a reunit pentru a repara catedrala Notre-Dame

Comunitatea modei s-a reunit pentru a repara catedrala Notre-Dame

2 min read

Comunitatea modei s-a reunit pentru a repara catedrala Notre-Dame din Paris, în urma incendiului devastator din 15 aprilie care a durat mai mult de cinci ore.

notre-Dame

După ce flăcările au fost stinse, François-Henri Pinault, președintele și CEO al conglomeratului de lux Kering, a promis 100 de milioane de euro pentru a ajuta la restaurarea catedralei Notre-Dame. Donația va proveni de la compania de investiții a familiei sale, Artemis, fondată de tatăl lui Pinault, François.

Într-o declarație postată pe Twitter, Pinault a scris: „Această tragedie îi lovește pe toți francezii și, mai mult decât atât, pe toți cei atașați de valorile spirituale. Confruntată cu această tragedie, toată lumea dorește să redea viață acestei bijuterii a patrimoniului nostru cât mai curând posibil.” Printre brandurile Kering se numără Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen și Balenciaga.

Bernard Arnault, președintele și CEO al companiei LVMH, a promis 200 de milioane de euro pentru repararea catedralei. „Familia Arnault și Grupul LVMH, în solidaritate cu această tragedie națională, s-au angajat să contribuie la reconstrucția acestei catedrale extraordinare, simbol al Franței, patrimoniului său și unității sale”. Pe lângă donație, LVMH a promis, de asemenea, să contribuie pe partea de creativitate, arhitectură și asistență financiară, cu ajutorul tuturor echipele sale, de la Louis Vuitton, Dior, Fendi, Celine, Loewe și Marc Jacobs.

Donațiile de la Pinault și de la Arnault au început ceea ce se așteaptă să fie o campanie masivă și internațională de strângere de fonduri pentru catedrala Notre-Dame.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Meet the young designers | Halațiu Tudor

O nouă generație de tineri designeri își croiește drumul într-o industrie în care nu este …