Home Health & Beauty Expert advice Scurt ritual de îngrijire zilnică a tenului – un ”must-have” pentru sănătatea și prevenirea îmbătrânirii tenului

Scurt ritual de îngrijire zilnică a tenului – un ”must-have” pentru sănătatea și prevenirea îmbătrânirii tenului

7 min read

 Dacă am realiza cât de important este să avem un scurt ritual zilnic de îngrijire a tenului și a pielii întregului corp, am putea preveni major îmbătrânirea și instalarea dezechibrelor pielii. În general, pielea este un bun diagnostician și ne semnalează starea generală a organismului, însă este necesar să depunem un efort spre a ne cunoște întâi tipul de piele. Fie că aveți un ten uscat, sensibil, cuperozic gras sau cu tendință acneică, află că ritualul de îngrijire poate avea aceeași pași simpli utilizând, bineînțeles, cosmeticele dedicate pielii voastre.

Care sunt pașii pe care îi putem face face zilnic și ce beneficii avem dacă îi urmăm?

Seara. Demachiere este primordială. În loc să reprezinte un moment de care vrei să scapi cât mai rapid, ce-ar fi sa-l privești ca pe un moment în care pielea ta îți mulțumește că îi acorzi atenție și că o ajuți să te ajute. Începe cu două dischete demachiante pe care le poți îmbiba cu apă florală, infuzie de ceai (flori de gălbenele, cimbrișor, salvie, muguri de pin) sau, pur și simplu, apă plată sau minerală, apoi presează-le și picură orice tip de ulei pe care îl îndrăgești și cunoști a fi prietenos cu pielea ta (poate fi chiar ulei de măsline, cătină, cocos, etc). Curăță gentil tenul doar prin mișcări ascendente, începând cu buzele (aici prin mișcări circulare) și continuând cu restul feței și demachierea ochilor.

După acest tip de demachiere, apă-ulei (care este potrivit și tenurilor grase și/sau acneice deoarece înmoaie țesutul cornos și curăță în profunzime), continuă cu aplicarea ascendentă și a unei loțiuni, apoi a unei măști cosmetice sau a unui gomaj cosmetic, în funcție de ce ai nevoie mai mult – hidratare sau curățare profundă. Află că măștile sunt o categorie de produs extrem de benefice pielii deoarece putem vitaminiza și revitaliza puternic pielea. Așa cum ne hrănim zilnic organismul cu mâncare sănătoasă și naturală, de ce să nu ne hrănim și tenul cu o mască botanică, bogată în compuși bio-activi cu rol antioxidant. Pasul acesta, crede-mă, este o binecuvântare pentru ten. După ce o menții aproximativ 10-15 minute, îndepărteaz-o la duș sau cu apă călduță deasupra chiuvetei. În final, aplică o cremă hidratantă și, dacă este posibil, alege o cremă naturală, botanică, fără miros (parfum de sinteză) și care îți va hrăni și purifica tenul pe timpul nopții.

Dimineața. Recomand o demachiere și o pregătire rapidă a tenului pentru zi. Pe timpul nopții se elimină destul de multe impurități, așadar, acest ritual de dimineață este extrem de benefic. Ține pe noptieră doar o apă florală într-o sticlă prevăzută cu pulverizator și, când te trezești, pulverizează pe toată suprafața tenului. Te vei trezi imediat și vei simții tenul revigorat. Renunță la a mai utiliza asupra tenului apa de la robinet – poate usca și dezechilibra pH-ului pielii. Curăță ușor tenul cu o dischetă demachiantă și încă 2-3 pulverizări cu apa florală, apoi aplică o cremă – bază de machiaj, cu rol hidratant și protector (despre cremele cu SPF vom discuta într-un articol viitor). Aplică machiaj, dacă dorești.

Recomandare finală: Nu vă aglomerați acasă cu prea multe produse cosmetice. Fiți echilibrate în alegerea produselor și consumați atât cât este necesar în perioada respectivă. O multitudine de produse așezate pe noptieră sau în baie, de foarte multe ori ajung să numai fie utilizate. Vă este familiar acest aspect?

Vă las să urmăriți ritualul personal de îngrijire pe care sper să îl considerați util și, pentru că vreau să experimentați cu adevărat tipul de demachiere propus, apă-ulei, am ales un kit de îngrijire pe care vi-l ofer în cadrul concursului. Mult succes tuturor celor care participă!

Text: Adina Oancea, farmacist & co-fondator Careless Beauty România

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In Expert advice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Doinița Oancea – Reflection – despre designul românesc și propriul brand

Căutăm frumosul peste tot − în oameni, în fapte și în lucruri. Ne dorim în jurul nostru po…