Home Fashion Lacoste a înlocuit crocodilul cu 10 animale pe cale de dispariție

Lacoste a înlocuit crocodilul cu 10 animale pe cale de dispariție

3 min read

Clasicul logo al brandului Lacoste, crocodilul, a făcut un pas în spate pentru a pune în lumină speciile pe cale de dispariție și eforturile de a opri scăderea numărului de exemplare din aceste specii, în ciuda amenințărilor permanente precum braconajul, pescuitul excesiv sau defrișările.

lacoste

În dorința de a sublinia importanța conștientizării speciilor pe cale de dispariție, brandul Lacoste a înlocuit logo-ul său bine știut în formă de crocodil cu 10 animale diferite, care reprezintă specii care sunt pe cale de dispariție. Colecția în ediție limitată, numită Save Our Species (Să ne salvăm speciile), marchează un parteneriat de trei ani între Lacoste și Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

„Pentru speciile pe cale de dispariție, crocodilul își abandonează locul traditional”, spune Lacoste, care nu și-a schimbat anterior crocodilul verde de la debutul său cu 85 de ani în urmă. Logo-ul recunoscut la nivel mondial a fost conceput ca un omagiu pentru fondatorul mărcii, René Lacoste, care a fost numit „Crocodil” din cauza modului în care el se purta cu adversarii săi de pe terenul de tenis. Noile logo-uri în ediție limitată au fost produse folosind aceeași culoare verde și broderie ca în cazul clasicului crocodil.

Fiecare din cele 10 modele a fost produs în număr limitat, corespunzător numărului de exemplare rămas în sălbăticie pentru fiecare specie. De exemplu, au fost produse doar 350 de exemplare cu Tigrul Sumatran, ale cărui principale amenințări sunt braconajul și defrișările. Doar 30 de bucăți au fost produse cu Vaquita, care din cauza pescuitului excesiv este una dintre cele mai amenințate specii de mamifere vreodată.

Citește în continuare despre Vivienne Westwood, designer și activist și despre Colecția de primăvară-vară 2019 creată în jurul ideii „Cumpără mai puțin”, consumă responsabil.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Cine este Vanotek – artistul care compune muzică românească cu un sound internațional

Vanotek este un tânăr producător şi DJ român, originar din Republica Moldova, care a studi…