Home Fashion Accessories INTERVIU | ZIZZOU – Sezonul emoțiilor – Cronicile OPPO Reno 10 5G ale artiștilor locali

INTERVIU | ZIZZOU – Sezonul emoțiilor – Cronicile OPPO Reno 10 5G ale artiștilor locali

20 min read

În căutarea esenței sezonului și a emoțiilor autentice, am vizitat mai multe târguri de Crăciun ca să vă aducem poveștile creatorilor locali, cu OPPO Reno 10 5G devenit povestitor de nădejde pentru acest proiect. Vino alături de noi în această călătorie ca să descoperim împreună ZIZZOU, un brand fondat de Mihaela Pop, care îmbină design-ul contemporan cu tehnici de meșteșug tradițional pentru a crea produse din ceramică, preponderent bijuterii cu accesorii din metal. Însă ZIZZOU nu este doar despre creație artistică, ci și despre o schimbare pozitivă în comunitate. Așadar, am vorbit cu Mihaela despre componenta creativă, socială și economică ZIZZOU, un proiect al Asociației SolidarELE.

Fotografie realizată cu OPPO Reno 10, Credite foto: Marius Tudose
Ce v-a inspirat să începeți această poveste și cum contribuie Zizzou la o schimbare pozitivă în comunitate?

Zizzou este un brand de produse unicat din ceramică, preponderent bijuterie acompaniată de accesorii din argint, cupru sau alamă, realizate manual. Creațiile noastre îmbină designul contemporan cu tehnici tradiționale de producție complet prietenoase cu mediul înconjurător.

Inspirația pentru a crea povestea Zizzou a apărut ca urmare a unui set de nevoi. Este rezultatul nevoii de a face un pas în spate din societatea aflată mereu pe grabă, copleșită de stres cotidian și încrâncenări, de a-mi găsi acel refugiu în care timpul aproape stă în loc atunci când creez, unde în gând este o muzică plăcută și unde mă simt de multe ori precum un copil care se joacă.

Este, de asemenea, rezultatul nevoii de a oferi laturii mele creative atenția pe care o merită. După un liceu cu profil mate-info și o facultate în domeniul juridic, ani superbi care mi-au hrănit partea pragmatică, am simțit că a venit momentul să îmi recunosc latura creativă și să o las să se exprime. Cele două laturi conviețuiesc acum armonios, însă oricum nu s-au exclus niciodată.

Iar pentru că atunci când ești pe drumul bun, lucrurile se așază frumos, am identificat posibilitatea de a creiona povestea noastră ca o întreprindere de economie socială, Asociația SolidarELE, care îmbină două componente – cea economică cu cea socială. Întoarcem astfel în comunitate parte din beneficiile noastre și asta încununează munca și eforturile noastre. Mai exact, din veniturile realizate, derulăm acțiuni sociale pentru diverse grupuri de persoane vulnerabile din societate („ELE” din solidarELE), iar în primele noastre proiecte sociale, „ELE” au fost victimele violenței domestice, femei și copii găzduiți în centre sociale de adăpost temporar. Contribuim la combaterea abandonului școlar în rândul acestor copii și la asigurarea unor condiții decente de trai în centrele amintite pentru victimele domestice. Acțiunile concrete derulate se regăsesc pe website-ul nostru, zizzou.ro.

Credem în necesitatea solidarității manifestată față de categoriile vulnerabile pentru a avea o societate în care să ne fie tuturor mai bine.

Fotografie realizată cu OPPO Reno 10, Credite foto: Marius Tudose
Ce anume face ca fiecare produs să fie unic și să transmită emoțiile și dedicarea cu care a fost creat?

Unicitatea bijuteriilor Zizzou decurge în primul rând din îmbinarea componentei din ceramică cu cea de argint, cupru sau alamă, ambele realizate manual. Fiecare produs Zizzou este realizat manual și primește atenția și dedicarea necesare, rezultând astfel o piesă unicat. Folosim tehnici tradiționale de producție, care oferă unicitate și o valoare sporită fiecărui produs ce rezultă din dedicarea și atenția celui care îl realizează. Oferim importanță deosebită detaliilor ce îl compun și îi transmitem fericirea cu care îl modelăm ori prelucrăm, liniștea pe care o avem când le realizăm, bucuria pe care ne-o dă fiecare bucățică finisată până când a căpătat forma visată și proiectată.

Îmbinăm elemente de design contemporan, tehnici de meșteșug tradițional și metale prețioase și semi-prețioase, rezultând bijuterii unicat. Atât componenta de ceramică, cât și accesoriile din metal integrate într-o compoziție sunt realizate manual.

Ne-am extins producția și în zona de veselă și obiecte de decor sau pentru zona de wellbeing, iar mai apoi a fost integrat și departamentul de îmbrăcăminte. Realizăm serii mici de produse, uneori chiar custom made. Ne place să ținem legătura direct cu clienții noștri și ținem cont de sugestiile și feedback-ul lor.

De multe ori îi țin la curent cu procesul de producție și le arăt stadiul lucrării prin fotografii sau mici materiale video. În acest fel produsul devine cu atât mai personal pentru ei și simt efectiv că a fost creat pentru ei.

Lucrăm cu materiale 100% naturale și sustenabile care beneficiază de certificate ce atestă lipsa impactului negative social sau de mediu. Desfășurăm așadar activitate 100% prietenoasă cu mediul înconjurător, asigurând astfel și respectul cuvenit clientului care dorește achiziționarea unui produs premium, sustenabil și care, în plus, are în spate o faptă bună.

Fotografie realizată cu OPPO Reno 10, Credite foto: Marius Tudose

Întreaga arhitectură a ZIZZOU are la bază principii precum sustenabilitate (de la procesul de producție manufacturieră, la materialele 100% naturale și de cea mai bună calitate, reciclabile sau chiar reciclate, până la ambalarea produselor și livrările cu bicicleta), generozitatea și solidaritatea cu cei mai vulnerabili din societate, unicitatea produselor realizate de noi (fiind realizate manual, fie prin modelare ceramică, fie prin tricotarea manuală, fiecare piesă este un unicat) și ne alăturăm cu convingere și fapte concrete, conceptului de „slow fashion” care nu poate fi considerat un moft, nici marketing, ci un must și o dovadă de responsabilitate în zilele noastre.

Când și cum ați început să vă pregătiți pentru participarea la târgurile de sezon?

Este recomandat ca pregătirea pentru sezonul de iarnă să înceapă chiar din vară, pentru un artist care își propune să participe la târguri de iarnă. Nu am fost însă atât de disciplinați și am început ușor pregătirea pentru sezonul de iarnă abia în octombrie, deși aveam în minte de mai devreme elementele colecției pentru Crăciun.

Înscrierea la târgurile acestea se face însă mult mai devreme. Altfel, este foarte posibil să nu mai prinzi loc acolo unde dorești să participi.

Cum ați descrie spiritul sărbătorilor în inima atelierului Zizzou și a celor care fac parte din acest proiect?

A fost cel mai aglomerat decembrie pentru noi, ne-am înscris la șase târguri de sezon și ne-am pregătit cu mult entuziasm pentru asta.

Târgurile sunt pentru noi momente cu totul speciale. În primul rând, pentru că ne întâlnim personal cu publicul nostru. Nu este plăcere mai mare pentru un creator de produs, decât să se apropie de cei care îi apreciază produsele, care le probează, care se bucură de ele.

Este o plăcere pentru mine să povestesc despre unicitatea fiecărui produs, despre procesul de producție, să interacționez cu oameni care se bucură de creațiile noastre și care fie se răsfață cu o bijuterie ceramică, fie aleg un cadou deosebit pentru o persoană specială.

Avem clienți deosebiți și mărturisesc cu nu o dată am fost impresionată de calitatea lor, mai ales cea umană.

Fotografie realizată cu OPPO Reno 10, Credite foto: Marius Tudose
Există vreun produs sau colecție specială pregătită exclusiv pentru târgurile de sezon?

Da, am pregătit pentru Crăciun o colecție de ornamente din porțelan realizate manual. Ea conține clopoței, steluțe și „farfuria lui Moș Crăciun”. Aceasta din urmă este inspirată de puiul meu, Anna, care deja de câțiva ani îi pregătește Moșului, lângă brad, o farfurie cu cozonac și o cană cu lapte. Evident că acum Moșul este așteptat cum se cuvine, cu bunătăți puse în veselă Zizzou.

Cum se prezintă standul Zizzou în această perioadă? Ce pot descoperi vizitatorii târgurilor din selecția deosebită de posibile cadouri pentru ei înșiși sau pentru cei dragi?

Standul nostru este plin de culoare tot anul, iar de sărbători îi adăugăm un strop suplimentar de sclipire printr-o instalație subtilă de luminițe și facem loc colecției de ornamente de Crăciun. Însă bucuria cu care ne pregătim pentru a ne întâlni cu clienții noștri este aceeași.

Ce vă motivează să veniți mai aproape de oameni și să participați constant la astfel de evenimente?

La început nu am știut la ce să ne așteptăm de la participarea la astfel de evenimente. Acum, după un an plin de târguri, mi-am dat seama că acestea sunt crâmpeie de frumos accesibile tuturor, în acea lume grăbită și agitată despre care vorbeam la început. Cred că cel mai important aspect este faptul că ne întâlnim cu oameni, că ne prezentăm creațiile, că dăruim din energia noastră celor care se opresc la standul nostru și ne încărcăm cu bucuria și aprecierea lor. Târgurile sunt și cea mai bună modalitate de promovare pentru un artist care nu are neapărat posibilitatea de a se promova prin campanii sponsorizate în social media.

Fotografie realizată cu OPPO Reno 10, Credite foto: Marius Tudose
Există o tradiție specială sau o amintire legată de Crăciun pe care vrei să o împărtășești cu noi?

Cele mai frumoase amintiri legate de Crăciun le am din copilărie. Mi-aș dori ca orice copil să aibă vacanțe de iarnă măcar atât de frumoase precum au fost ale mele. Mereu vor fi o amintire prețioasă iernile acelea cu nămeți de zăpadă în care stăteam la săniuș și nu am mai fi intrat în case, pădurea și aerul curat din Baia Mare, brațele calde ale mamei la sfârșitul zilei.

Care sunt planurile Zizzou pentru noul an?

Un gând pe care îl port cu mine constant de când creez bijuterie ceramică este cum să îmbunătățesc produsele noastre. Sunt o perfecționistă și cel mai dur critic al meu. Îmi place să îmbunătățesc mereu tehnicile de prelucrare și materialele pe care le folosesc. Știu că voi avea mereu ceva de învățat și de experimentat în domeniul bijuteriei și asta mă fascinează.

Spre exemplu, tocmai am finalizat un curs de bijuterie unde am învățat tehnicile de bază în realizarea bijuteriei din argint. Astfel, pentru anul care începe am deja un vis nou în care să mă joc și pe care l-am îmbrățișat cu entuziasm. Cu siguranță acest vis se va materializa prin noi colecții de bijuterie.

Citește în continuare INTERVIU | Alina Ceramics – Sezonul emoțiilor – Cronicile OPPO Reno 10 5G ale artiștilor locali.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Accessories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Secretele unui păr sănătos chiar și în zilele caniculare

De ce este nevoie să ne pregătim părul pentru zilele caniculare? Deși soarele este o sursă…