Home Bloggers INTERVIU | Sandra Stoicovici – Little Stories of my Life. Cheia succesului marketingului digital

INTERVIU | Sandra Stoicovici – Little Stories of my Life. Cheia succesului marketingului digital

22 min read

 Lucrurile frumoase sunt cele pe care le urmărim când nu avem timp, cele pe care le rezervăm pentru ocazii speciale, cele care ne fac să bată inima chiar și pentru o clipă. Prin spiritul nomad, deschiderea către lume, dragostea pentru frumos şi, mai presus de toate, optimismul ireductibil, Sandra Stoicovici invită la meditatie, linişte si relaxare, fiind o resursă foarte utilă de inspiraţie accesibilă atât entuziaștilor, cât și profesioniştilor.

Sandra Stoicovici

Cum te-ai prezenta unor oameni care nu au văzut până acum prea mult din activitatea ta din online?

Hello, guys! Eu sunt Sandra și îmi place să fac storytelling vizual despre the Little Stories of my Life și mai nou postez despre pasiunea mea, plantele, și pe Little Stories at Home. Sunt două spații unde vă invit să vedeți lumea prin ochii mei. Îmi place să împărtășesc cu voi lucruri care mă inspiră, îmi fac plăcere, mă pasionează și în general orice lucru pozitiv. Fac asta nu din dorința de a arăta o viață fără griji, ci din dorința de a găsi un refugiu creativ, un spațiu de relaxare vizuală pentru zilele mai puțin bune, pentru că, să fim sinceri, cu toții le avem.

De la director de vânzări la creator de conținut. Ce te-a determinat și cum ai ajuns să faci această schimbare?

Am o experiență de aproape 10 ani în domeniul imobiliar, unde am activat cu ultimele job-uri ca broker și consultant, ulterior chiar și director de vânzări. Am lucrat la companii românești, dar și în multinaționale. Acest domeniu o să rămână mereu în sufletul meu. A fost o perioadă care m-a conturat ca profesionist și ca om, am descoperit că îmi place să lucrez și să fiu înconjurată de oameni, să le aflu poveștile.

Când am descoperit mediul online, Instagram-ul și am început să creez conţinut nu m-am gândit nicio secundă că această pasiune sau hobby pentru poze, cadre, concepte și setup-uri creative va contura o comunitate, că voi ajunge să am atâția urmăritori sau să fiu etichetată ca Blogger/Instagrammer.

Eu am crescut în timp și am considerat, ca și în viață, că în general acesta este secretul – nu să alergi după lucruri, ci să le lași pe ele să te găsească pe tine, să se întâmple de la sine. Iar tu să înveți din toate, să te dezvolți, să dai înapoi și să faci lucrurile mereu din pasiune. Eu, de exemplu, postam pe Instagram încă de la început despre locuri frumoase din oraș pe care le descopeream, despre unde călătoream, păstram instantanee cu momente semnificative din viața noastră și cred că oamenii mă urmăreau pentru că se identificau cu mine. Îi inspiram cu ceva. Le stârneam o curiozitate. Fiecare poate avea motivele sale. Când am ajuns la 10 mii de urmăritori țin minte că mi-am spus „wow! mă urmărește o mulțime de lume” și am vrut să vin cu un conținut și mai calitativ, mi-am cumpărat primul aparat foto profesional, iar de acolo s-a schimbat totul.

De mică îmi plăcea să fur aparatul mamei și să fac poze la întâmplare, să surprind momente și oarecum mi-am dus mai departe acea fericirea. În aceeaşi perioadă m-am hotărât să îmi găsesc un nume de profil online care să însumeze totul – și așa s-a născut @LittleStoriesOfMyLife. Am luat denumirile pe platformele sociale și am avut chiar noroc să găsesc domeniul disponibil pe .com. Mi-am făcut un logo și un blog, iar aici recunosc, am fost pe mâini bune, pentru că m-a ajutat mult și soțul meu, Matei, care este un profesionist cu experiență în zona aceasta, fost cadru didactic la Facultatea de Jurnalism, om de marketing și brand timp de mulți ani. El m-a ajutat mult încă de la început şi continuă să o facă, majoritatea fotografiilor pe care le postez fiind făcute împreună cu el sau de el. Două minți creative sunt mai bune decât una singură.

Conținutul pe care îl prezinți pe social media îmbină viața personală cu cea profesională. Care sunt provocările acestei activități?

Mă gândeam și eu zilele trecute la un lucru asemănător. Că este într-un fel destul de stresant, trebuie să încerci să fii mereu creativ, să te reinventezi. Să faci storytelling. Să te expui. Să ții lumea aproape aducându-le și un plus de valoare. Să te ridici poate la înălțimea așteptărilor. Nu este doar despre tine, ci și despre cei care te urmăresc. Într-un fel ești un creator de conținut care are o comunitate mereu în căutarea de ceva nou, interesant, util, inspirațional. Mediul acesta online consider însă că te învață și lucruri bune. Te face să vrei să evoluezi și să te dezvolți continuu – aspect pe care îl consider important. Cât despre latura privată a vieții, nu prea ai cum să nu o faci să apară și ea postată, cel puțin în măsura în care mă simt eu confortabil să o fac. Chiar dacă există oameni care se aşteaptă să postezi orice, ai totuşi libertatea și controlul să postezi doar ce consideri tu adecvat din viața ta personală.

Care este mediul de lucru ideal pentru tine?

Mediul meu de lucru preferat este cel în care pot să colaborez și cu alte persoane. Mereu am fost „a people person”, ador să fiu înconjurată de femei creative, independente și mai ales de prietenele mele de care sunt foarte mândră.

De unde vine inspirația ta de zi cu zi?

Îmi place să îmi iau inspirația din orice lucru pe care îl văd, de multe ori din lucruri banale și uneori mi-aș dori să am ceva mai mult timp șă pun în aplicare toate ideile care îmi trec prin minte. Multe le notez pentru a le folosi cu alte ocazii. Ideea este să ai ochii deschiși, să fii atentă și interesată de ceea ce este în jur, să te bucuri de orice lucru. Revin aici la ideea de a trăi în prezent, de a învăța să te bucuri chiar și de un apus de soare. Niciodată nu știi de unde îți poate veni inspirația – de la oameni, de la locuri, din cărți și filme, din online, din sursele de informare și divertisment pe care le consumăm zilnic.

Spune-ne un lucru pe care oamenii ar trebui să-l știe despre tine, ce nu reiese dintr-o privire asupra conținutului pe care îl exprimi.

Mi se pare important să conștientizăm că indiferent de aparențe fiecare are greutățile sale și că e important să ne urmăm propriul drum fără să ne comparăm cu nimeni și fără să facem compromisuri.

Știm că ești o mare iubitoare a plantelor, spune-ne mai multe despre această pasiune. Ce reprezintă „littlestories.athome”?

Little Stories at Home este un proiect secundar în online, pe care l-am pornit în perioada pandemiei cât am stat acasă. Am spus mereu că fiecare a abordat cum a știut mai bine acest an. Eu recunosc, în momentul în care „s-a tras frâna de mână” și m-am văzut acasă, înconjurată de plantele mele cărora le puteam dedica acum mai multă atenție și timp și am pus accent și mai mult pe a transforma spațiul căminului într-unul cât mai primitor, cu elemente de Home Deco, am zis de ce să nu fac o pagină special dedicată acestor lucruri, să împărtășesc și cu alții din pasiunea mea și din ceea ce mai învățam și descopeream. Am planuri mari cu acest nou proiect și m-am bucurat foarte mult să văd că lumea a reacționat foarte bine și că mulți și-au descoperit pasiunea sau interesul pentru plante și decorațiuni. Am primit și primesc foarte multe mesaje de încurajări, comunitatea paginii a crescut rapid, iar angajamentul pe măsură. Încă de mică am fost fascinată de plante, pasiune moştenită de la bunica şi mama.

Mulți oameni și-ar dori să aibă casa verde din imaginile pe care le văd pe conturile tale, dar nu reușesc să îngrijească plantele așa cum ar trebui. Care este secretul?

Plantele aduc un plus de prospețime, de viață și culoare oricărui spațiu. Sunt frumoase în orice formă și mărime. Sfatul meu este ca înainte de a alege o plantă să te asiguri că este potrivită pentru spațiul tău sau pentru nivelul de atenție, răbdare și timp pe care ești dispus să le investești. Multă lume tinde să își ia plante doar pentru că sunt în trend, să plătească niște sume exagerat de mari pe ele și să nu fie deloc potrivite pentru spațiul lor sau pentru stilul lor de viață. Dacă ești la început de Plant Parenting îți recomand să începi cu plante nu foarte pretențioase, care se adaptează și la condiții de luminozitate mai mici sau de udare mai rară (aici pot enumera, de exemplu ZZ Plant, Sansevieria, Pothos, cactușii).

Trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, care au fost pentru tine cele mai dificile momente din acest an? Cum le-ai depășit și ce te ajută să menții o stare de spirit bună?

Deși din punct de vedere al energiei sunt încă într-un loc bun – asta pentru că mi-am găsit mereu ocupație și vreau mereu să fac ceva nou (mi se pare că am atâtea idei și atât de multe de spus), am impresia că timpul este atât de puțin și limitat. Am avut și o perioadă mai dificilă pe la sfârșitul verii, când ne-am pierdut cățelul – Shamus și cumva încă ne luptăm cu sentimentul ăsta de goliciune. Iar din cauza contextului cu pandemia, ca oricăruia dintre noi, mi-a lipsit mult și timpul petrecut alături de familie, mă refer aici poate mai mult la părinții mei sau sora mea și nepoțelele mele gemene, care sunt la Constanța, dar și la prieteni și amici cu care ne-am intersectat mai rar în ultima perioadă. Trebuie să tragem linie și să ne gândim la ceea ce ne-a învățat anul acesta. Sunt sigură că fiecare dintre noi a primit o altă lecție. Ce m-a ajutat foarte mult pe mine în perioada asta cât am stat în casă a fost să îmi formez o rutină zilnică de care să mă țin cu seriozitate. Muncă, mișcare, o dietă adecvată, învățat lucruri noi, meditație, dar și relaxare. De la micul dejun și ritualul cafelei de dimineață până la prezentări, e-mail-uri, răspuns la mesajele celor din comunitate, la o carte bună, o cină, un pahar de vin sau un film bun înainte de culcare, le-am presărat pe toate cu chibzuință. Cât timp te ții de treabă și faci lucruri o să ai și un psihic mai bun și o atitudine pozitivă.

Ce te entuziasmează pe viitor?

Lucrez la un side-business propriu. Nu vreau să dezvălui momentan mai multe pentru că voi anunța la momentul respectiv, însă am foarte multe idei și personal mi se pare o perioadă potrivită să mă lupt să le pun în aplicare. Așa că, stay tuned!

Interviu realizat de Dana Bejan, publicat în ediția print Fashion Premium Magazine, nr. 10, iarnă 2020.

Citește în continuare CALEIDOSCOP | De prin lume adunate și-napoi la lume date.

Load More Related Articles
Load More By Bejan Daniela
Load More In Bloggers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Andreea Cristea (@stilettoshades) – influencer și antreprenor român la Londra

Nu oricine posedă un profil pe rețelele de socializare poate fi influencer. Andreea Criste…