Home Arts CALEIDOSCOP | De prin lume adunate și-napoi la lume date

CALEIDOSCOP | De prin lume adunate și-napoi la lume date

10 min read

V-ați întrebat vreodată cum ar fi viața voastră dacă ați fi nevoiți să mâncați același fel de mâncare mereu, dacă ar trebui sa mergeți în același loc în vacanță, dacă ați râde la aceleași glume, dacă ați vedea mereu și mereu aceiași oameni? Nu pare dezirabil, așa-i. Ce noroc că aceste gânduri sunt departe de noi și ce bucurie că nu mai ai timp să te plictisești. Cu atâtea alternative la dispoziție te gândești când să mai strecori serialul de care tocmai ai aflat, podcast-ul inspirațional descoperit pe Youtube acum o lună sau cărțile de lângă pat care te așteaptă cuminți, în rând, pentru a fi citite.

CALEIDOSCOP

În fiecare zi organismul nostru are nevoie de hrană pentru a trăi. Nici mintea și nici sufletul nu fac rabat de la această regulă primordială. Omul modern are în fața sa o multitudine de variante care îl ajută să existe, să creeze și să simtă: de la mâncare până la articole vestimentare, de la ce cărți să mai citească până la ce locuri să viziteze, de la oameni care îl inspiră la gadget-uri care să îi facă viața mai ușoară, bucurii felurite, cu formă, gust, miros, ochi blajini și mâini calde, întâlnim opțiuni peste opțiuni menite să ne satisfacă poftele, indiferent de ce natură ar fi acestea. Cred și susțin ideea potrivit căreia cea de a 8-a minune a lumii în care trăim nu este nici tehnologia, nici informația, nici călătoriile cu avionul și nici confortul pe care ni-l oferă evoluția, ci Diversitatea – atât de mulți și totuși atât de diferiți. Da, ați văzut bine, am scris Diversitate cu D mare pentru că tocmai acest caracter al societății și al lumii înconjurătoare face ca viața noastră de astăzi să fie veselă, colorată, ofertantă și atrăgătoare.

Vă readuc aminte că lumea-ntreagă este un caleidoscop al manifestărilor noastre care devine din ce în ce mai colorat, mai divers și mai autentic, mărturie stau numeroase proiecte creative de mare succes din mediul online din România. Două dintre cele mai reușite și electrizante formate de acest gen îi au protagoniști pe de o parte pe actorii Ilona Brezoianu și Marius Manole cu emisiunea Welcom as in aor hom și pe surorile Ana și Monica Odagiu cu scenetele create de acestea în social media.

Marius Manole și Ilona Brezoianu nu au nevoie de nicio prezentare. E de ajuns să fi fost la teatru și să pleci de acolo cu gândul la cât de buni sunt aceștia doi. Umor, ironie, autoironie, nuanțe în discuții și bună dispoziție, toate acestea și mult mai multe adunate într-un format digital cu program și diverși invitați, accesibil pe platforma Youtube. Dacă încă te întrebi de ce te-ai uita la asta și poate nu ai apucat să îi vezi la teatru, merită să îți mai spun că un astfel de duo merită savurat pe deplin: doi actori de calitate, alături de invitații lor de seamă, îi binedispun pe cei care îi privesc, povestesc întâmplări atât din viața lor personală și profesională, cât și din cea a invitaților lor, doar că de data aceasta nu sunt pe scena teatrului, ci pe scena din online, unde, din fericire, îi pot vedea și mai mulți oameni. În metrou, în pauza de masă, seara înainte de culcare sau chiar și dimineața, în loc de videoclipurile clasice inspiraționale, îți recomand să te uiți la Welcom as in aor hom, doza zilnică de bucurie, ironie și umor de calitate.

Ana și Monica Odagiu sunt un alt duo care merită toată atenția noastră. Cele două surori pentru care ai băga mâna în foc că sunt gemene, cu notabile calități muzicale și actoricești, au început după cum bine spun chiar ele, într-o joacă, o serie de scenete amuzante care au prins foarte bine la publicul din mediul online. Trendul actorilor care au migrat de la teatru în mediul digital este în creștere și acesta este cu adevărat un motiv de bucurie pentru toți iubitorii de umor și cultură. Calitatea materialelor de divertisment începe să capete alte valențe, se diversifică și se rafinează, devine mai accesibilă, dar își triază publicul, reușind să creeze o punte de legătură între cei ce creează și cei care consumă ce este creat.

Deși aparent ușor de transpus, scenetele amuzante pe care frumoasele blonde le creează le ocupă tot timpul. Sunt mereu în căutare de idei și urmăresc să transpună în momentele lor partea amuzantă a oricărei situații, fac haz de necaz, se inspiră din locuri, de la oameni și din momente de viață. Caută să călătorească prin viață, spun acestea, libere și privind lucrurile dintr-o perspectivă umoristică. Știți persoane care să fi fost pedepsite pentru că au făcut pe cineva să moară de râs? Nici eu.

Morala lor ne spune că în viață nu trebuie să te iei tot timpul în serios și că de multe ori e mai bine să râzi decât să stai încrâncenat. 10 din 10, recomandăm!

Text de Ruxandra Dragomir, publicat în ediția print Fashion Premium Magazine, nr. 10, iarnă 2020.

Citește în continuare Dicționar ilustrat de stări | Creații semnate de designeri români.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Carla’s Dreams revine cu single-ul “Victima”, o piesă de dragoste pentru suflet și minte

Carla’s Dreams își bucură fanii cu un nou single pentru începutul de an care se numește ”V…