Home Afaceri de succes Echilibrul fragil între frumusețe și sănătate

Echilibrul fragil între frumusețe și sănătate

19 min read

Dr. Cristina Bejan are în spate 20 de ani de experiență și de reușite în domeniu, este la curent cu ultimele tehnici și deja le aplică. Cariera sa impresionantă, demnă de un roman, a făcut-o foarte responsabilă și exigentă, grija sa principală fiind tratamentul și satisfacția pacienților. Arta de a crea frumusețea este dezvăluită prin activitatea de la Beauty Mirrors Salon, unde nimic nu se petrece la întâmplare și poartă amprenta seriozității, implicării și competenței sale.

frumusețe și sănătate
Credite foto: Ionel Vâlcan

Medic primar în chirurgie plastică, microreconstructivă și estetică din 2003, Dr. Cristina Bejan a terminat liceul sanitar, iar în 1985 a intrat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. a doua din peste 3000 de candidați din acel an. Deși înainte de 1989 nu se știau prea multe despre chirurgia estetica, a venit Revoluția, iar rezidențiatul în chirurgie plastică i-a oferit și accesul la chirurgia estetică.

„Mama mi-a povestit că în jurul vârstei de 3 ani, când am fost întrebată prima dată ce vreau să fiu când voi fi mare, fără nici o ezitare, am răspuns: DOCTOR. Și, de atunci, pentru mine nu a existat vreo altă opțiune. Cred că toți venim cu o predeterminare, ca să nu-i spun destin sau karma și nu mi-e teamă să afirm acest lucru. Pur și simplu, misiunea mea în această lume a fost să devin doctor.”

În România a activat, până în 2006, în cadrul Spitalului Militar Central București, pentru ca ulterior să profeseze mai mult peste hotare în contexte dintre cele mai diverse.

În perioada 2004-2005, a făcut parte din prima echipă medicală românească trimisă în teatrul de război din Irak, unde a lucrat sub autoritatea armatei americane, într-un climat conflictual foarte intens, cu un înalt grad de periculozitate, „când efectiv se auzeau, la doi pași, explozii după explozii și țipete de oameni speriați, răniți sau murind”. Contactul cu cel mai performant sistem medical din lume a făcut-o să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat un sistem medical evoluat, iar asta a determinat-o să se întoarcă înapoi în Irak în cadrul DynCorp Internațional LLC CIVPOL și, ulterior, Global Med USA.

A fost o misiune foarte grea, întrucât la un moment dat a ajuns să facă și 3-4 operații de reconstrucție în fiecare zi, în cadrul secțiilor de urgență ale spitalelor americane unde a fost repartizată. Responsabilitățile s-au diversificat, cu timpul, ajungând să se ocupe și de activități precum vaccinarea, examene medicale anuale, întocmirea de rapoarte și, foarte important, a fost antrenată în resuscitarea cardiorespiratorie și metodele de menținere a vieții în medii ostile.

Prin faptul că s-a achitat cu succes de toate îndatoririle, a primit propunerea de a activa mai departe pentru Dyncorp Internațional și Organizația Națiunilor Unite, astfel încât viața a dus-o pentru aproape 3 ani în Liberia, Monrovia, o altă zonă de conflict. Aici, ca Chief Medical Officer, activitatea de chirurg s-a împletit și cu supervizarea diagnosticării și tratării unui spectru larg de afecțiuni tropicale. Tot în Liberia a lucrat voluntar pe Mercy Ship și la un spital local. Din 2012 până în 2017 a lucrat part time pentru Frontier Medex, o companie internațională specializată în asigurarea de personal medical pentru vasele angajate în prospecțiuni petroliere în mijlocul oceanului sau zone izolate, fără asistență medicală de urgență organizată și accesibilă.

„În Irak și în toate aceste locuri unde mi-am desfășurat activitatea, am învățat să fiu om, în primul rând, mi-am descoperit compasiunea. Pentru băștinași, dintre care mulți nu își știau nici numele complet sau vârsta, eu eram singura șansă. În multe dintre aceste locuri nu existau spitale, clinici, dispensare, ci numai misiunile umanitare din care făceam și eu parte. Din nou am simțit că am datoria și responsabilitatea de a salva vieți și de a reda zâmbete unor ființe efectiv chinuite, dar, paradoxal sau nu, pline de bun simț și mai ales de recunoștință.”

După aventura teatrelor de război, a preferat întoarcerea la civilizație și a ales să lucreze în Londra, atât în calitate de chirurg plastic, cât și de medic estetician. Are drept de liberă practică în Marea Britanie, fiind recunoscută ca medic chirurg plastician de către Consiliul Medical Britanic. În prezent, activează o săptămână în fiecare lună într-un spital privat din Marea Britanie, drept pentru care a decis să își folosească experiența spre a conduce, între schimburi, o activitate proprie de care să beneficieze cât mai multe persoane.

frumusețe și sănătate
Credite foto: Ionel Vâlcan

Cea mai mare satisfacție pe care o am în clipa de față este că am reușit să îmi deschid propriul cabinet în 2016, în condițiile unei piețe de profil foarte pline deja și ale unei concurențe acerbe, fără să fi activat în țară și în domeniul esteticii de peste 10 ani. Pot spune că am riscat, pentru că mi-am investit toți banii strânși cu greu. Dar cred că și acum am fost providențial îndrumată. Soțul meu mi-a spus la acel moment ca n-am nici o șansă, însă eu am crezut în acest proiect și… iată că a meritat.”

Salonul Mirrors reprezintă un concept nou, menit a servi atât frumusețea, cât și sănătatea. Deși are un personal extrem de competent, Dr. Cristina Bejan se implică personal în stabilirea tratamentelor optime pentru fiecare pacient. „Mi-am făcut loc, am revenit în lumea chirurgiei plastice și a medicinii estetice, mai ales, fiindcă iubesc, am încredere în ceea ce fac și mă perfecționez profesional continuu. În plus, lăcomia nu m-a caracterizat niciodată. Eu nu îmi practic meseria pentru a mă îmbogăți, ci pentru a ajuta, pentru a dărui frumusețe și încredere celor care au nevoie. Încerc să mă adresez în special clasei de mijloc din România, prin prețuri accesibile și terapii moderne. Așa sunt și așa simt eu…”

Aparatura de care dispune salonul este una extrem de performantă și permite proceduri multiple. Se axează în primul rând pe tehnicile de estetică efectivă, mai ales facială, minim invazive, care pot fi efectuate cu anestezie locală, cum ar fi corecția de pleoape căzute (blefaroplastia), miniliftingul facial, corecția bărbiei duble prin liposucție, rejuvenarea zonelor intime (labioplastia). A investit într-un laser modern care tratează laxitatea tegumentului printr-o procedură numită endolifting și care poate trata orice zonă cu laxitate de la nivelul corpului, dar cel mai mult este folosită la nivelul feței, abdomenului și genunchilor. O altă terapie de rejuvenare de succes pe care o realizează în cabinet este terapia vampir, care constă în injectarea plasmei colectate din propriul sânge al pacientului, procedură pe care o combină cu alte terapii sinergice în aceeași sedință. În această toamnă a început să facă și terapii cu ozon medical. Bineînțeles că face și injectări de acid hyaluronic, toxină botulinică, mezoterapie pentru corecția ridurilor, remodelarea buzelor și a proporțiilor faciale. În anumite condiții, se ocupă și de operații și proceduri complexe, tip abdominoplastie, liposucție, remodelarea sânilor, rinoplastie, având o colaborare cu un spital privat din București.

Credite foto: Ionel Vâlcan

Pentru cine dorește, Dr. Cristina Bejan efectuează de asemenea diagnosticare clasică și prin bio-rezonanță, cu prescrierea ulterioară a tratamentului indicat. „Probabil că din nou vă voi surprinde, dar eu nu văd lucrurile dintr-o perspectivă pur științifică. Fiind o fire curioasă prin definiție, dar și perfecționistă, am citit, investigat și experimentat personal diverse terapii alternative, de exemplu acupunctura, masajul bioenergetic, relaxarea și meditația, tehnicile de respirație. Practic relativ regulat yoga, sunt adepta postului intermitent de peste 1 an, am mers pe cărbuni încinși și am făcut baie în apă cu gheață. Consider că nici un aspect nu trebuie exclus, atâta vreme cât poate ajuta.”

Așa cum se spune că există preoți cu har, așa există și doctori cu har. „Prin har eu înțeleg energia pozitivă pe care o poți dirija prin atitudine și implicare pentru a face bine. Aici un mare rol îl are și soțul meu, care este psiholog, astrolog, hipnoterapeut, dar și vindecător energetic.” Cei interesați pot beneficia și de consiliere psihologică, hipnoterapie sau terapie prin regresie, oferită de psiholog Michael Grecu, specialist cu rezultate în acest domeniu.

Întrebată ce sfaturi oferă unui medic la început de drum, a dezvăluit că lucrul cel mai important pentru cineva care se apucă de această meserie este să iubească omul și să fie gata să i se dăruiască. „În medicina estetică este nevoie de ochi, fantezie și simțul proporțiilor, poate chiar de puțină îndrăzneală, însă numai după ce ți-ai format o mână sigură și ți-ai însușit cunoștințele necesare. Oamenii nu sunt pânze pe care pictezi, ci personalități pe care, prin ce faci, le poți influența în bine sau în rău, deoarece femeile, mai ales în societatea noastră, pun mare preț și uneori chiar depind de felul în care arată. Iar scopul principal este să le oferi ceea ce le avantajează, în acord cu dorințele lor.”

Din păcate, stilul de viață modern atrage după sine o serie de afecțiuni care își pun amprenta și asupra trăsăturilor noastre. Dr. Cristina Bejan a considerat mereu că frumusețea vine în primul rând din interior și este o expresie a sănătății trupului, iar uneori dezechilibrele interne se pot reflecta și în aspectul exterior. Procedurile estetice, însă, nu pot și nu trebuie să înlocuiască un stil de viață sănătos, din care să nu lipsească odihna, activitățile în aer liber și alimentația potrivită, atât pentru trup, cât și pentru suflet. O carte bună, un film, timpul de calitate petrecut alături de cei dragi, mai ales în această perioadă complicată pe care o traversăm, ne pot ajuta la menținerea sănătății și armoniei interioare care se va reflecta, cu siguranță și pe chipurile noastre. Până la urmă, toți vom îmbătrâni, important este să îmbătrânim frumos și sănătos pentru că fiecare vârstă are frumusețea și împlinirile ei.

Citește în continuare Dr. Cristina Bejan – Tratamentul liniilor fine, ridurilor și cicatricilor cu ultima generatie de laser fractionat CO2 EDGE.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Afaceri de succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Moldova Film Festival dă startul competiției scurtmetrajelor, pentru Romanian Creative Week

Romanian Creative Week (RCW) și Moldova Film Festival, secțiunea de cinematografie a celui…