Home Interviews INTERVIU | Olivia Addams: „Universule, ai mână liberă, surprinde-mă cu ce ai tu mai bun în arsenal!”

INTERVIU | Olivia Addams: „Universule, ai mână liberă, surprinde-mă cu ce ai tu mai bun în arsenal!”

18 min read

Cu siguranță i-ați ascultat și fredonat piesele atrași de timbrul special și sound-ul internațional care îi caracterizează muzica și care ne-au făcut și pe noi curioși să aflăm cine este Olivia Addams. După ani de căutări, 3 mastere și joburi în alte domenii, Adriana Livia Opriș, călăuzită de îngerii despre care spune că i-au fost mereu aproape în momentele importante, și-a  pus încrederea în talentul său și în echipa care o ajută să își împlinească visul și a început să se concentreze doar pe muzică, devenind Olivia Addams. Cântă în limba engleză pentru că își dorește ca mesajul său să ajungă la cât mai mulți oameni și, spre bucuria tuturor celor implicați în acest proiect muzical, asta se și întâmplă, dovadă stau mesajele de la ascultătorii care se regăsesc în versurile sale și succesul răsunător de care se bucură fiecare piesă pe care o lansează.

interviu Olivia Addams

Olivia, spune-ne cum a fost ultimul an pentru tine. Relaxare, prieteni, familie, noi proiecte, mai mult timp pentru tine?

Wow, ultimul an a fost… un vis pentru mine. În fiecare zi mă trezesc și mulțumesc Universului pentru tot ce mi se întâmplă. Chiar vorbeam acum câteva zile cu o prietenă foarte bună din Germania și îmi spunea că este foarte mândră de mine, pentru că acum 7 ani, când eram la școală acolo, le povesteam mereu cu toată încrederea cum eu o să fac muzică și o să reușesc, deși nu aveam nimic palpabil, iar acum îmi ascultă piesele și este foarte fericită pentru mine. Ultimul an pentru mine a fost cât 5 la un loc. Deși am avut multe momente când mi-am pus dorința de a face muzică pe locul doi, mereu a existat acel foc în mine care nu m-a lăsat să adorm liniștită și m-a împins să muncesc și să cred în mine. Ultimul an a fost, efectiv, “a journey I won’t forget”. Pentru mine, a însemnat începutul la tot ce mi-am dorit de când mă știu. Mi-am pus și îmi pun sufletul în fiecare zi în tot ce fac și am noroc de oameni frumoși în jurul meu, care mă susțin și mă iubesc, o echipă minunată, o comunitate cum n-am mai întâlnit și o familie care îmi este mereu aproape.

Ești foarte deschisă pe rețelele de socializare și creezi o conexiune reală cu cei care te urmăresc. De ce este important pentru tine să oferi o imagine nefiltrată?

Pentru că obișnuiam să ofer o imagine falsă pe rețelele de socializare, o imagine perfectă. Apoi stăteam și mă întrebam cum de nu interesează pe nimeni. Oamenii sunt atât de plictisiți să vadă cum alți oameni au o viață perfectă, când, de fapt, nimeni nu are. Oamenii vor să vadă realitatea, sunt sătui de aparențe. Ei apreciază când tu ai curajul să arăți așa cum ești tu de fapt, să fii vulnerabil. Eu asta am făcut. Chiar dacă am riscat prin comentarii de genul „vai, ce urâtă ești nemachiată sau când plângi”. Well, să îmi arăți mie un om frumos când plânge. Viața bate filmul și aici vorbim despre realitate. Eu știu că este mult mai cool să pară că ai o viață superbă pe Instagram și să fii invidiat pentru asta, dar nu e mai cool să creezi o conexiune reală cu oamenii care te urmăresc și să îi simți aproape de tine?

Adriana Livia Opriș, cunoscută ca Olivia Addams. Cum a început acest proiect muzical și de unde a venit inspirația pentru alegerea numelui de scenă?

Numele meu este Livia, de aici a venit numele de Olivia. Cât despre Addams, eu am fost un fan foarte mare Familia Addams când eram mai mică, așa că am zis: “why not?”. Proiectul cred că a început din seara în care am plecat de la muncă, la ora 9, și m-am dus tocmai în celălalt capăt al orașului la o discuție cu actuala mea echipă. Marius mi-a spus că îi place cum cânt și că mai au nevoie de un om în echipă. Eu habar nu aveam cine sunt ei, iar invitația lor a venit într-un moment în care eu chiar eram concentrată pe job-ul meu și lăsasem muzica deoparte într-o oarecare măsură. Ceva m-a făcut totuși să zic da. Mereu am considerat că în momentele cheie din viața mea, mi-am avut îngerii aproape, ca să fie siguri că mă îndrept în direcția cea mai bună pentru mine.

„I’m Lost” și „Dumb” s-au bucurat de expunere și apreciere încă de la lansare, în urmă cu doar un an. Cum ai primit acest succes și cum s-a schimbat viața ta de când ai ales să te concentrezi doar pe muzică?

Sincer, de când am început să mă concentrez doar pe muzică, rezultatele nu au întârziat să apară. Așa că, eu, care eram cel mai mare fan al ideii de a avea mai multe gloanțe pe țeavă și 10 planuri de rezervă, m-am transformat în omul care consideră că dacă ai un plan A și ești SIGUR că ești pregătit să dai tot ce-i mai bun din tine, atunci misiunea ta este să te concentrezi doar pe acel plan. Orice altceva este doar o distragere și îți întârzie procesul pentru planul A. Eu am terminat 3 mastere, doar ca să fiu sigură că nu mor de foame dacă nu îmi iese cu muzica. Acum am 24 de ani și mă gândesc că poate, dacă mă concentram doar pe muzică, aveam rezultate mai din vreme. Însă nu îmi pare rău, pentru că, din fericire, mi-am ales să studiez niște domenii care mi-au plăcut și care în momentul de față mă ajută și sunt aplicabile.

Tocmai ai lansat „Stranger”. Vorbește-ne despre noua piesă, care este mesajul ei? Fiind inspirată din experiențe personale, te-a ajutat în vreun fel procesul de realizare și lansare a piesei?

Întotdeauna când pun pe foaie gânduri, versuri, piese care au legătură cu o experiență personală, simt cum mă eliberez de acele sentimente, ca un fel de terapie mai ieftină, haha. Într-adevăr, Stranger este o piesă mai serioasă, cu un clip diferit față de ce am făcut până acum. Rezultatul îmi place la nebunie și m-am bucurat enorm când am văzut cât de multă susținere primesc din toate părțile. Ca să nu mai zic câte mesaje am primit de la oameni care îmi spun că empatizează cu versurile și că fix prin asta trec și ei acum. Până la urmă, asta este una dintre misiunile noastre, nu? Să facem oamenii să înțeleagă că, indiferent de trăirile lor, they are not alone in this.

Cum a fost la filmările videoclipului?

Foarte fun! La 9 dimineața mă plimbam pe scuter și bătea un vânt dement, iar la 5 făceam un picnic în pădure. M-am simțit ca o zână. Chiar a fost un clip foarte frumos și superb realizat de Isabella Szanto, care a pornit la drum cu mine încă de la primul clip.

Cum a fost primită până acum „Stranger” de către cei care te urmăresc?

Unicornilor le place foarte mult piesa și mă susțin cu multă iubire. Sunt foarte simpatici și îi iubesc din tot sufletul meu. Nu a existat moment să nu îmi fie alături, iar pentru asta sunt extraordinar de recunoscătoare.

Nume englezesc, versuri în engleză, sound internațional, mulți dintre cei care nu te cunosc și îți aud muzica cred că este vorba despre un artist străin. Ce te-a făcut să alegi până acum limba engleză ca limbaj de comunicare în muzica ta?

Am primit deseori acest feedback, că aș fi artist străin. Am ales limba engleză tocmai pentru că mi-am dorit ca mesajul meu să fie înțeles de cât mai mulți oameni.

Scrii și versuri în română? Plănuiești să lansezi la un moment dat piese în limba română?

Am scris, împreună cu echipa mea, și piese pentru artiști români. Cât despre mine, mi-aș dori foarte mult la un moment dat o colaborare cu The Motans. Îl respect și apreciez pe Denis, este un om extraordinar de bun și cu un suflet minunat.

The Concert- Ziua 1 (Koss Photography)
The Concert- Ziua 1 (Koss Photography)
Te vezi pășind la un moment dat pe scena Eurovisionului?

Să îmi reprezint țara într-un astfel de concurs ar fi onoarea mea.

Dacă te-ai gândit să îți extinzi la un moment dat activitatea și către alte direcții artistice, ce ți-ar plăcea să faci?

Momentan îmi place foarte mult partea de content creation, pe lângă muzică. Cu Tik Tok-ul mă descurc, încerc ușor-ușor să fiu mai activă și pe YouTube și să le ofer oamenilor și mai mult din mine.

Ce mai urmează pentru Olivia Addams în 2021?

Urmează multe proiecte faine, pentru care sunt extraordinar de încântată. Dar sincer? Nu vreau să mă setez pe ceva anume. Îmi place să las Universul să mă surprindă, știe mai bine ce-i bun pentru mine. De multe ori, prin dorințele mele, poate m-am limitat singură, când, de fapt, era ceva mai mare în plan pentru mine. Așa că, Universule, ai mână liberă, surprinde-mă cu ce ai tu mai bun în arsenal!

Citește în continuare INTERVIU | Denis Roabeș, The Motans: „Eu mă arăt publicului prin muzica pe care o fac și o cânt”.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Calitate și raritate în prima licitație Ans Azura dedicată artei românești moderne

ANS AZURA, platforma digitală dedicată artei din Centrul și Estul Europei și Orientul Mijl…