Home Interviews INTERVIU | Bogdan Stan (Bodi Imită) | Cum se fabrică umorul pe Instagram?

INTERVIU | Bogdan Stan (Bodi Imită) | Cum se fabrică umorul pe Instagram?

13 min read

Ne-am dorit să aflăm mai multe despre omul din spatele contului Bodi Imită și al succesului pe care l-a căpătat prin imaginile virale care parodiază fotografiile celebrităților. Nu am rămas surprinși când am descoperit o persoană relaxată, cu simțul umorului, care își dorește în viața de zi cu zi să aducă zâmbetul pe buze prietenilor și tuturor celor din jurul său, să ridice moralul oamenilor după o zi stresantă la serviciu, școală, liceu, facultate. Exact acesta este și scopul activității sale din online. Am aflat cum reacționează vedetele ale căror fotografii le recreează, cum gestionează comentariile celor care îl urmăresc, în ce măsură sunt acestea pozitive sau negative și care este impactul tipului de umor pe care l-a ales.

Bodi Imită

Cum ai descrie ceea ce faci tu?

Ceea ce fac eu este comedie sau cel puțin asta încerc.

Găsim o nouă denumire pentru această preocupare sau dacă ar fi să încadrăm activitatea ta într-o categorie care ar fi aceasta?

Da, denumirea acestei activități este „parodia” care la rândul ei este o creație artistică. Parodia este o imitație a unei fotografii, în cazul meu, cu intenția de a-i sublinia trăsăturile comice.

Este clar că acest tip de umor prinde. Cum se „fabrică” umorul în cazul tău?

Este foarte simplă explicația. Caut poza unei celebrități pe care vreau să o „imit”  și imediat cum găsesc ceva care mă inspiră, apare poza, deja parodiată în capul meu. Mai rămâne doar să pun în practică și rezultatul este postat pe Instagram (@bodi_imita).

Care este secretul unei fotografii reușite și apreciate?

Sunt mai mulți factori care generează o fotografie reușită și apreciată. Unul dintre acei factori ar fi să alegi o persoană care este în trend, iubită și apreciată de un public mai larg. Apoi, imitația, transpusă într-un mod comic, să fie cât mai asemănătoare cu originalul.

Cum îți alegi fotografiile pe care le recreezi? Ești foarte conectat la lumea asta și urmărești conținutul vedetelor?

Nu am un anumit tipar pe care să îl urmez în alegerea fotografiilor. Dau scroll pe Instagram, iar după ce găsesc fotografia care mă inspiră și îmi transmite o idee, o parodiez.

Având în vedere că îți este principală sursă de inspirație, cum privești industria muzicală, a modei și a divertismentului? Îți dorești să ironizezi ținutele, stylingul, pozițiile în care se fotografiază vedetele sau le recreezi în semn de apreciere?

Apreciez și respect orice om care muncește pentru visul lui, asta fac și persoanele parodiate de mine. Nu aș putea spune vreodată că ironizez pe cineva într-un mod negativ, cu rea intenție, ceea ce fac eu este pentru amuzament și pentru a aduce un zâmbet pe buze celor care mă privesc.

Între timp ai devenit tu însuși cunoscut și contul tău de Instagram este foarte apreciat. Cum s-a schimbat felul în care privești și abordezi activitatea din online?

Până acum mi se părea foarte simplu ceea ce fac persoanele din online. Dar acum că am început să fac și eu parte din acest mediu, pot să vă spun că nu este simplu deloc. Trebuie să ai imaginație, creativitate, să postezi constant, cât mai des posibil și să fii pregătit pentru că unora nu o să le placă ce faci și te vor critica aspru, și nu într-un mod constructiv.

Care este reacția vedetelor a căror fotografii le recreezi? Este diferită în prezent față de acum 2 ani când ai început?

Să știi că primesc foarte des întrebarea asta. Încă de la început am avut parte numai de reacții pozitive din partea lor, m-au felicitat și mi-au transmis că li se pare foarte amuzant ceea ce fac. Dacă vreți să vedeți mai multe despre reacția vedetelor, am făcut un video pe YouTube legat de chestia asta.

Ce oportunități au apărut în urma expunerii de care ai avut parte? Ți s-au propus proiecte, colaborări, au luat parte la evenimente, ai cunoscut artiștii?

Mă declar foarte norocos și bucuros în același timp, pentru că odată cu această activitate a mea în online, am avut parte și de câteva colaborări cu diferite brand-uri. De asemenea, am avut ocazia de a merge la diferite evenimente, să întâlnesc artiștii. Cu unii dintre ei am rămas prieten, păstrăm legătura și vorbim destul de des, uneori ne mai și vedem, iar pe viitor sper să și colaborăm.

De ce a fost Instagramul platforma perfectă pentru dezvoltarea acestui concept?

Am ales Instagramul (@bodi_imita) drept platforma unde să-mi desfășor activitatea pentru că este una dintre cele mai folosite aplicații de social media. Acolo oamenii te pot descoperi destul de repede și ușor.

Cum ești tu în viața de zi cu zi? Cum se manifestă comicul și creativitatea din online în activitatea ta zilnică?

Să știi că nu e mare diferență între persoana de pe internet și omul din spatele contului. Și în viața de zi cu zi, tot o persoană dinamică sunt.

Este ceea ce faci tu un comentariu social sau scopul tău este doar să ajuți oamenii să se relaxeze și să zâmbească?

Dintotdeauna mi-a plăcut să fac oamenii să se simtă bine, să se relaxeze, să le aduc un zâmbet pe buze. Și făceam asta doar cu oamenii din jurul meu, cu prietenii mei, cu oamenii cu care interacționam în fiecare zi. Cu ajutorul acestui cont mi-am dat seama că aș putea face asta la un nivel mai mare. De ce să mă rezum doar la prietenii mei, când sunt oameni care au nevoie să le mai ridic puțin moralul, după o zi stresantă la școală, liceu, facultate sau la muncă?

Crezi că oamenii se iau prea în serios?

Prefer să cred că oamenii nu și-au pierdut simțul umorului. Dar mai sunt și oameni care simt nevoia să-mi transmită niște vorbe nu foarte draguțe, pe care nu le bag în seama, desigur, pentru că mesajele de susținere și de încurajare sunt într-un număr mult mai mare. Aleg să mă concentrez mai mult pe acestea și să mă încarc cu energia lor pozitivă.

Cum arată viitorul pentru Bodi Imită? Cum ți-ai dori în mod ideal să continue activitatea ta?

Viitorul pentru Bodi Imită este tot pe internet. De curând mi-am deschis un canal de YouTube, sub același pseudonim, Bodi Imita. Acolo fac parodii ale clipurilor muzicale, arăt publicului cum mă pregătesc pentru pozele pe care le reproduc, pe viitor vor fi și celebrele challenge-uri pe care le vedem pe tot internetul. Dacă v-am stârnit curiozitatea, puteți arunca un ochi acolo să vedeți despre ce este vorba, iar dacă vă place, sper să rămâneți aproape pentru că mi-am propus să postez cât mai mult.

Citește în continuare INTERVIU | Graure – Custom Sneaker Artist | „Mi-a luat 6 ani să ajung aici și, sincer, încă sunt de părere că mai am enorm din drumul acesta.”

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Calitate și raritate în prima licitație Ans Azura dedicată artei românești moderne

ANS AZURA, platforma digitală dedicată artei din Centrul și Estul Europei și Orientul Mijl…