Home Fashion Haute Couture. Documentarul despre colecția Dior din 1949 este disponibil online

Haute Couture. Documentarul despre colecția Dior din 1949 este disponibil online

3 min read

Adevărul este că nu știm când vom avea ocazia să admirăm ținutele de pe podiumul unei viitoare prezentări de modă, dar asta nu înseamnă că nu ne putem alimenta pasiunea pentru modă în alte feluri. Contextul special pe care îl trăim ne creează ocazia perfectă să pătrundem virtual în arhivele marilor case de modă, de această dată printr-un documentar scurt despre colecția Dior Haute Couture din 1949.

documentar Dior

Dior ne invită să ne întoarcem la originile casei de modă, punându-ne la dispoziție gratuit un documentar creat în 1949 de regizorul Henri A. Lavorel. Intitulat simplu Haute Couture, filmul documentează crearea colecției haute couture din sezonul toamnă-iarnă 1949, de la etapele incipiente de realizare a schițelor până la prezentarea colecției în atelierul din 30 Avenue Montaigne.

În imagini rare, designerul legendar Christian Dior este filmat vorbind despre creațiile sale, găsind inspirație în natura care înconjoară casa de la țară din Île-de-France și pregătind modelele pentru prezentare. Documentarul include și sosirea mai multor clienți, inclusiv ducesa de Windsor, Wallis Simpson.

După cum spun chiar reprezentanții casei de modă franceze, scurtul documentar oferă o introducere extraordinară în „împărăția visurilor” fondatorului din confortul casei tale. Descoperiți fragmentele din arhiva Christian Dior și intrați în viața fascinantă a atelierului de pe 30 Avenue Montaigne pentru a vedea colecția Dior Haute Couture toamnă-iarnă 1949.

Casa de modă franceză a venit în întâmpinarea iubitorilor de modă încă o dată, oferindu-le posibilitatea de a face un tur virtual al expoziției Christian Dior: Designer of Dreams, disponibilă în această perioadă pentru vizualizare online.

Deschisă inițial la Musée des Arts Décoratifs din 2017 până în 2018, iar în anul următor la Muzeul V&A din Londra, expoziția urmărește evoluția casei de modă Dior de la apariția sa în Parisul postbelic până în zilele noastre, prin intermediul succesorilor care au continuat viziunea marelui designer.

Citește în continuare Dior Homme Pre-Fall 2020.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Corul Madrigal sărbătorește românește Ziua Culturii cu lucrări clasice și de inspirație folclorică

Vineri, 15 ianuarie 2021, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” sărbătoreșt…