Home Designers Christian Dior: Designerul visurilor

Christian Dior: Designerul visurilor

5 min read

Expoziția Christian Dior: Designer of Dreams din cadrul Muzeului Victoria și Albert din Londra va cuprinde o rochie purtată de Prințesa Margaret, precum și rochii couture purtate de actrițele Jennifer Lawrence, Charlize Theron și Lupita Nyong’o, într-o celebrare a celor 70 de ani de glamour oferiți de casa de modă.

expoziția christian dior
Christian Dior, circa 1948

Deschisă începând cu 2 februarie 2019, expoziția Christian Dior va marca cea mai mare expoziție de modă a muzeului de la Alexander McQueen: Savage Beauty în 2015, urmărind istoria și impactul uneia dintre cele mai influente case de modă de lux din secolul al XX-lea, din 1947 până în prezent.

În cele 11 secțiuni, expoziția va cuprinde peste 500 de obiecte, cu peste 200 de creații Haute Couture din arhivele Dior și va prezenta nu numai creațiile lui Christian Dior, ci și ale tuturor directorilor creativi care l-au succedat, inclusiv Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Bill Gaytten, Raf Simons și designerul actual, Maria Grazia Chiuri. Expoziția va arăta cum „fiecare director artistic succesiv a rămas fidel viziunii lui Dior despre Haute Couture.”

expoziția christian dior
Christian Dior by Maria Grazia Chiuri, Haute Couture, Spring/Summer 2018

Ținutele vestimentare couture vor fi expuse alături de accesorii, fotografii de modă, film, parfumuri vintage, produse de make-up, ilustrații, reviste și obiecte personale ale lui Christian Dior. Parfumurile Dior vor juca un rol important în expoziție – în februarie 1947, designerul a lansat parfumul Miss Dior (numit după sora lui mai mică, Catherine) alături de prima sa colecție de couture.

Miss Dior limited edition, Baccarat blue crystal, 1947

O piesă importantă din expoziția Christian Dior: Designer of Dreams va fi faimosul Bar Suit din mătase și lână, din prima colecție Dior din anul 1947, care a fost dăruit muzeului de către Casa de modă Dior în 1960.

expoziția christian dior
Christian Dior Bar Suit, Haute Couture Spring/Summer 1947

Centrală în încăperea care îl va prezenta pe Christian Dior ca anglofil va fi rochia Dior Couture pe care Prințesa Margaret a purtat-o ​​la cea de-a 21-a aniversare a sa, în 1951. Prințesa  a numit-o mai târziu „rochia preferată a tuturor”, fiind imortalizată în portretul ei oficial realizat de Cecil Beaton. „Pentru povestea lui Dior în Marea Britanie este o rochie atât de importantă și este un moment în istoria casei de modei care este încă sărbătorit.”

expoziția christian dior
Prințesa Margaret în rochia sa preferată Dior, portret la împlinirea vărstei de 21 de ani, fotografiată de Cecil Beaton în 1951

Expoziția Christian Dior: Designer of Dreams va putea fi vizitată între 2 februarie și 14 iulie 2019 la Muzeul Victoria și Albert din Londra.

Citește în continuare povestea unui brand care și-a propus să promoveze și să ofere o platformă de comercializare pentru cei mai talentați designeri români: Molecule F, un brand cu misiune.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Designers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Mihai Grama, designer român de interior și de produse actuale cu influențe etnice

Mihai Grama este un designer extrem de talentat care este responsabil de amenajarea unor s…