Home Beauty News #HairTrends | Tehnici și culori pentru sezonul rece

#HairTrends | Tehnici și culori pentru sezonul rece

13 min read

Stilul de aranjare a părului, tehnicile și culorile din sezonul rece 2020/2021 reflectă fantezie, romantism, dar și bunăstare. Am putea spune că tendințele în materie de colorare a părului pentru toamnă-iarnă par desprinse întocmai dintr-un tablou de sezon, purtând în ele culorile frunzelor tomnatice, dar și gingășia razelor melancolice de soare care încălzesc austerul peisajului glacial. Alexandru Crăciun, hairstylist Beauty Effect, ne ajută să alegem dintre culorile care se poartă în acest sezon și ne prezintă câteva modalități eficiente pentru întreținerea culorii după vizita la salon.

culori pentru sezonul rece

Culorile care se poartă în acest sezon se reflectă cel mai bine în tonurile clasice, dar cu personalitate.

Ne place să ținem pasul cu ultimele tendințe, însă este important și recomandat să alegem culoarea de păr care ne pune cel mai bine în evidență trăsăturile și care ne avantajează. Plecând de la această premisă, se recomandă următoarele nuanțe de culori de păr pentru tonul rece al pielii: blond mediu, blond cenușiu, brunet, mahon, burgundy, nisipiu, platinat, cafea, în timp ce pentru tonul cald al pielii se recomandă: auriu, caramel, miere, mahon, roșu, ciocolatiu, cupru, maro închis, cărămiziu, căpșună, oranj.

În momentul de față există atâtea varietăți de nuanțe ale unei singure culori, încât a devenit mai greu ca niciodată să iei o decizie fermă în privința colorării părului. Este bine de știut că tehnicile de vopsit balayage și highlights rămân în continuare în trend și li se adaugă cu mult curaj tehnica routage. Această tehnică de vopsit are la bază același principiu ca balayage-ul, doar că rădăcina închisă, comparativ cu lungimea de păr deschisă, este mult mai mică.

Tipuri noi de balayage

Amber glow

Este o tehnică ce reflectă nuanțarea suvițelor într-un portocaliu radiant de toamnă. Amberglow este o culoare ce pune în lumină încrederea de sine și exprimarea creativă. Ți se potrivește dacă ai pielea deschisă și subtonuri neutre. Mixează tonuri reci și calde pentru a obține o culoare cremoasă și caldă, cu străluciri de cupru arămiu. Este o altă umbră atemporală și matură pentru un sezon nou, fiind totodată o nuanță profundă care funcționează deosebit de bine pentru un look glamuros.

Sandstone

Această nuanță este strâns legată de natură, îmbinând reflexul de culoare pământie cu accente rustice. Se identifică perfect cu toamna ruginie. Pentru sezonul rece, rădăcina poate să fie un șaten caramel și lungimea un blond miere sau un blond alună. De asemenea, putem realiza un balayage pe arămiu, cu un șaten pe nuanțe de scorțișoară la rădăcină și un blond cu reflex oranj pe lungime. Alegerile sunt diverse, iar opțiunile ne pun nouă, hairstyliștilor, imaginația la încercare. Castaniul din partea de sus a părului, în general, flatează orice subtonuri, fie ele reci sau calde. Totuși, mie îmi place să optez pentru nuanțele reci de castaniu deoarece contrastează mai ales tonurile calde ale pielii, pentru că scot în evidență auriul pe lungime.

Rose Tan

În timp ce majoritatea tendințelor culorilor din toamna anului trecut sunt destul de sobre, precum griul sau tonurile reci, rose tan este un contrast viu. Este nou și vibrant. Daca ai ochi albaștri sau gri și piele foarte albă, atunci această culoare ți se potrivește ca o mănușă. Este un stil caracterizat de un roz blând, dar care nu va trece neobservat. Rose Tan conferă un sentiment de liniște, pace interioară și autocontrol. Este o culoare extrem de plăcută care are marea calitate de a îndulci trăsăturile și a da luminozitate chipului.

Alegerea metodei de vopsire și întreținere

Orice femeie știe că o culoare frumoasă a părului, combinată armonios cu o tunsoare la modă, tipul de aspect și stilul vestimentar este o parte integrantă a unei imagini feminine și elegante. Însă alegerea metodei de vopsire depinde în mod direct de rezultatul dorit, prin urmare, femeile moderne pot alege între mai multe opțiuni pentru efectuarea acestei proceduri, inclusiv utilizarea șampoanelor speciale de nuanță, metoda vopsirii parțiale a părului și utilizarea vopselelor persistente.

O astfel de opțiune o reprezintă șampoanele colorate. Acestea sunt materiale ușor de utilizat, care se spală destul de repede cu apă. Totuși, anumite variații ale vopsirii parțiale, precum evidențierea, colorarea și opțiuni similare, ar trebui încredințate unui maestru experimentat care, având o anumită experiență, va crea efectul dorit asupra părului.

Pentru acasă, șampoanele colorante și nuanțatoare reprezintă o opțiune la îndemâna oricui, realizate special pentru menținerea unei culori saturate și durabile. Sunt produse fără amoniac care conțin formule blânde, ce nu afectează structura firului de păr. De asemenea, există tratamente de nuanțare pentru păr ce ajută totodată la hidratarea și regenerarea firului de păr, pe lângă nuanțarea blondului, eliminând nuanța de galben fără să degradeze. Nu uita, dacă ai un păr blond natural sau vopsit, ca să îl faci să arate bine și să fie strălucitor, trebuie să îl îngrijești constant indiferent de anotimp. Se știe că părul blond este un păr ce are nevoie de extrem de multă îngrijire și meticulozitate pentru a arăta impecabil zi de zi.

Primul pas pentru reîmprospătarea culorii acasă constă în utilizarea unui șampon iluminator ce stabilizeză ph-ul părului datorită formulei inovative cu pigment activ, ce oferă strălucire. Următorul pas are în vedere utilizarea maștii împreună cu tipul de nuanțator pe care dorim să-l folosim. Se adaugă în bol cantitatea necesară de nuanțator și se amestecă cu masca de păr, iar apoi se aplică suviță cu suviță pe părul umed. Se lasă să acționeze între 15-20 de minute după care se clătește. Masca oferă totodată hidratare intensă și regenerare firulului în timp ce nuanțatorul elimină tonul nedorit din păr, apoi neutralizează și oferă o nuanțare în tonul selectat, acționând semipermanent în structura firului fără să degradeze și fără să păteze părul.

Un păr sănătos este unul dintre acele atuuri care emană feminitate și aduce un plus de eleganță și rafinament indiferent de situație. Sunt fericit să văd că tot mai multe dintre voi au reinterpretat clasicul balayage combinând diverse culori, tonuri și șuvite pentru a obține stiluri versatile, atât elegante, cât și nonconformiste sau îndrăznețe. Atitudinea contează, iar voi o purtați cel mai bine de fiecare dată când alegeți culorile care vi se potrivesc!

Text de Alezandru Crăciun, specialist Beauty Effect, publicat în ediția print Fashion Premium Magazine, nr. 10, iarnă 2020.

Citește în continuare Hairstyling tips: Breton ușor de întreținut.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Beauty News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Killa Fonic revine cu un nou videoclip “Audi Negru White Jeans”

Killa Fonic a lansat albumul TERRA VISTA in preajma sărbătorilor și poate fi ascultat pe t…