Home Deco 4 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să îți reamenajezi locuința

4 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să îți reamenajezi locuința

7 min read

Până ca vremurile actuale să își pună amprenta pe stilul de viață pe care obișnuiam cu toții să îl avem, cu siguranță că majoritatea timpului pe care îl aveam la dispoziție numai acasă nu-l petreceam, cel puțin în ceea ce mă privește. Cu toate acestea, din nefericire, ne aflăm în continuare într-o perioadă nu tocmai favorabilă, iar acest lucru ne-a obligat oarecum să renunțăm la viața liberă și încărcată pe care o aveam în trecut, într-una mult mai limitată și mai… acasă.

Sursă foto: www.pexels.com

Dat fiind faptul că pandemia este motivul principal pentru care casa include acum, fără doar și poate, biroul de lucru, spațiul pentru antrenamente și home cinema, specialiștii în reamenajarea imobilelor de la darlingmagazine.org ne-au împărtășit 4 sfaturi esențiale de care să ții cont dacă îți propui să aduci un aer proaspăt locuinței tale prin reamenajare interioară, astfel încât să îți asiguri starea de bine și doza de productivitate de care ai nevoie pe timpul acestei crize epidemiologice.

Alege un stil

Oricât de mici ar fi schimbările pentru care vrei să optezi, nu trebuie să sari peste cel mai important pas, și anume stilul pe care trebuie să îl alegi cu o deosebită atenție, în funcție de preferințe.

Pe de altă parte, chiar dacă gusturile tale în materie de amenajare înclină mai mult spre un stil extravagant, mai modern sau mai minimalist, cert e că, odată ce ți-ai alcătuit un plan de idei după care să începi reamenajarea casei tale, poți să dai startul transformării și să treci direct la treabă.

Culorile întotdeauna spun o poveste

Trebuie să fi auzit măcar o dată, în rândul apropiaților, despre terapia prin culori. De-a lungul anilor, numeroase personalități au efectuat studii care au demonstrat științific că efectul culorilor are o influență puternică asupra sănătății mintale și asupra caracteristicilor comportamentului uman. Galbenul ne dă energie și productivitate, albastru și verde ne conferă o stare de liniște și relaxare, iar portocaliul stimulează creativitatea și oferă o atitudine pozitivă. De aceea, spun cercetătorii, este important să acorzi și acestui pas atenția necesară.

Nu te grăbi să cumperi lucruri noi

Cu siguranță ți s-a întâmplat, chiar și atunci când la mijloc nu era vorba despre reamenajarea locuinței, să îți achiziționezi tot felul de lucruri, mai mult sau mai puțin folositoare, cu care să completezi spațiul sau garderoba.

Așadar, în loc să arunci banii pe fereastră, preferă să mai arunci încă o dată ochii pe lucrurile la care urmează să renunți și selectează din ele ceea ce crezi că ar putea valorifica spațiul. Dacă, totuși, vrei necontenit să investești considerabil din punct de vedere financiar în piese de mobilier și nu numai, îți recomandăm să apelezi la firmele mici, locale de preferat, care au nevoie de sprijin pe perioada pandemiei.

Adaugă o notă proprie

E indiscutabil că fiecare dintre noi ne dorim să ținem pasul cu noile tendințe în ceea ce privește universul decorării interioare, dar un lucru, fundamental și care nu se va demoda niciodată, este dragostea față de cei dragi. Dacă nu ți-a rămas un spațiu gol, nu uita tu să lași unul pe care să-l dedici oamenilor dragi, indiferent că este vorba despre familie, de prieteni sau de persoane care au cu adevărat o semnificație aparte pentru tine. Umple-l cu fotografii sau desene personalizate, care să te binedispună și să îți ofere doza zilnică de energie afectivă.

Citește în continuare INTERVIU | Arh. Irina Pătășanu – Modul în care ne este amenajată locuința ne poate influența viața.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Pepenele roșu, aliatul frumuseții. Efecte fabuloase și de ce să îl consumi vara aceasta

Pepenele verde, originar din sudul Africii, este cunoscut în întreaga lume ca fiind unul d…