Home Arts Filmul „La Gomera” este marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020

Filmul „La Gomera” este marele câștigător la Gala Premiilor Gopo 2020

5 min read

„La Gomera”, regizat și scris de Corneliu Porumboiu și produs de Marcela Ursu și Patricia Poienaru (42 Km Film), a fost desemnat marele câștigător la Gala Premiilor Gopo, primind 9 trofee din cele 13 nominalizări.

Sursă foto: Cristian Radu Nema

Lunea aceasta, pe 29 iunie, la Verde Stop Arena, s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai îndrăgit, dar și cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România. „La Gomera”, unul dintre filmele care au făcut senzație în sălile de cinema din întreaga lume, este câștigătorul trofeului Gopo 2020 pentru „Cel mai bun film”. Totodată, printre cele 9 trofee adjudecate, se numără și premiile pentru „Cea mai bună regie”, „Cel mai bun scenariu”, „Cel mai bun actor într-un rol secundar” – István Téglás, „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” – Rodica Lazăr, care au fost acordate tot acestei producții de un succes răsunător.

A fost o seară magică, dar mai ales plină de emoție. Ne-am bucurat să ne revedem cu oamenii dragi din industrie, chiar și așa, la distanță. Evident că întreaga echipă este fericită pentru premiile câștigate. Suntem recunoscători pentru fiecare vot în parte și dorim să mulțumim pentru toată recunoașterea pe care colegii de breaslă ne-au oferit-o. Fiecare premiu în parte este o bucurie și suntem fericiți că după ce filmul a adunat recunoaștere internațională a fost răsfățat și aici, acasă. Mulțumim tuturor și, mai ales, publicului și sperăm să ne revedem cât mai curând în cinematografe.”, a declarat Cătălin Anchidin, director de comunicare la „La Gomera” și prezentator în cadrul rubricii de film de la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru Fashion Premium Magazine.

Coperta oficială a filmului „La Gomera”. Sursă foto: IMDb.com.

Filmul „La Gomera”, cunoscut în limba engleză sub denumirea de „The Whistlers”, aduce în lumina reflectoarelor povestea plină de mister a unui polițist corupt din România, pe nume Cristi, care este implicat într-o afacere cu mafia. După ce află că în afacere sunt puși la bătaie 30 de milioane de euro, ajunge pe insula care dă numele filmului, unde dorește să învețe „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat pentru care s-a sacrificat Cristi să ajungă până în Spania, pe meleagurile insulei La Gomera, îi va fi de folos să-l elibereze pe Zslot, un traficant aflat după gratii în Capitală. „În urmă cu câțiva ani am urmărit un documentar despre El Silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariție, redescoperit și folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat și motivat să scriu această poveste.”, mărturisește Corneliu Porumboiu, regizorul și scriitorul filmului, conform cinemagia.ro.

Citește în continuare și află și ceilalți premianți ai Galei Gopo 2020.

Load More Related Articles
Load More By Robert Mutes
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Lady Gaga lansează un nou produs cosmetic pentru conturul ochilor. Eye-Dentify by Haus Laboratories

Așteptarea a luat sfârșit, iar Haus Laboratories, unul dintre cele mai îndrăgite branduri …