Home Arts Ezra Miller – stil dublat de personalitate

Ezra Miller – stil dublat de personalitate

5 min read

Ar putea moda pentru bărbați și moda pentru femei să fie doar modă? Prin alegerile de stil și îmbrățișarea valorilor generației sale, Ezra Miller este un exemplu extraordinar al acestei idei.

Cu talentul, inteligența, privirea și creativitatea sa, acest tânăr actor din New Jersey ne-a oferit, de departe, cele mai îndrăznețe apariții din ultimii ani, dar asta nu ar fi de ajuns ca să devină style icon-ul unei generații. Stilul său reprezintă valorile și preocupările acestor vremuri, el se opune standardelor tradiționale de frumusețe și ne arată că moda ar trebui să fie doar o pânză pentru a exprima cine suntem.

Ezra Miller este un mix de feminitate și masculinitate care pare natural și expresiv fără să fie exagerat, în Calvin Klein, Pierpaolo pentru Moncler, Alexander McQueen, Hermes, Balenciaga sau Givenchy Haute Couture.

Deși vedem din când în când persoane publice făcând alegeri vestimentare neobișnuite și curajoși care adoptă stiluri avangardiste, se întâmplă să fie doar propunerile unor stiliști, cei care le poartă fiind vizibil incomozi. De prea puține ori acestea sunt dublate de personalitate și asumarea rolului.

Avem nevoie de un style icon care să fie autentic, care să poarte chiar și cea mai extravagantă ținută în mod natural.

Una dintre persoanele pe care actorul le apreciază cel mai mult în materie de stil este scriitorul Oscar Wilde, care a spus că nu poți fi în nicio situație prea educat sau îmbrăcat prea elegant. „Wilde a fost persecutat pentru că era fie prea gay, fie prea fabulos”, spune Ezra. Un alt idol de stil al său este actorul Buster Keaton, în special pentru că are privirea care ar vinde orice ținută.

Într-un interviu, Miller își amintește: „Am fost agresat în mod repetat când eram adolescent, pentru că eram ciudat și de gen ambiguu. Oamenii nu își dădeau seama dacă sunt băiat sau fată, iar asta îi făcea să mă ridiculizeze și să ma disprețuiască.” Actorul a adăugat chiar că a fost atacat în mai multe rânduri din cauza felului în care se îmbracă.

Deși a început să se vorbească din ce în ce mai mult despre o neutralitate de gen și haine pe care le pot purta bărbații și femeile deopotrivă, este nevoie de mult mai mult decât să înțelegem tipare, siluete și modele. Este nevoie să ne punem în locul unei alte persoane și să înțelegem definiția lor de libertate, identitate și spirit.

Am putea învăța cu toții câte ceva din alegerile extraordinare ale lui Ezra Miller în materie de modă și stil și, cu siguranță, din creativitatea, asumarea și libertatea sa.

Citește mai multe despre exprimare fără prejudecăți: style icon, artistul Jean-Michel Basquiat.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…