Home Arts Concursul național de arte LicArt începe în două zile

Concursul național de arte LicArt începe în două zile

5 min read

Mulți dintre cei care au posibilitatea să fie evaluați și să primească aprecierile profesioniștilor din juriile concursurilor de artă capătă curajul de a-și continua studiile în domeniul artistic. LicArt oferă tinerilor atât încrederea de a continua pe acest drum, cât și o platformă pentru a-și face cunoscute lucrările.

Licart
Andra Ioana Zlotu, fotografie câștigătoare la secțiunea alb-negru, 2018

În acest an, LicArt, cel mai mare concurs de arte pentru liceenii din România, a ajuns la ediția a 18-a. Concursul se va desfășura în perioada 7 ianuarie – 17 martie 2019, timp în care liceenii din instituţiile de învăţământ preuniversitar acreditate, în clasele IX-XII, au posibilitatea să își înscrie creațiile proprii.

Cele două secțiuni, Poezie și Fotografie, adună în fiecare an mii de creații ale adolescenților români. Fotografiile din cele trei categorii ale secțiunii, alb negru, portret și tematică diversă, și poeziile înscrise sunt evaluate de cei mai cunoscuți și apreciați profesioniști din aceste două domenii. Cei mai buni dintre ce înscriși vor merge într-o Tabără de Creație în care să învețe, să se cunoască și să se distreze. Iar cei mai talentați primesc cele mai mari premii care se dau la vreo competiție pentru amatori.

Licart
Alexandru Sabin Husariu, „Tărâmul zânelor”, fotografie căștigătoare la secțiunea diverse, 2016

Am fost cândva și eu unul dintre liceenii care au participat la acest concurs la secțiunea Fotografie, una dintre lucrările înscrise ajungând în Marea Finală, care se desfășura pe atunci la București. Finaliștii de la secțiunea Poezie au avut ocazia să își audă poeziile citite de actorul Marius Manole, prezent alături de noi la acea ediție. Această experiență a rămas un reper pentru perioada liceului, cu atât mai mult cu cât a fost prilejul meu de a veni pentru prima oară în orașul în care am ajuns să locuiesc.

Licart
Cristian Frumușanu, „Căutând acul”, fotografie câștigătoare la secțiunea diverse, 2009

Căutați aceste experiențe și profitați de ocaziile de a vă face cunoscute creațiile! Chiar atunci când voi nu vă acordați prea mult credit, este posibil ca cei din jur să vadă mai mult decât vedeți voi și să vă dea încrederea de care aveți nevoie. Cu atât mai mult atunci când aprecierea vine din partea unor profesioniști, cum sunt cei din familia LicArt.

Licart
Roland Paniti, fotografie câștigătoare la secțiunea portret, 2018
Licart
Ruxandra Diana Păcurar, „Rush hour”, fotografie câștigătoare la secțiunea alb-negru, 2017
Licart
Oana Brândușe, „Velma/Daphne”, fotografie câștigătoare la secțiunea portret, 2017

Citește în continuare un interviu cu Armina Popeanu, designerul genților și pantofilor pictați Lyria.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…