Home Fashion Shows Extravaganța în stilul masculin

Extravaganța în stilul masculin

4 min read

extravaganța în stilul masculin

Extragavanța în stilul masculin este un concept relativ nou introdus în scena lumii fashion. Piesele de damă au evoluat mai rapid începând cu anii ’60 și moda feminină a adus pe piața mereu ceva nou, inedit, un nou trend care să facă femeile să și-l dorească în garderobă. Pe de altă parte, moda masculină a urmat mereu câteva linii clare și clasice. Costumul a fost piesa de rezistență a oricărui bărbat. În incursiunea prin ultimele decade acesta și-a mai schimbat forma, lungimea, culoarea, dar în mare ideea de bază era aceeași.

Stilul Rococo ce a durat de la 1650 până la 1800 a fost unul permisiv pentru bărbați, fiind la fel de extravagant precum hainele femeilor. Volum, materiale grele, jabouri, pantaloni bufanți și culoare. Acestea descriu cel mai bine acest stil. După această perioada moda masculină a devenit încet încet mai sobră datorită întâmplărilor ce au marcat nu doar istoria tărilor, ci și istoria modei. Era necesar un stil simplu, comod și versatil. Anii ce au urmat au introdus în modă hainele de inspirație militară și asltfel sunt introduse noi concepte, pe atunci din necesitate, acum fiind păstrate doar pentru estetică. Un alt pas a fost introducerea denimului. Astfel apar ținutele cu jeans, tricou alb și jachetă de piele, acest stil fiind consacrat de James Dean. Este astfel introdus stilul casual ce oferă alte câteva opțiuni pe lângă hainele formale.

În ultimii ani moda masculină a fost revoluționată, apar piese în culori vii, materiale neașteptate, mai multe tipuri de croieli. Evident, stilul clasic este încă prezent, doar că pe lângă acesta au fost aduse îmbunătățiri majore. Paleta din care poți alege este acum mult mai largă. La Săptămâna Modei ediția pentru bărbați au fost prezentate ținute îndrăznețe. Reînterpretări ale costumului, de această dată unul deconstruit, din mătase ori satin. Jachetele cu motive ori broderii au fost și ele des întâlnite la designeri, precum și numeroase variații de teneși și adidași ce țin locul pantofilor oxford. Nici stylingul nu mai ține cont de reguli. Sunt îmbinate piese formale cu cele sport, iar rezultatul final este unul cât se poate de purtabil. Tot mai multe creații noi ajung să fie purtate și pe stradă, lucru ce întărețte faptul că moda masculină avea nevoie de mai multe variații.

Iată câteva ținute din colecțiile pentru anul 2018 care te pot inspira.

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

extravaganța în stilul masculin

Load More Related Articles
Load More By Croitoru Sabina
Load More In Fashion Shows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Twist masculin – Tendinte menswear

Așa cum sezoanele se succed și trendurile se modifică odată cu ele, mulându-se pe noile ce…