Home Movies Documentarul „Maria – Inima României” va fi difuzat în această seară

Documentarul „Maria – Inima României” va fi difuzat în această seară

4 min read

Documentarul „Maria – Inima României” va fi difuzat în această seară, 3 mai, de la ora 21:00, pe History Channel. Filmul aduce două premiere în filmografia naţională: pentru prima oară, telespectatorii români vor putea să audă vocea adevărată a reginei fără distorsiunile specifice cauzate de tehnologia din anii 1920, iar unii dintre cei mai buni specialişti din lume în colorizare au lucrat intens, astfel încât publicul să vadă Primul Război Mondial color.

Sursă foto: ZiarulMetropolis.ro

Celebrul film documentar „Maria – Inima României”, sub bagheta regizorului John Florescu, alături de firma sa, Chainsaw Film Productions din București, care se va ocupa de proiecția specială a acestui documentar, dezvăluie povestea impresionantă a rolului politic și, nu în ultimul rând, a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. În documentar sunt surprinse imagini extraordinare, despre cum Regina a reușit să conducă țara în timpul ororilor Primului Război Mondial declanșat în anul 1914, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Totodată, nu vor fi evitate nici aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei Maria. Vom vedea câteva cadre și cu Carol, fiul său, care și-a disprețuit părinții, iar când a devenit Rege a alungat-o pe mama sa de la curte.

Așadar, în această seară, pe canalul de televiziune History Channel, începând cu orele 21:00, vor fi difuzate nenumărate cadre dinaintea Primului Război Mondial, obținute în 2017 de la Arhivele Naționale ale României și Germaniei. De asemenea, potrivit HistoryTV.ro, vă veți putea bucura pe tot parcursul filmului și de câteva imagini nemaiîntâlnite din cadrul vizitei Familiei Regale a Rusiei din 1914 de la Constanța, pe când existau zvonuri despre o posibilă uniune prin mariaj a celor două familii regale.

Conform editorilor de la miscareaderezistenta.ro, Arhivele Naţionale ale României prezintă, într-un clip video postat pe canalul de YouTube, rezultatul deosebit al eforturilor de documentare, la care au participat şi Arhivele Naţionale cu documente și imagini aflate în fondul Casa Regală.

Citește în continuare „Coronavirus, pe înțelesul tuturor” – de astăzi, disponibil pe Netflix.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Elizabeth Debicki va interpreta rolul prințesei Diana în ultimele două sezoane ale serialului „The Crown”

Emma Corrin, cunoscută pentru interpretarea senzațională a Dianei, prințesa de Wales, în c…