Home Fashion Documentarul despre Roy Halston Frowick, criticat de reprezentanța Arhivelor creatorului de modă american

Documentarul despre Roy Halston Frowick, criticat de reprezentanța Arhivelor creatorului de modă american

5 min read

Când spui Roy Halston Frowick te gândești, fără îndoială, la o carieră glorioasă deținută de unul dintre cei mai controversați creatori de modă americani din toate timpurile, iar criticile continuă să se țină lanț chiar și atunci când vine vorba despre „Halston”, mini-seria documentară de pe Netflix dedicată celebrului designer, care cuprinde atât ascensiunile, cât și nereușitele sale.

Sursă foto: Atsushi Nishijima, Netflix

Încă din 14 mai, de la premiera documentarului original Netflix, „Halston” a fost supus criticilor. Mini-seria alcătuită din cinci episoade, bazată pe cartea biografică scrisă de Steven Gaines, „Simply Halston: The Untold Story”, aduce în fața audienței din întreaga lumea viața legendarului creator de modă începând din anii ’60 până la moartea sa, în jurul anilor ’90.

Halston a avut o relație distantă cu lumea personalităților critice. Mai mult decât atât, cariera și imaginea publică i-au fost afectate de presa care evidenția ce obișnuia să facă designerul în viața sa personală, atunci când luminile reflectoarelor erau stinse. Cu toate acestea, în ciuda tuturor piedicilor, a rămas ferm în fața opoziției mondene. Seria îl urmărește pe acesta în timp ce numele și marca sa erau folosite în imperiul nemărginit al modei, care aveau să devină mai târziu sinonime cu ce este mai bun în materie de lux, eleganță, sex și faimă. Implicarea și talentul său au atras atenția publicului pentru prima dată atunci când Jackie Kennedy, Prima Doamnă a Statelor Unite, a purtat pălăria creată de Roy care a definit tendințele modei din anii ’60.

Roy Halston nu a putut lăsa uitării copilăria dureroasă, în ciuda reușitelor pe care le-a obținut pe plan profesional. De-a lungul timpului, s-a confruntat cu multe obstacole, printre care și consumul de stupefiante, trădări sfâșietoare și, în cele din urmă, o preluare ostilă a propriului său nume.

Audiența cinefilă spune că munca depusă de producători, pentru a transpune în imagini povestea lui Roy Halston, este destul de costisitoare și deloc ușoară. Reprezentanța Arhivelor Halston și familia acestuia, în schimb, susțin că „mini-seria documentară este bazată pe o relatare inexactă și fictivă”, nefiind consultați în prealabil cu privire la proiectul demarat de scenaristul Ryan Murphy. Cu toate acestea, fanii nu au ezitat să mărturisească că „a fost distractiv să călătorim înapoi în timp, prin anii ’70 și ’80, și să ne potolim setea de modă fantastică și de calitate superioară”.

Seria documentară poate fi urmărită integral pe Netflix, accesând www.netflix.com/ro/title/80245103, unde descoperim „numele care a construit un imperiu” și „stilul care a definit o întreagă epocă”.

Citește în continuare INTERVIU | Monica Odagiu: „Nu mi-aș imagina viața fără artă.”.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…