Home Interviews Despre frumusețe și măsură în make-up cu Ana Cucuta, MUA

Despre frumusețe și măsură în make-up cu Ana Cucuta, MUA

7 min read

Make-up artist și trainer în machiaj profesional, pentru Ana Cucuta frumusețea înseamnă în primul rând feminitate și dorește să evidențieze părțile cele mai bune ale fiecărei femei, fără să le transforme în altcineva. Printre clientele sale se numără cele mai frumoase și apreciate celebrități, precum Andra, Feli, Nicoleta Nuca, Nicole Cherry.

Ana Cucuta
Poți să ne povestești cum a început drumul tău în industria frumuseții?

Drumul meu a început din pasiune pentru desen și frumos. Am fost mereu atrasă de această parte, însă facultatea pe care am făcut-o este departe de artele vizuale și estetice, am lucrat în management pentru diverse companii. Întâmplarea a făcut să întâlnesc, în urmă cu 10 ani, un make-up artist care m-a făcut să-mi dau seama ce îmi doresc. „Chemarea” a venit puțin mai târziu, dar am dezvoltat această latură treptat, pas cu pas, etapă cu etapă, iar drumul continuă.

Care este cea mai mare provocare în a fi make-up artist?

Cred că cea mai mare provocare este să ții pasul cu trendurile și moda. Industria fashion se dezvoltă zilnic, iar pregătirea make-up artistului trebuie să fie în acord cu evoluția pieței și să studieze permanent.

Dar care este partea preferată? Ce îți aduce bucurie?

Îmi aduce bucurie mulțumirea clientelor, strălucirea de încântare pe care o văd în ochii lor la finalul sesiunii de make-up. Iubesc să văd că radiază de feminitate și încredere în ele doar pentru că se simt frumoase la final.

Care sunt stilurile de make-up pe care îți place cel mai mult să le creezi?

Îmi place tot ce ține de feminitate, stilul meu de a machia e unul elegant, fie că optez pentru un machiaj natural, luminos sau unul mai intens, scopul meu este să fac femeile frumoase, să le pun în evidență trăsăturile, să scot ce e mai bun din ele fără să le transform în altcineva.

Care sunt produsele de make-up preferate?

Am multe produse pe care le iubesc și de care nu m-aș lipsi, însă indispensabile în trusa mea sunt fondul de ten cu proprietăți HD, iluminatorul cremos în subtonul pielii, mascara pentru volum, rujurile hidratante și pudrele soft focus.

 

Conturile de instagram au căpătat o mare influență în industria de beauty. Cât de importantă este social media pentru tine?

Intr-adevăr, online-ul este foarte important în zilele noastre, mai ales pentru creatorii de frumos, implicit și pentru mine. Este o platformă de unde ne putem inspira, având acces la oameni talentați din toată lumea, dar și unde ne expune munca zilnică.

Câțiva dintre make-up artiștii care te inspiră… Pe cine ar trebui să urmărim?

Hung Vanngo, Mario Dedivanovic, Ru Paul, Pat McaGrath.

Ce inseamnă frumusețea pentru tine?

Frumusețea pentru mine înseamnă feminitate, încredere în sine, sănătate și multă dragoste pentru noi și pentru cei din jur.

Care este cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea când vine vorba de make-up?

Fără doar și poate cantitatea de produse aplicată pe față este cea mai mare greșeală și nu mă refer la numărul de produse folosite, ci la straturi și lipsa măsurii.

Care este cel mai important sfat de make-up pe care vrei să îl împărtășești cu noi?

Dacă vrei să arați impecabil în orice moment, cu orice tip de make-up, ai grijă de tenul tău! Un make-up de covorul roșu cere un ten de covorul roșu. Și nu în ultimul rând, ai curajul sa porți un make-up care te reprezintă! Dacă te simți frumoasă, toată lumea te va vedea frumoasă.

Citește în continuare DRUGSTORE vs. HIGH-END – Ce produse să cumpărăm?

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Simone Rocha primăvară-vară 2021 | „Hainele prind viață când sunt îmbrăcate.”

În acest sezon, din cauza regulilor stricte de distanțare socială din Anglia, Simone Rocha…