Home Interviews Despre femeia asemeni unei flori – Interviu cu Rozalia Bot

Despre femeia asemeni unei flori – Interviu cu Rozalia Bot

8 min read
Rochiile ei le recunoaștem numaidecât, nu am avea cum altfel. Asemenea aplicații de broderie manuală nu trec neobservate și nici nu se uită ușor, fiind o amprentă inconfundabilă a designerului intervievat special pentru cititorii FPM. Iar unde sunt creații apreciate, tot acolo este și personalitate captivantă: cea a Rozaliei Bot.
Cum răspunzi provocărilor?

Imi plac provocările, chiar îmi plac! De aceea, nu-mi refuz niciuna, mai ales cele pe care mi le lansez de una singură. Practic, activitatea mea este o provocare constantă: în primul rând, aceea de a balansa propunerile mele vestimentare cu gusturile clientelor mele și admiratoarelor Rozalia Bot și, în al doilea rând, mă autoprovoc să mă dezvolt profesional, să evoluez, să îmi depășesc limitele.

Rozalia Bot


Se întâmplă tuturor să avem blocaje din punct de vedere al inspirației. Cum te deblochezi, la ce metode apelezi?

ÎI mulțumesc divinității… că mi se întâmplă destul de rar acest lucru. De multe ori cred că nu eu caut inspirația, ci ea mă caută pe mine. Nu vreau să sfidez, vreau doar să transmit recunostința!

Pe moment, dacă stau pe gânduri despre cum să încep sau cum să continui un anumit model, las țesătura să mă inspire, textura ei, culoarea ei sau iau “cutia cu minunății” (așa am numit cutia cu broderiile manuale realizate de mama mea) și cu siguranță “iese” ceva frumos.
La mine, în general, potențialul creativ este direct proporțional cu confortul psihic. Acesta din urmă depinde, la rândul lui, de nenumărați factori. E ca un lanț… Iar atunci când nu toate “funcționează” așa cum eu mi-aș dori, caut un pic de echilibru, printr-un soi de “detox emoțional”: fie mă rog, fie mă duc la sala de sport, fie ambele.

Porți creațiile tale mai mult decât creațiile altor designeri?
Desigur! La evenimente port exclusiv creațiile mele. Ele ma reprezintă cel mai bine și eu o reprezint cel mai bine pe Rozalia Bot. De fapt, suntem una și aceeași: EU și CREAȚIA mea.

Pentru ce tip de femeie creezi, cum este ea? Cât la sută sunt creațiile adaptate cerințelor clientelor (sau trendului) și cât la sută după personalitatea ta?
Femeia Rozalia Bot este FEMEIE în toată plenitudinea cuvântului. Este suavă, delicată, fină, firavă, gingașă, jucaușă, dragalașă, dar inteligentă și profundă, senzuală și îndrăzneață, provocatoare și puternică. E asemeni unei flori, ca cele care sunt puse pe rochițe. Oricât ar fi de plăpând ghiocelul, tot răzbate plapuma rece de zăpadă de deasupra lui. Sau oricât pare de vulnerabil trandafirul, are instrumentele sale de apărare crescute în tulpină.
Sincer, trendul nu îl prea urmăresc. Vreau să mă păstrez autentică. În schimb, mă gândesc mult la ceea ce place femeilor… pentru că știu ce îmi place mie! Dacă tot e vorba de procente, cred că eu creez în totalitate în funcție de personalitatea mea. Pentru că am observat că tot feminismul acesta emanat de rochiile mele este ca un magnet pentru celelalte femei, dar… și pentru bărbați.
Interviu Rozalia Bot
Foto: Lucian Bora


Ce anume îți captează atenția la o femeie? La ce ar trebui să fim toate atente atunci când dorim să ne punem în valoare?

Să știi că eu vad femeia ca pe un TOT. Îmi place femeia complexă, dar conturată într-un SIMPLU fără replică. Femeia SIMPLĂ, în viziunea mea, este aceea care este atât de educată sau autoeducată, atât de inteligentă și atât de înțeleaptă încât nu are nevoie să fie urcată pe un piedestal, pentru că toate atributele ei deosebite o fac să fie bună, modestă, caldă și pură. Iar un suflet frumos face ca și chipul să fie frumos.

E necesar să se îngrijească și de aspectul fizic pentru că trăim într-o lume materială, trebuie să socializăm și de aceea am și eu rolul meu foarte important. Trebuie să scoată la iveală acele trăsături pe care le știe ea că îi sunt puncte forte. Să își joace atuurile și nu va da greș.

La ce piese lucrezi în acest moment?
În momentul de față am foarte multe comenzi pentru care trebuie să mă concentrez, iar începând cu luna următoare o să conturez câteva schițe din colecția care va urma.
Interviu realizat de Florenta Popa.
Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Interviews

2 Comments

 1. Lavinia Boga

  14 mai 2017 at 12:51

  Felicitari Rozalia! Toate creatiile tale sunt magnifice!

  Reply

 2. Lavinia Boga

  14 mai 2017 at 12:52

  Felicitari Rozalia,toate creatiile tale sunt magnifice…sa si tine dealtfel!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Minelli lansează „Discoteka” în colaborare cu INNA

Minelli revine cu un nou single care se numește „Discoteka” și care este o colaborare cu I…