Home Interviews Cătălin Manolache: Deși industria hairstyling-ului poate părea superficială, are profunzime dacă ești pregătit să o simți.

Cătălin Manolache: Deși industria hairstyling-ului poate părea superficială, are profunzime dacă ești pregătit să o simți.

14 min read

Cu o pasiune care s-a manifestat încă din copilărie, Cătălin Manolache a transformat hairstylingul într-o formă de artă, lucrând constant la intersecția dintre frumusețe, spiritualitate și creativitate. Impresionat de puterea simbolică a părului și de impactul acestuia asupra energiei personale, el a dezvoltat un stil distinct și o viziune profundă asupra frumuseții autentice. În acest interviu, am discutat cu Cătălin cum a transformat dragostea pentru creativitate într-o carieră de succes, dezvăluind provocările și satisfacțiile care definesc munca unui hairstylist în industria contemporană.catalin manolache hairstylist

Cum a început pasiunea ta pentru hairstyling și cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu al creativității și frumuseții?

Ducându-mă în trecut și analizându-mi viața, am simțit din totdeauna că există în interiorul meu o atracție spre multe zone ale creativității. Din copilărie mi-am exersat-o desenând, pictând și construind diverse lucruri. Am ales să mă îndrept către acest domeniu datorită conexiunii pe care o simțeam față de oameni.

De ce crezi că lucrul cu părul este ceva atât de important și de interesant?

Din punct de vedere spiritual și energetic, părul este un organ al asimilării și acumulării energiilor fine din mediul înconjurător și din Univers. Studiind mai mult, am conștientizat procesele energetice din spatele acestei profesii. Cu fiecare schimbare de look deblochezi o parte din tine și acest lucru te conduce către autenticitate.

Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

O lungă perioadă de timp m-am lăsat influențat de perspectiva societății (cărți, reviste, social media) vis-a-vis de tot ce înseamnă frumusețe. Ulterior, mi-am dat seama că frumusețea nu ține doar de aspect, ci de emoția pe care o trezesc în interiorul fiecărui om. Frumusețea ține în special de echilibrul interior și de alinierea la adevărul individual.

Cum ar trebui să fie din punctul tău de vedere atmosfera ideală dintr-un salon, atât pentru stiliști, cât și pentru clienți?

Într-un salon consider că este necesar să existe o atmosferă de unitate, înțelegere și susținere, deoarece energia egregorului de grup este simțită de clienți. Mi-am demonstrat că un salon poate funcționa foarte bine fără bârfe și orgolii, iar competiția adevărată este cea cu noi înșine.

Care este partea cea mai frumoasă? Ce îți aduce cea mai mare satisfacție la finalul zilei?

Cea mai frumoasă parte este că îmi pot exprima creativitatea și mă pot manifesta de la nivel de sine, fiind autentic. Și bineînțeles, momentele în care simt bucuria fiecărei femei. Având în vedere că fac ceea ce îmi place, aceasta îmi aduce satisfacții și împlinire pe toate planurile. Și mă simt privilegiat să fac parte din călătoria fiecărei cliente cu ea însăși.

Care sunt, din experiența ta, provocările din această industrie?

Provocările sunt multiple. O categorie este reprezentată de partea comercială: de la găsirea unui spațiu de lucru, găsirea oamenilor pregătiți, facilitarea colaborărilor oportune, până la provocări de altă natură: tentațiile modei, a superficialității sau risipirea energiei. Până la urmă, fiecare își va găsi drumul lui, mediat de șanse și de alegeri intuitive. Evident avem provocări la toate nivelurile.

Care sunt cele mai importante lecții de care ai avut parte pe parcursul carierei tale și cum te-au ajutat acestea să evoluezi?

Pe parcursul carierei mele am avut de învățat foarte multe lecții. O lecție importantă este aceea a încrederii pe care am reușit să o cultiv atât în mine cât și în tot ceea ce a venit spre mine. Destul de greu să o ai la început atunci când nu prea ai niciun exemplu de oameni din mediul tău care au reușit. Așadar, lecția principală a fost să am încredere cu adevărat în visele mele și, cu determinare, efort și curajul de a ieși din zona de confort, să pot ajunge oriunde îmi propun.

O altă lecție importantă este că lucrul cu oamenii te obligă să lucrezi cu tine. Pentru a-i înțelege este necesar să faci pași spre tine, să te evaluezi și să te conții.

Una din lecțiile cele mai de preț este aceea că nu poți judeca lumea după aparențe, iar surpriza este că, deși industria poate părea superficială, are profunzime dacă ești pregătit să o simți.

Acum, când mă gândesc la cei peste 15 ani de carieră, îmi dau seama că lecția pe care am învățat-o devreme este că felul în care privești oamenii este o alegere. Poți să alegi mereu ceea ce îți dorești să vezi, partea de lumină sau partea de întuneric, sau poți să fii înțelept și să îți îmbogățești perspectivele.

Este important pentru tine să te menții mereu în actualitate în ceea ce privește noile stiluri, tehnici și produse? Dacă răspunsul este da, cum reușești să faci asta?

Da, este foarte important, iar în ceea ce fac necesită să fiu updatat constant. Este esențial să fiu actualizat pentru a rămâne relevant având activitate intensă în zona de videoclipuri, shooting-uri și campanii. Fie că ne referim la clientele din salon sau la industria media, toți își doresc persoane competitive și optimiste. Oricum, eu sunt foarte curios și nu aș rata nicio informație din zona mea de interes. Reușesc să fac acest lucru prin workshop-uri, cursuri și mă țin la curent prin tot ceea ce apare nou.

Ce consideri că te-a ajutat să reușești în acest domeniu? Care crezi că sunt calitățile esențiale ale unui hairstylist profesionist?

Ceea ce m-a ajutat a fost disponibilitatea la efort, determinarea, curajul de a ieși din zona de confort, faptul că mi-am dorit mereu să fiu mai bun decât ieri și încrederea în mine că pot ajunge acolo unde îmi doresc. Aaaa, puțină carismă și simțul umorului.

Un hairstylist profesionist trebuie să fie muncitor, tolerant, cu dorința de a se îmbunătăți constant, pe toate planurile și un bun ascultător.

Care sunt principalele diferențe între zilele pe set și zilele cu programări petrecute la salonul tău? Preferi un anumit gen de proiecte?

De cele mai multe ori, zilele pe set sunt lungi, mai imprevizibile, dar pot fi și super creative. E un dinamism foarte mare și, în principiu, cam orice poate apărea sau se poate schimba. Zilele cu programări sunt ca un work from home, iar acolo mă simt liniștit cu clientele mele, care au ajuns, în timp, să îmi fie toate dragi. Nu aș putea să spun că prefer un anumit gen de activitate, ele vin la momentul potrivit, îmi plac ambele. Dar ceea ce știu sigur este că după cele peste 200 de videoclipuri, peste 200 de shooting-uri, nenumărate campanii și evenimente nu m-am saturat de nebunia frumoasă din industrie.

Care ai spune că este semnătura ta ca hairstylist?

Sigur că trebuie să fiu actualizat cu toate tehnicile, dar îmi place mult partea de colorimetrie și semnătura tehnică este în zona de styling, acolo unde îmi dezvolt creativitatea și simțul umorului.

Care este următoarea etapă pentru Cătălin Manolache?

În continuare, rămân deschis spre oportunitățile care vin spre mine. Următorul pas este un proiect în care am pus mult suflet: Academia de Hairstyling, ce va fi disponibilă în curând pentru înscrieri. Între timp, luna aceasta voi fi prezent la Festivalul de la Cannes, în echipa Christian Dior International, alături de partenerii de la Dyson.

 

Citește în continuare și FEERIC HUB susține dezvoltarea tinerelor talente prin proiectul CROPS

Load More Related Articles
Load More By Micu Ana
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

De la fragilitate la finețe: Povestea Selenei Caraza și a brandului Luna Chocolating

Selena Caraza este fondatoarea Luna Chocolating, un brand născut dintr-o experiență profun…