Home Editorials Romanian Artist Celebrity make-up artist: Ioana Cristea

Celebrity make-up artist: Ioana Cristea

10 min read

Din seria Romanian Artist, astăzi vă invităm să citiți un interviu cu Ioana Cristea, make-up artistul celebrităților, care vă va impulsiona să acumulați cunoștințe, să munciți cu mai mult entuziasm și să vreți mai mult de la viață. Ioana este perfecționistă, creativă și își dorește să facă oamenii fericiți prin makeup. Lasă-te inspirat de energia ei!

Ioana Cristea

Cine este Ioana Cristea?

Ioana Cristea, în primul rând este om, apoi femeie, apoi o carieristă convinsă cu ţeluri înalte. Sunt makeup artist de celebrităţi şi evenimente, trainer la şcoala mea de machiaj, vlogger, director artistic, stilist vestimentar, influencer şi fotograf. Sunt soţie, mamă şi fiică în cele zece minute libere din zi.
Am o dorinţă  nestăvilită să învăţ, să mă dezvolt şi să împart şi cu alţii ceea ce ştiu.
Îmi place să fac oamenii fericiţi, iar machiajul e una din meseriile care are unul din avantaje tocmai asta.
Machiajul nu a fost prima mea opţiune de carieră, deşi am fost atrasă de domeniul beauty de mică. La bază sunt inginer în economie agricolă, am lucrat în corporaţii aproximativ cinci ani, iar în lumea modei am intrat doar de curând, adică de şapte ani.


Cum ai ajuns să faci makeup și  șă lucrezi în acest domeniu al creativității și frumosului?

Prima mea experienţă cu machiajul pe altcineva am avut-o la 16 ani, pe prietena mea care mergea la banchetul de clasa a 8-a. Machiajul profesional adevărat mi-a fost prezentat de Sorin Papa de la care am învăţat enorm şi căruia îi mulţumesc, dar care m-a şocat puţin pentru că prima lecţie a fost dură: eu am machiat aşa cum ştiam de pe youtube, iar el îmi arăta tot ce e greşit şi cum pot corecta fiecare pas. O lecţie bună pentru că m-a învăţat să nu iau de bun tot ce văd şi că există moduri mai practice şi mai eficiente de a aplica machiajul.

Ioana Cristea

Care este cea mai mare provocare în a lucra în acest domeniu artistic?

Ajunsă în domeniul artistic nu am simţit că e destul să ştiu doar makeup aşa că am cochetat cu stlismul vestimentar, cu fotografia şi cu coafura. Informaţiile din aceste domenii mă ajută bineinţeles şi în alegerea machiajului potrivit, fie că este vorba de o seară specială sau un editorial de modă. De asemenea, pot contura o imagine completă de fashion şi beauty sau pot înţelege mai bine direcţia în care doreşte stilistul sau fotograful să ducă imaginea.

Îmi place să mă reinventez şi să mă perfecţionez constant, dar pentru că se pare că marea mea iubire rămâne machiajul, trec prin ramurile diferite ale acestuia, iar 2018 e anul în care încerc să împărtăşesc cu ceilalţi ce am învăţat, adică am devenit trainer şi lucrez acum la un proiect de vlogging.

Este machiajul o artă?

Mă face artist plăcerea de a picta pe feţele oamenilor ceea ce văd mai frumos în ei, folosindu-mă de tehnica machiajului.

Mă face artist dorinţa de a crea o imagine care să exprime ce văd eu frumos la un chip, poate de aceea de multe ori evit machiajele extrem de creative sau transformaţionale.

Ce te inspiră?

Ma inspiră tot ceea ce vad în jurul meu, ma inspiră florile, culorile, energiile oamenilor şi frumuseţea lor naturală!

 

Cu cine ai avut ocazia să lucrezi până acum?

Am avut plăcerea de a colabora cu cele mai frumoase şi talentate celebrităţi din România printre care se numără: Elena Gheorghe, Laura Cosoi, Lora, Ami, Delia, Irina Rimes, Lidia Buble, Andreea Bănică, Adda, Ruby, Adela Popescu, Sore, Sandra N., Runa (Miruna Mănescu), Laura Giurcanu, Oana Craioveanu, Marta Popescu, Ela Rose, Jessica D, Alina Puşcaş, Malvina Cservenschi, Gina Pistol, Theo Rose, Simona Nae, Cătălina Lee Heart (Radio Killer), Ilinca Manolache, Andreea Ibacka, Anca Serea, Amadeus etc.
Mi-ar plăcea foarte tare să le machiez şi pe Antonia, Inna şi Andra.

Care este cel mai important sfat de make-up pe care ni-l poți da?

Cel mai important sfat de makeup pe care pot să îl dau e să începeţi cu un ten bine îngrijit, hidratat şi cu pensule curate. Apoi faţa vă e pânză! Unii au şi sfaturi legate de ce ar trebui să purtăm şi ce nu, dar eu cred că puteţi purta orice consideraţi că vă caracterizează şi avantajează cu condiţia să fiţi informate despre ce transmite celorlalţi un machiaj sau altul.

Care este produsul fără care nu poți lucra?

Produsul fără de care nu pot să lucrez este corectorul, pentru că mă ajută să creez o faţă perfectă doar prin mici ajustări. Daţi-mi trei nuanţe de corector şi facem un machiaj complet!

Care este cea mai mare greșeală pe care o putem face atunci când ne machiem?

Femeile mai fac şi greseli când vine vorba de machiaj, dar una din cele mai grave e că nu îşi dau seama câte spun sprâncenele despre noi. Acestea dau expresia şi caracterul feţei. O sprânceană prea închisă şi arcuită dă un aer agresiv, iar una prea subţire si firavă dă un aer naiv, submisiv. Informaţia e putere chiar şi în machiaj!

Citește în continuare un alt interviu din seria Romanian Artist, despre diversitate cu modelul Virgina Usiku.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Romanian Artist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…