Home Recomandari Bucureștiul Altfel – Harta gastronomică a capitalei

Bucureștiul Altfel – Harta gastronomică a capitalei

8 min read

Când descrii un oraș, cel mai des începi prin a povesti despre clădirile fascinante, galeriile de artă, teatrele, muzeele, statuile, străduțele cochete și toate locurile pe care le iubești și care îl fac să fie dezirabil. Dar cum ar fi, când începi să vorbești despre oraș, dacă te-ai apuca să descrii aromele, farfuriile pline de gusturi și culoare sau mirosurile îmbietoare? O călătorie gastronomică printr-un oraș cosmopolit. O călătorie în care gustul primează. O călătorie făcută cu papilele gustative.

agape restaurant

1. Agape Restaurant

Ne începem plimbarea prin Bucureștiul nostru Altfel și poposim pe Calea Floreasca la numărul 198-200. Aici este Agape Restaurant, un spațiu generos în care vei descoperi un restaurant fancy cu cea mai atipică terasă din oraș și un mic market pentru a-ți satisface acasă și cele mai nebune pofte.

Meniul de la Agape este variat și extrem de interesant. Ca specific, este bucătărie internațională, dar nu reinterpretată, cum se poartă mai peste tot în ultima vreme, ci simplificată. Fără pregătire elaborată și pretenții de chefs, la Agape mâncarea se axează pe ingrediente de calitate, specifice și bune. Așa că fructele de mare aici sunt un deliciu, fără urmă de îndoială. Un restaurant modern, chic, perfect pentru tinerii urbani în căutare de locuri interesante pentru a evada din cotidian.

2. Café Boulevard

Mai spre centru, pe bulevardul Gheorghe Șincai, la numărul 9A, ajungem la Café Boulevard. Un loc liniștit și cozy, plin de culoare și voie bună. Cu o terasă generoasă și un salon cochet și liniștit, pe noi ne-a întâmpinat personal zâmbitor și aromă de cafea bună.

Primul preparat? O porție de Tagliatele cu fructe de mare. Ușoare și pline de savoare, perfecte pentru prânz. Am ales cu greu, ținând cont de varietatea de preparate din meniul internațional, cu ușoare influențe americane. Café Boulevard este locul ideal atât pentru a servi un mic dejun fabulos sau pentru a te bucura de o cină în doi, cât și pentru un cocktail sau o cafea de bună dimineața. Oricare ar fi motivul pentru care îi treci pragul, cu siguranță te va cuceri de la prima degustare!

3. Joben Bistro

Continuarea firească a plimbării ne face drum prin veşnicul aglomerat și plin de forfotă, Centrul Vechi al capitalei. Acolo, pe strada Șelari la numărul 16 vei descoperi un loc parcă desprins din cărțile lui Jules Verne − Joben Bistro! Un pitic cu joben te întâmpină încă de la intrare și te indrumă să te așezi și să îți tragi sufletul.

Nu știu dacă să recomand locul pentru mâncarea extraordinar de bună sau pentru barul cu o mixologie greu de egalat în București. Oricare ar fi motivul pentru care îi faci o vizită, nu ezita să ceri un cocktail Liza Muller și un antricot Rib.Eye. Promitem că nu vei fi dezamăgit!

4. Bistro La Etaj

După ce am terminat vizita pe străduțele întortochiate ale Centrului Vechi, ne îndreptăm ușor spre Parcul Cișmigiu, unul dintre cele mai dragi locuri de întâlnire ale îndrăgostiților. Acolo, chiar lângă parc, la etajul 6 al Hotelului Cișmigiu, se află Bistro La Etaj. Au o priveliște care cu siguranță îți va tăia respirația, nu degeaba este declarat cel mai instagramabil restaurant. Cu siguranță cel mai roz loc din întreg Bucureștiul, de la peretele din flori de hârtie, la pianul din hol și până la farfuriile în care este servită mâncarea, totul este roz. Și ce mâncare….

Dacă expresia „curcubeu pe cerul gurii” vă este familiară, vă spunem că Bistro la Etaj cu siguranță este locul în care a fost inventată. Meniul, disponibil la fața locului atât în română, cât și în franceză, tratează preparate de mare angajament. Astfel, poți gusta Rață de pe Cișmigiu, Biban de la Mer, Vită Noblesse sau Le Burger de Boeuf. Doar știți cum se spune, obrazul subțire cu glume bune se ține. Și cu mâncare delicioasă, căci nu se face rabat nici la ingredientele folosite, nici la dimensiunea porțiilor.

Cu multe amintiri frumoase și multe locuri nou descoperite, ne încheiem ziua și călătoria prin orașul gusturilor și miresmelor. Data viitoare pornim la drum dis de dimineață, doar-doar om reuși să cuprindem la pas mai multe locuri ce merită menționate.

Citește și 11 cele mai frumoase restaurante din lume.

 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Recomandari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Uniunea Muzicienilor Interpreți oferă burse în valoare de 15.000 euro pentru tinerii muzicieni români

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România anunță lansarea concursului pentru acordarea B…