Home Events Back To School în Siguranță! Un eveniment Siguranța Auto Copii la Casa Auto Iași

Back To School în Siguranță! Un eveniment Siguranța Auto Copii la Casa Auto Iași

7 min read

Tu ești eroul copilului tău, iar siguranța lui este in mâinile tale. În acest weekend va avea loc cel mai important eveniment dedicat siguranței in trafic a celor mici, eveniment realizat in parteneriat de Fundația Siguranța Auto Copii, Casa Auto Iași, Corpul National al Polițiștilor și Fundatia pentru SMURD.

Siguranța Auto Copii Casa Auto Iași

Casa Auto Iași împreună cu Fundația Siguranță Auto Copii te așteaptă pe 2-3 octombrie la adresa Șos. Păcurari nr. 177, pentru un eveniment dedicat Siguranței Auto pentru Copii.

Timp de 2 zile poți participa la seminarii, la test drive-uri și la sesiuni de montaj pentru scaunul auto.

Organizatorii invită participanții să vină cu mașina în care au montat scaunul auto al copilului pentru ca un consultant certificat să verifice dacă acesta este instalat corect, în caz contrar, acesta vă va ajuta să montați scaunul corespunzător. Dacă încă nu ați achiziționat unul, veți găsi la eveniment scaunul auto potrivit.

Pentru copii, organizatorii au pregătit surprize, cadouri și tombolă cu premii oferite de Decathlon.

𝐒peakeri eveniment

𝐀𝐥𝐢𝐜𝐞 𝐃𝐨𝐧𝐚 𝐌𝐢𝐭𝐮: Medic Specialist, primul Consultant certificat in Siguranța Auto de “Institution of Occupational Safety and Health” și își propune sa informeze și sa crească gradul de conștientizare și responsabilizare al părinților in ceea ce privește siguranța auto a copilului.

𝐑𝐨𝐱𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐨𝐭𝐫𝐞𝐚𝐧𝐮 – Expert Certificat Siguranta Auto Copii

Programul evenimentului
Sâmbătă, 2 Octombrie

09:00 – 18:00 Sesiuni de test drive

11:00-12:00 Scoica bebelușului: alegere corectă sau capcană – seminar gratuit dedicat părinților pe tema transportului în siguranță a nou-născutului – Dr. Alice Dona-Mitu Fundația Siguranță Auto Copii

12:00-13:00 Legislația rutieră în domeniul transportului copiilor în autovehicule. Statistici, provocări, propuneri: seminar susținut în colaborare cu reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor din România

10:00-16:00 Testări/ instalări gratuite scaune auto copii; Simulări impact frontal cu manechin bebeluș – demonstrații practice; Teste VR: simularea efectelor unei alcoolemii de 1:0000, a consumului de canabis și a oboselii asupra capacității de a conduce a șoferilor

Duminică, 3 Octombrie

09:00 – 18:00 Sesiuni de test drive

11:00-12:00 Scaunul auto: cele mai frecvente erori de utilizare. Ghid de utilizare corectă a scaunelor auto: Roxana Sotreanu, Expert Siguranță Auto Copii

12:00-13:00 Primul ajutor în caz de accident rutier cu victime copii- seminar și demonstrații practice efectuate de voluntarii Fundației pentru SMURD

10:00-14:00 Testări/ instalări gratuite scaune auto copii; Simulări impact frontal cu manechin bebeluș- demonstrații practice; Teste VR: simularea efectelor unei alcoolemii de 1:0000, a consumului de canabis și a oboselii asupra capacității de a conduce a șoferilor

Accesul la eveniment este gratuit. Accesați linkul https://mallauto.testergrup.ro/…/back-to-school-in… pentru completarea formularului de înscriere.

Fundatia Siguranta Auto Copii® este o organizatie non-profit care si-a propus o misiune de pioneriat in Romania si anume aceea de a schimba atitudinea parintilor, si educatorilor  din Romania referitor la modul de transport al copiilor in autovehicul, modificand astfel statisticile negative care plaseaza Romania pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de accidente cu victime din randul pasagerilor copii.

Datele statistice disponibile pentru anul 2019 indica un numar de 122 decese ca urmare a unui accident rutier in randul copiilor cu varsta intre 0 si 12 ani, copii ce erau pasageri in momentul producerii evenimentului din trafic,mult peste media Uniunii Europene (9 decese la 1 milion copii sub 15 ani) sau fata de media unor state precum Marea Britanie, Suedia sau Norvegia (4 decese la 1 milion copii sub 15 ani). Daca cumulam numarul deceselor produse in ultimii 5 ani in randul copiilor cu varsta intre 0-12 ani constatam cu tristete ca cifra se ridica la peste 900. Pe langa aceste decese, alte mii de copii au suferit leziuni grave, unele invalidante pe viata, lucruri ce sunt greu de cuantificat altfel decat in lacrimi si durere.

Trist e faptul ca in peste 76% din cazuri, cauza decesului sau a ranirii grave a acestor copii a fost neutilizarea scaunului auto special sau a centurii de siguranta.

Fundatia Siguranta Auto Copii si-a propus o tinta ambitioasa si anume aceea de a aduce numarul deceselor prin cauza accident rutier in randul minorilor cu varsta pana in 12 ani la zero pana in anul 2030.

Citește în continuare INTERVIU Dr. Alice Dona-Mitu| Bugaboo – o alegere sustenabilă pentru confortul și siguranța copiilor.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Invitați speciali la TIFF.23: actori, regizori consacrați și vedete

Jojo T. Gibbs, una dintre cele mai promițătoare actrițe emergente, se numără printre actor…