Home Arts Armonii Nordice – Tărâmuri ale inspirației

Armonii Nordice – Tărâmuri ale inspirației

4 min read

Ziua de 18 februarie a marcat în Iași cea de-a treia zi a festivalului Classix, reunind trei evenimente esențiale pentru consolidarea și dezvoltarea relațiilor bilaterale România – Norvegia din punct de vedere turistic, comercial și cultural.

Armonii Nordice

Ziua a debutat cu panel-ul de business Classix in Focus: Nordic Tourism la Palatul Roznovanu, la care au participat: Ionuț Eriksen – președintele Camerei de Comerț Norvegiano-Române, Andreea Mitan – director executiv al NOROCC, Eilif Gundersen – Însărcinat cu afaceri a.i. Ambasada Regală a Norvegiei în România, Ana-Maria Bălan – ofițer comercial, cultural și de presă al Amabasadei Regale a Norvegiei în România, Mihai Chirica – primarul orașului Iași, Cristian Turc – CEO VisitRomania.no, Mihai Bulai – Iași.Travel, Sorin Gheorghiu – Camera de Comerț și Industrie Iași, Crina Leon – Prof. Lect. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Andreas Sønning – profesor la Academia Norvegiană de Muzică, Dragoș Andrei Cantea – pianist și directorul artistic al Classix Festival. Discuția a fost moderată de Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iași. Au fost prezentate oportunitățile de dezvoltare a turismului norvegian în România, a programelor de finanțare disponibile prin granturile EEA, a posibilităților de colaborare cu Camera de Comerț Norvegiano-Română, lansarea traseului norvegian în tururile organizate prin Iași.Travel, precum și posibilitatea lansării unei curse aeriene Iași – Oslo la Blue Air.

La orele 14:00 a avut loc la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor, o discuție Classix in Focus pe tematica lanțurilor valorice dintre cultură – autorități – afaceri, avându-l ca invitat pe Andreas Sønning, directorul programului cultural Telenor și profesor al Academiei Norvegiene de Muzică. A moderat Ovidiu Mihăiuc.

Lăsarea serii a adunat iubitorii de muzică clasică la Casa Balș, sala Eduard Caudella, pentru concertul „Armonii Nordice”, interpretat de Cvartetul Soliștilor din Trondheim. Compozițiile din programul concertului au fost: Edvard Grieg – Cvartetul de coarde nr. 2 în fa major, EG 117 (neterminat), Alfred Janson – Cvartetul de coarde și Johan Svendsen – Cvartetul de coarde în la minor, op. 1.

Organizatorii Classix Festival, Asociația Industrii Creative și Showberry au lansat invitația ieșenilor de a participa și la următoarele concerte desfășurate în cadrul festivalului, respectiv: Clasic sau Fantastic? Visul American la Două Piane, Concertul Evreiesc, Clasicul Transfigurat.

Classix este un festival de muzică clasică, aflat la prima ediție, care aduce la Iași în perioada 16 – 22 februarie 2020 peste 20 de artiști internaționali în 7 concerte, 3 dialoguri educaționale dedicate industriilor creative și 2 panel-uri de antreprenoriat.

Biletele pentru Classix Festival sunt puse în vânzare online.

Citește în continuare Classix Festival, ziua a 2-a: Viitorul muzicii clasice și Concertul Romantic.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

65 de artiști și compozitori, reprezentați de Global Records, HaHaHa Production și Quantum Music, scrisoare adresată Ministerului Culturii

În contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID – 19, 65 …