Home Editorials Angela Gheorghiu, unul dintre cele mai notabile simboluri ale României

Angela Gheorghiu, unul dintre cele mai notabile simboluri ale României

7 min read

Întotdeauna am știut că performanța ține de determinare, de felul în care fiecare dintre noi alegem să trăim, la propriu, un talent, pe care să-l vindem, să-l arătăm lumii, să-l lăsăm să strălucească la justa valoare. Poate că unul dintre cele mai notabile simboluri ale României contemporane, cu lumini mărețe, cu frumusețe și demnitate, este soprana ANGELA GHEORGHIU, cea care a transformat imaginea țării, ducându-i faima pe cele mai mari scene, fiind, alături de Viorica Cortez, de renume mondial.

Eleganța unei atitudini poate transforma un destin timid într-o adevarată poveste despre succes. Scena de la Covent Garden. Metropolitan Opera sau Scala din Milano. Toate au cunoscut-o pe cea care a fermecat o lume întreagă cu talentul și frumusețea pe care o are atunci când interpretează fiecare partitură celebră.  Este o definiție justă și corentă, de luat exemplu, a rafinamentului, în cel mai desăvârșit tipar în care acesta se poate regăsi: Angela Gheorghiu.

Prezența sa poate fi percepută ca un omagiu suprem adus feminității, care îmbinată cu talentul studiat și cu tehnica interpretării, electrizează publicul, ținându-l treaz de la început până la final. Vocea sa pătrunde în toate vibrațiile sufletului, iar imaginea construită dărâmă idei și concepții, reușind să fie un fashion-icon, un model și, cu siguranță, una dintre cele mai spectaculoase soprane ale lumii. Atunci când apare pe scenă rămâi siderat.

Când începe să cânte ești de-a dreptul cucerit. Zic că ambiția este cea care a plasat-o pe acel piedestal, încercând să se depășească pe sine și să dovedească tuturor că se poate. Dar pe lângă asta, Angela Gheorghiu a evoluat, și-a dorit să persevereze, perfecționându-și talentul, adunând astfel aprecieri cu discreție și spirit evolutiv.

Personal, m-aplec in fața personalității sale, care e o combinație letală între valoare, stil și eleganță, atitudine și putere. Și o mai fac pentru ceva. Pentru atitudinea demnă, pentru umanizarea unei femei frumoase dintr-o zonă gravă, pentru dovada că frumusețea dublată de talent și triplată de-o inteligență nativă pot naște o regină. O regină răsfățată de scenă și de public. Dacă spun că este un ambasador al României în lume ar fi superficial.

Cert este că a așezat pe harta muzicii clasice universale numele propriu, ducând cu sine și fragmentul ce a personalizat-o, România, pe care o cântă în fiecare concert, cu sensibilitate și cu o asumare teribilă. Cronicile n-ar prididi cu laude, în schimb Angela Gheorghiu relevă modestie și-o trecere fină peste un destin care a răsfățat-o cu cele mai depline împliniri, trăind. Fără doar și poate, un vis măreț devenit, cu trudă, realitate.

Mai mult decât atât, Angela Gheorghiu și-a păstrat echilibrul, iar cu decență a cucerit  lumea. Mă-nclin pentru cel mai veritabil simbol al perseverenței, pentru gând și pentru faptă, pentru simpla faptă ce-a exploatat gândul și dorința, purtând fata din orășelul Adjud pe altarele muzicii clasice, oferindu-i răsfățul de a interpreta cu cele mai mari personalități, cele mai reprezentative opere din univers.

Căutați, domnilor, din răsputeri, un model pentru noțiunea de divă? Ei bine, Angela Gheorghiu este definiția unei dive! O divă incontestabilă a muzicii, dar și a celei mai nuanțate abordări umane, rafinamentul, pe care-l deține în totalitate. Și dacă muzica clasică s-ar prefigura într-un tenor-compozitor, atunci acesta ar alege-o drept muză și solistă. Mă-nclin decenței și fără a sta pe gânduri, celei mai puternice imagini a României în lume! Și îmi permit o constatare! Angela Gheorghiu este un superstar al muzicii clasice mondiale!

 

Load More Related Articles
 • NU NE PASĂ!

  Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…
 • AU RĂPIT LUMINA!

  Întreaga lume-i într-un concediu medical prelungit, fără prescripție sau scutiri, cu o rea…
 • draga

  DRAG DE DRAGA NOASTRĂ!

  Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Teatrul nu este o …
Load More By Narcis Avadanei
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

NU NE PASĂ!

Nu ne pasă! Trecem cu bocancii prin viață și prin sentimente, prin natură și prin orice ur…