Home Editorials Angela Gheorghiu, unul dintre cele mai notabile simboluri ale României

Angela Gheorghiu, unul dintre cele mai notabile simboluri ale României

7 min read

Întotdeauna am știut că performanța ține de determinare, de felul în care fiecare dintre noi alegem să trăim, la propriu, un talent, pe care să-l vindem, să-l arătăm lumii, să-l lăsăm să strălucească la justa valoare. Poate că unul dintre cele mai notabile simboluri ale României contemporane, cu lumini mărețe, cu frumusețe și demnitate, este soprana ANGELA GHEORGHIU, cea care a transformat imaginea țării, ducându-i faima pe cele mai mari scene, fiind, alături de Viorica Cortez, de renume mondial.

Eleganța unei atitudini poate transforma un destin timid într-o adevarată poveste despre succes. Scena de la Covent Garden. Metropolitan Opera sau Scala din Milano. Toate au cunoscut-o pe cea care a fermecat o lume întreagă cu talentul și frumusețea pe care o are atunci când interpretează fiecare partitură celebră.  Este o definiție justă și corentă, de luat exemplu, a rafinamentului, în cel mai desăvârșit tipar în care acesta se poate regăsi: Angela Gheorghiu.

Prezența sa poate fi percepută ca un omagiu suprem adus feminității, care îmbinată cu talentul studiat și cu tehnica interpretării, electrizează publicul, ținându-l treaz de la început până la final. Vocea sa pătrunde în toate vibrațiile sufletului, iar imaginea construită dărâmă idei și concepții, reușind să fie un fashion-icon, un model și, cu siguranță, una dintre cele mai spectaculoase soprane ale lumii. Atunci când apare pe scenă rămâi siderat.

Când începe să cânte ești de-a dreptul cucerit. Zic că ambiția este cea care a plasat-o pe acel piedestal, încercând să se depășească pe sine și să dovedească tuturor că se poate. Dar pe lângă asta, Angela Gheorghiu a evoluat, și-a dorit să persevereze, perfecționându-și talentul, adunând astfel aprecieri cu discreție și spirit evolutiv.

Personal, m-aplec in fața personalității sale, care e o combinație letală între valoare, stil și eleganță, atitudine și putere. Și o mai fac pentru ceva. Pentru atitudinea demnă, pentru umanizarea unei femei frumoase dintr-o zonă gravă, pentru dovada că frumusețea dublată de talent și triplată de-o inteligență nativă pot naște o regină. O regină răsfățată de scenă și de public. Dacă spun că este un ambasador al României în lume ar fi superficial.

Cert este că a așezat pe harta muzicii clasice universale numele propriu, ducând cu sine și fragmentul ce a personalizat-o, România, pe care o cântă în fiecare concert, cu sensibilitate și cu o asumare teribilă. Cronicile n-ar prididi cu laude, în schimb Angela Gheorghiu relevă modestie și-o trecere fină peste un destin care a răsfățat-o cu cele mai depline împliniri, trăind. Fără doar și poate, un vis măreț devenit, cu trudă, realitate.

Mai mult decât atât, Angela Gheorghiu și-a păstrat echilibrul, iar cu decență a cucerit  lumea. Mă-nclin pentru cel mai veritabil simbol al perseverenței, pentru gând și pentru faptă, pentru simpla faptă ce-a exploatat gândul și dorința, purtând fata din orășelul Adjud pe altarele muzicii clasice, oferindu-i răsfățul de a interpreta cu cele mai mari personalități, cele mai reprezentative opere din univers.

Căutați, domnilor, din răsputeri, un model pentru noțiunea de divă? Ei bine, Angela Gheorghiu este definiția unei dive! O divă incontestabilă a muzicii, dar și a celei mai nuanțate abordări umane, rafinamentul, pe care-l deține în totalitate. Și dacă muzica clasică s-ar prefigura într-un tenor-compozitor, atunci acesta ar alege-o drept muză și solistă. Mă-nclin decenței și fără a sta pe gânduri, celei mai puternice imagini a României în lume! Și îmi permit o constatare! Angela Gheorghiu este un superstar al muzicii clasice mondiale!

 

Load More Related Articles
 • libertate Narcis Avadanei

  LIBERTATE

  Întotdeauna viața este cu doi pași înaintea noastră. Încercăm să izbutim, ducem lupte apri…
 • draga

  DRAG DE DRAGA NOASTRĂ!

  Teatrul nu este o enigmă. Nu e nici măcar o taină tacită între cel care vede și cel care o…
 • Din Dragoste de România – Sofia Vicoveanca!

  Demnitatea este accesoriul cel mai de preț al omului. Îi conferă, fără tușe excesive, o se…
Load More By Narcis Avadanei
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

LIBERTATE

Întotdeauna viața este cu doi pași înaintea noastră. Încercăm să izbutim, ducem lupte apri…