Home Arts Recomandări de evenimente online | Filme și piese de teatru pe care nu trebuie să le ratezi

Recomandări de evenimente online | Filme și piese de teatru pe care nu trebuie să le ratezi

7 min read

Teatrele de stat, cele independente, dar și festivaluri cu tradiție sunt hotărâte să ne facă statul în casă mai plăcut și să nu ne priveze de bucuria activităților culturale. Avem astfel posibilitatea să urmărim online, pentru o perioadă limitată de timp, producții speciale oferite gratuit sau cu bilete la un preț redus.

evenimente online
„Furtuna”, TNB

Pentru că spectacolele de teatru și filmele cu circuit restrâns s-au mutat de ceva vreme în mod indirect în casele noastre, ne-am gândit că este momentul potrivit să vă recomandăm câteva evenimente online care se află și în agenda noastră pentru perioada următoare:

Furtuna – Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti

Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București transmite în week-end-ul 24-26 aprilie spectacolul „Furtuna” după W. Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov.

Din distribuție fac parte Ion Caramitru (Prospero), desemnat de Ambasada Britanică și Consiliul Britanic din București drept „Ambasador Shakespeare” al anului 2016 – Anul Shakespeare, Mihai Călin, recompensat cu un premiu UNITER pentru interpretarea lui Caliban, Istvan Teglas (Ariel), Alexandra Sălceanu (Miranda), Ciprian Nicula (Ferdinand).

De vineri până duminică, timp de 3 zile la rând, se va difuza același spectacol, cu câte o singură reprezentație pe zi: vineri de la ora 16, sâmbătă de la ora 18.00 și duminică de la ora 18. Difuzarea spectacolelor va fi asigurată online pe canalul de youtube al TNB.

Sub fiecare pas e o mină neexplodată dintr-un război neterminat cu tine – Teatrul Tineretului Piatra Neamț

În regia lui radu Afrim, spectacolul „Sub fiecare pas e o mină neexplodată dintr-un război neterminat cu tine” are o distribuție alcătuită din Lucreția Mandric și Cătălina Bălălău, Nora Covali, Corina Grigoraș, Gina Gulai, Ada Lupu, Cristina Mihăilescu, Paul-Ovidiu Cosovanu, Valentin Florea, Florin Hrițcu, Mircea Postelnicu.

„Câțiva oameni doresc sa experimenteze izolarea intr’un spațiu închis. Însingurarea. Pentru asta e nevoie de o instruire serioasa în prealabil. De un workshop in grup. O socializare pe repede înainte . Și de un trainer. Care se ia prea în serios. Izolarea de unul singur (sau de doi singuri) nu oprește avalanșa de gânduri. Și aceste gânduri sunt înregistrate de microfoane. Pentru a fi ascultate doar de cei care vor dori s’o facă peste 100 de ani.”

Spectacolul va putea fi urmărit online timp de 24h, de sâmbătă 25 aprilie, ora 17.00, până duminică 26 aprilie, ora 17.00, pe platforma VIMEO.

Best of TIFF weekend: filme online

Filme care au cucerit juriul și publicul la TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania) se văd weekend-ul acesta gratuit pe unlimited.tiff.ro.

Proiecțiile #CaranTIFF vor fi putea fi urmărite între 25 aprilie ora 17:00 și 26 aprilie ora 23:00, după următorul program: sâmbătă, 25 aprilie, ora 17:00: Scurtmetraje românești, ora 21:00: Belgica, r. Felix van Groeningen, duminică, 26 aprilie, ora 21:00: La vida útil / A useful life, r. Federico Veiro.

Accesați pagina evenimentului pentru programul detaliat.

Micul Prinț – Lightwave Theatre & unteatru

O co-producție Lightwave Theatre Company și unteatru, parte a proiectului Unteatru de Copii, păpușile în mărime naturală prind viață într-un spectacol după cea mai frumoasă carte a copilăriei, scrisă de Antoine de Saint-Exupery, destinat atât copiilor, cât și adulților.

Spectacolul va fi difuzat online pe 28 aprilie, ora 17. Ghidul pentru vizionarea spectacolelor este disponibil aici: http://bit.ly/unghidDEspectator.

Teatrul independent își continuă activitatea online, reducând prețul biletelor „pentru că eforturile de producție din spatele transmisiunii unei înregistrări sunt mai mici. Și pentru că ne dorim ca spectacolele noastre să ajungă la cât mai mulți dintre iubitorii de teatru.”

Citește în continuare Cuplu de legendă – Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Flower Power toată vara cu mușcate colorate și bogate

Acum, primăvara, serele de pepinieră sunt pline de flori colorate de vară. Vă doriți un ba…