Home Health & Sports „Adoptă un copac!” invită alergătorii și bicicliștii la „Sport pentru Păduri”

„Adoptă un copac!” invită alergătorii și bicicliștii la „Sport pentru Păduri”

4 min read

„Adoptă un copac!”, program al ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, lansează în premieră campania „Sport pentru Păduri”. Competiția se desfășoară între 5-12 iunie și a fost lansată de Ziua Mediului – aniversarea de 15 ani ViitorPlus. Programul de împădurire invită oamenii să facă sport, fie prin alergare sau ciclism, pentru a strânge fonduri pentru a planta o nouă pădure în aria lor de activitate.

Sursă foto: PR

„Adoptă un copac!” plantează în comunitățile cu deficit de păduri din sudul României, afectate de extreme climatice precum seceta și deșertificarea. În cei 13 ani de activitate, echipa a plantat 112 ha de păduri și perdele forestiere adiționale, care nu ar fi existat fără donații private.

Înscrierea se face pe platforma SmartRaces, secțiunea Sport pentru Păduri. Fiecare participant achită o donație de 100 lei, iar în toamna anului 2021 se vor planta 5 puieți de arbori forestieri per sportiv înscris. Fiecare participant își poate alege propriul traseu, competiția este individuală, însă unde-s mulți, pădurea crește. Participarea în cadrul campaniei constă în alegerea modului de implicare, alergare sau ciclism, și a distanței pe care se doreste efectuat traseul.

„Adoptă un copac!” încurajează un stil de viață sănătos. Companiile sunt invitate să implice angajații în competiția „Sport pentru Păduri” și, astfel, să motiveze echipele pentru a promova starea lor de bine și angajamentul pentru un mediu curat.

Participanții sunt încurajați să intre pe pagina de facebook a evenimentului și să posteze fotografii, trasee frumoase, cât și motivația lor în cadrul campaniei cu #sportpentrupaduri.

De ce „Adoptă un copac!”?
  1. Pădurile plantate în cadrul programului sunt adiționale, acestea nu ar exista fără sprijinul sponsorilor și al donatorilor,  și au scopul de a reabilita terenuri degradate, lipsite de folosință și fertilitate;
  2. Lucrează cu administrațiile și comunitățile locale pentru a implementa activități de împădurire;
  3. Se asigură că pădurile și perdelele forestiere plantate ajung la maturitate și își păstrează integritatea pe termen lung.

Citește în continuare „Harta Reciclării | Acordă o șansă vieții de calitate!”.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In Health & Sports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…