Home Fashion Accessories Accesorii în tendinţe | Top 10 genţi pe care le vom purta în noul sezon

Accesorii în tendinţe | Top 10 genţi pe care le vom purta în noul sezon

7 min read

Primăvara anului 2021 tocmai a început şi cum suntem interesaţi să fim la curent cu noile tendinţe ce apar anual (sau chiar, sezonier, în acest caz), ne întrebăm: ce fel de genţi vom purta în noul sezon? Ei bine, nu vă faceţi griji, pentru că am pregătit o listă specială care să vă ajute să ţineţi pasul cu moda în această primăvară, în materie de genţi!

genți în tendințe

Prima geantă pe care mi-aş dori să o observ la oricine, chiar dacă este ceva mai neobişnuită, neîncadrându-se în categoria genţilor pe care le vezi zi cu zi, este „Water Bottle Bag”. Cum putem deduce şi din nume, este o geantă specială pentru sticla de apă, o invenţie chiar utilă, dacă stai să te gândeşti, şi arată chiar mai estetic în mână, alături de o ţinută chic, decât o sticlă obişnuită de plastic.

A doua geantă, care se află printre preferatele mele, datorită formei, este obişnuitul „Tote Bag”, dar de dimensiuni mult mai mari: „Extra Large Tote”. În general fabricate din piele, aceste genţi conferă eleganţă şi aromă oricărei ţinute.

Următoarea geantă, numită într-un fel chiar exotic, aş spune, „Al Fresco”, este chiar clasicul coşuleţ din răchită, numai bun pentru un brunch în aer liber sau un picnic, datorită aspectului feminin şi delicat în care îmbracă o ţinută specifică acestor ocazii.

Să nu uităm de clasicele genţi „Duffel”, ce revin şi în acest sezon, care îmbină aspectul distins cu practicabilitatea, datorită formei dreptunghiulare încăpătoare, trăsătură caracteristică a acestui model.

Trecând la tipuri de genţi mai extravagante, avem în vedere cele cu texturi „pufoase”. Fabricate din pene sau tulle, aceste genţi pot oferi acel quelque chose oricărei ţinute banale şi plictisitoare.

Sursă foto: www.cosmopolitan.com

Următorul model cel puţin la fel de excentric, este „Necklace Bag”. Numele deja ne ajută să ne imaginăm cât de cât aspectul genţii, care bineînţeles, se poartă ca pe un colier, în jurul gâtului. Totuşi, consider că acest model se potriveşte cel mai bine unor ţinute office.

Sursă foto: www.cosmopolitan.com

Tot din zona office, dar mult mai comune şi des întâlnite, sunt genţile de tip „Porfolio-Style Workbag”, care de asemenea au un nume sugestiv, ele arătând ca nişte portofolii. Acestea sunt caracterizate de un minimalism elegant, fiind adecvate pentru majoritatea contextelor profesionale.

Sursă foto: www.cosmopolitan.com

Când vine vorba de genţi, cromatica este un factor aproape la fel de important ca modelul sau forma. Primăvara este un anotimp vesel şi colorat, astfel şi genţile ar trebui să fie pe măsură. Mi-ar plăcea să văd culori cât mai aprinse când vine vorba de ce purtăm pe umăr sau în mână, nu numai culori clasice şi „safe”, pentru a mai condimenta orice look.

Acum, pentru a pune punctul pe i, vă voi arăta şi nişte modele mai specifice de genţi ce sunt în vogă, de la branduri high-end. Prima ar fi clasica geantă din denim roz neon, de la Chanel, parcă scoasă dintr-un film american din anii 2000, cu personaje feminine tinere şi înstărite.

Sursă foto: www.vogue.fr

A doua geantă iconic este modelul „Horsebit 1955 bag”, de la Gucci, ce a fost văzut de multe ori de-a lungul timpului, ca cea anterioară, însă niciuna dintre ele nu cred că se va demoda prea curând, mereu revenind în tendinţe, datorită maleabilităţii lor, fiind adecvate şi potrivite oricărui tip de ţinută sau context.

Sursă foto: www.gucci.com

Astfel, acestea sunt cele mai semnificative modele de genţi ce se vor purta în noul sezon, caracterizate de unicitate, dar şi practicabilitate, ce completează în mod armonios orice look.

Citește în continuare 5 tendințe în modă pentru sezonul primăvară-vară 2021.

Load More Related Articles
Load More By Ioana Alexandra Lizac
Load More In Accessories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Top 10 colecții de la Paris Fashion Week 2021

Pe scurt, Săptămâna Modei din Paris (Paris Fashion Week) este formată dintr-o serie de pre…