Home Arts About Time: Fashion and Duration | Expoziția Institutului de Costume MET

About Time: Fashion and Duration | Expoziția Institutului de Costume MET

3 min read
About Time: Fashion and Duration
Sursă foto: www.metmuseum.org

La începutul acestei săptămâni, am fi fost în mod normal cu ochii pe unul dintre cele mai mari evenimente din modă, Gala MET, care marchează deschiderea expoziției anuale a Institutului de Costume a Muzeului Metropolitan de Artă din New York.

Pentru că expoziția a fost reprogramată pentru 29 octombrie, până atunci Institutul ne oferă șansa de a înțelege mai bine tema din acest an și de a analiza o parte din ținutele selectate.

Inspirată de Virginia Woolf și filosoful Henri Bergson, expoziția „About Time: Fashion and Duration” va marca aniversarea a 150 de ani de la deschiderea Muzeului Metropolitan de Artă, motiv pentru care va urmări moda ultimului secol și jumătate și va cuprinde ținute din anul 1870 și până-n prezent.

„About Time: Fashion and Duration” este concepută în jurul conceptului 60 de minute de modă. Fiecare minut va prezenta o pereche de ținute – ținuta principală reprezentând natura liniară a modei și ținuta secundară caracterul său ciclic. Fiecare pereche va fi conectată prin formă, material, model sau tehnică.

Expoziția se va încheia cu o selecție de articole de îmbrăcăminte din 2020, care leagă conceptul de durată cu dezbaterile despre diversitate, inclusivitate, durabilitate, transparență, longevitate, colaborare și alte aspecte relevante în următorul deceniu de modă.

„Moda este profund conectată cu timpul. Nu numai că reflectă și reprezintă spiritul vremurilor, dar se și modifică și evoluează odată cu ele. Servește astfel drept un reper de timp extrem de sensibil și de precis”, a declarat Andrew Bolton, curatorul muzeului, într-un comunicat de presă.

Citește în continuare Fashion Unites – Prima prezentare virtuală de modă.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Rico888 și Killa Fonic lansează prima piesă în limba italiană – Tango & Cash

Rico888 și Killa Fonic aduc prima piesă în limba italiană, Tango & Cash, al cărui nume…