Home LifeStyle 5 femei care au făcut istorie în România

5 femei care au făcut istorie în România

5 min read

Admirate sau detestate de majoritatea publicului larg, de cele mai multe ori și controversate, ba chiar neînțelese sau nedreptățite de marii istorici, cert e că ne mândrim cu ele în fiecare zi, mulțumindu-le pentru contribuțiile aduse țării în care trăim acum. Deși în viața celor mai devotate embleme care au făcut istorie în România au fost întâmpinate momente mai mult sau mai puțin frumoase, te invităm să descoperi mai jos o listă cu 5 dintre femeile istorice care au în spate povești fascinante de viață și care merită apreciate pentru reușitele lor.

Sursă foto: www.editiadedimineata.ro
Nadia Comăneci

Această emblemă a României bucură, în continuare, sufletele românilor din lumea întreagă. Este vorba despre gimnasta Nadia Comăneci, care a reușit să cucerească istoria la vârsta doar de 15 ani și care a devenit remarcată pentru succesul obținut în 1976, în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Montreal, luând nota zece printr-un exercițiu perfect executat.

Regina Elisabeta a României

Regina Elisabeta a României, cunoscută și sub pseudonimul literar Carmen Sylva, dar și sub numele complet de Elisabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied, se numără și ea printre numeroasele embleme istorice. Aceasta a organizat în străinătate nenumărate campanii publicitare prin intermediul cărora vorbea cu mândrie despre țara sa adoptivă.

Sofia Ionescu-Ogrezeanu

Sofia Ionescu a fost un medic neurochirurg român, cu o varietate de premii colectate de-a lungul vremii, printre care se numără și Diploma de Onoare ANFDUR pentru merite de excepție. Potrivit studiilor, pe când era în anul al cincilea la facultate, Sofia a făcut prima și una dintre cele mai complicate operații pe creierul unui copil care, din păcate, fusese victima unui bombardament. Operația a decurs perfect, motiv pentru care a reușit să între în cadrul primei echipe de neurochirurgie, alături de medicul și profesorul Dumitru Bagdasar, care a devenit faimos pentru înființarea neurochirurgiei românești.

Ecaterina Teodoroiu

Celebra Ecaterina Teodoroiu, născută în ianuarie 1894, a fost și este în continuare una dintre cele mai admirate eroine din istoria României. Mulți dintre noi nu știu și faptul că a fost infirmieră în Primul Război Mondial, urmând să apere, mai apoi, meleagurile românești. De asemenea, este și cea mai des întâlnită figură în manualele de istorie despre care cadrele didactice și nu numai mărturisesc cu mândrie copiilor contribuția sa impresionantă în cadrul bătăliei de la Mărășești, alături de multe alte amănunte uluitoare întâmpinate de Ecaterina de-a lungul vieții sale.

Elisa Leonida Zamfirescu

Elisa, șefă a laboratoarelor din cadrul Institutului Geologic al României, a fost prima femeie inginer și inventatoare din România, a adus un omagiu măreț țării noastre. A absolvit în 1912 Universitatea Tehnică din Berlin, fiind răsplătită pentru reușitele și contribuțiile sale în anul 1997 și a fost inițiat Premiul Eliza Leonida-Zamfirescu.

Citește în continuare Modelul Bella Hadid în prima campanie importantă realizată pe FaceTime.

Load More Related Articles
Load More By Robert Muteș
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

MUST WATCH | 5 filme pe care să le vezi în luna ianuarie la cinema

Pe măsură ce înaintăm în noul an, din ce în ce mai multe titluri își fac apariția pe piața…