Home Music Woodstock 50

Woodstock 50

5 min read

Michael Lang, co-fondatorul și co-producătorul inițial al festivalului din 1969, a declarat că evenimentul oficial Woodstock 50 va avea loc în perioada 16-18 august în Watkins Glen în New York. Woodstock se întoarce la rădăcini și la intenția originală: distracție, emoție, experiențe, dar și insuflarea unei energii înapoi în tineri pentru a-și face auzite vocile, pentru a-și face auzite voturile.

woodstock 50

Anunțul ediției aniversare spune că evenimentul „va oferi generațiilor de fani ocazia de a se alătura pentru a împlini spiritul festivalului, acela de armonie și compasiune”. Subliniază că acest eveniment este singura celebrare oficială a festivalului din 1969 și va avea un lineup uimitor care va fi anunțat în următoarele săptămâni.

Festivalul oficial va avea loc la 150 nord-vest de locație originală pe traseul de curse Watkins Glen International de 400 de hectare, care a mai găzduit și alte festivaluri cu sute de mii de participanți, precum “Summer Jam” din 1973, care a inclus The Band, Grateful Dead și Allman Brothers Band.

„Este timpul să încheiem speculațiile și să anunțăm oficial că Woodstock 50 se întâmplă”, a spus Lang. „Festivalul original din ’69 a fost o reacție a tinerilor timpului la cauzele pentru care ne-am simțit nevoiți să luptăm – drepturile civile, drepturile femeii și mișcarea anti-razboi, și a dat calea misiunii noastre de a împărtăși pacea, dragostea și muzică. Astăzi, avem experiențe similare în țara noastră și un lucru pe care l-am învățat este că muzica are puterea de a aduce oamenii împreună. Deci, este timpul să ne întoarcem la spiritul Woodstock, să ne implicăm și să ne facem auzite vocile.”

Festivalul va avea trei scene principale care vor găzdui mai mult de 60 din „cele mai mari nume și talente emergente din rock, hip hop, pop și country”, se arată în anunț. „Vor fi în primul rând talente contemporane, dar muzicienii și trupele care nu mai sunt vor fi reprezentați și onorați”, a spus Lang. De aseemenea, putem să sperăm la reuniuni și concerte de la unele trupe de la Woodstock-ul din 1969.

„Spațiul original din Bethel este minunat, dar este mult prea mic pentru ceea ce ne imaginăm”, a spus Lang. „Watkins Glen International ne oferă posibilitatea de a crea ceva diferit de orice alt eveniment aniversar și ceva unic pentru Woodstock. Este o locație frumoasă și un loc ideal ”, a concluzionat el, menționând că a simțit „o legătură emoțională imediată cu pământul ”. Terenul de 400 de hectare va cuprinde disponibilitate de cazare pentru corturi, rulote și camping.

Citește un interviu cu Augustin Matei, omul care își pune amprenta asupra timpului.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Music

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…