Home Events Weekend cultural 16-17 mai

Weekend cultural 16-17 mai

7 min read

„În cele din urmă, totul va căpăta un sens” este viziunea optimistă a evenimentului organizat de Muzeul de Artă Recentă, ca o metaforă a tranziției de la spațiul privat închis la cel deschis. Tranziție pe care avem obligația, în primul rând morală, să o parcurgem cu responsabilitate. În continuare, recomandăm evenimentele culturale difuzate online, pentru petrecerea timpului liber într-un mod relaxant și echilibrat.

16-17 mai
Sursă foto: Facebook @MARe/Muzeul de Artă Recentă

La finalul acestei săptămâni, datorită platformei TIFF Unlimited, avem la dispoziție o selecție de filme autohtone, cu urmăriri polițiste în stilul „noir“, salvarea unui urs pe muzica lui Goran Bregović și explorări tabu.

Filmele vor putea fi accesate gratuit doar la ora anunțată:Sâmbătă, 16 mai, de la ora 17:00: PhoeniXXX, regia Mihai Dragolea, de la ora 21:00: Câini, regia Bogdan Mirică, Duminică, 17 mai, de la ora 21:00: Ursul, regia Dan Chișu.

De sâmbătă, 16 mai, 2020, coregrafii Andreea Belu și Cosmin Manolescu vor intra în MARe/Muzeul de Artă Recentă, din bulevardul Primăverii nr. 15, București, pentru a deschide stagiunea de dans contemporan Dans la MARe prin proiectul artistic Eventually, in the end everything will make sense.

O vor face într-un muzeu încă închis pentru public, pe care îl vor „locui” timp de 7 zile cu trupurile și cu dansul lor, patru ore pe zi, în fiecare zi. Vor interacționa performativ cu lucrările de artă expuse în muzeu. Vor avea sesiuni de improvizații și de dans în spațiile muzeului.

Toate aceste activități vor fi documentate (prin material foto și video) și prezentate online. Dar la finalul fiecărei zile de lucru, timp de 15 minute, Andreea Belu și Cosmin Manolescu vor performa din interiorul muzeului închis, în dreptul pereților din sticlă care dau spre stradă sau spre grădină, pentru cei care vor veni special să-i vadă sau pentru trecători.

UFe și Anders Sicre (Le Mellotron) vin în casele noastre cu un Live Stream care poate fi urmărit pe aplicația VRTW și pe www.vrtw.life, Sâmbătă, 16 mai, de la ora 16:20.

Cu gândul la următoarele evenimente Vinyl, Rum, Tapas & Wine, astăzi ieșim în grădină, pe balcon sau deschidem larg geamurile, într-o mână avem un pahar cu băutura preferată, iar cu cealaltă deschidem VRTW ON AIR și ne bucurăm de un apus muzical.

Ateliere MNAC pentru acasă | Christoph Niemann: Coffee

Într-o încercare de a păstra o apropiere față de artă chiar și de la distanță, MNAC propune o serie de ateliere săptămânale pentru acasă, inspirate de expoziția Christoph Niemann. Punct de vedere, cât și de alte expoziții din cadrul muzeului.

Artistul Christoph Niemann face o cronologie vizuală a relației sale personale cu cafeaua de dimineață, înscriind (printr-un gest spontan al desenului cu cafea pe un șervețel de hârtie) momentele cheie din viața sa de (ne)băutor de cafea, fixate în amintiri cu o duioasă încărcătură afectivă, marcate de prezența oamenilor dragi.

MNAC vă invită să vă jucați pe un șervețel cu o pensulă subțire și să trimiteți fotografiile desenelor voastre, numele și vârsta autorului la adresa educatie@mnac.ro, alături de o scurtă poveste, o amintire legată de băutura voastră preferată.

Possible Sounds of Early Cinema_Simina Oprescu_Sillyconductor

Unul din filmele de referință din cinematograful presonor românesc pot fi vizionate gratuit datorită unui eveniment multicultural organizat de Centrul pentru Imagine și Sunet.

Sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 19:00 – live streaming gratuit, „Maiorul Mura” – film mut de ficțiune, regizat de avocatul Ion Timuș în 1928, după un scenariu al actorului (viitor regizor remarcabil) Jean Georgescu, adaptare după libretul operetei „Moştenitorii veseli” de Winterberg (localizată de Paul Gusti), ambianță sonoră: Sillyconductor (Cătălin Matei, sound artist).

Citește în continuare Proiecții și dezbateri KineDok chiar la voi acasă.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Liber pentru toți la UNTOLD! Restricțiile au fost ridicate. Acces și cu test rapid

Fanii UNTOLD au primit astăzi o veste mult așteptată! Autoritățile au anunțat că începând …