Home Food & Wine Vinul Titan de la Crama Liliac revine în forță cu noua colectie!

Vinul Titan de la Crama Liliac revine în forță cu noua colectie!

5 min read

După succesul lansării în 2016 a vinului exclusivist Titan– Fetească Neagră, Crama Liliacvine cu o reeditare a celui mai titrat vin din portofoliu.

Precum prima serie, Titaneste tot o Fetească Neagră atent selecționată, un vin maturat în baricuri de stejar transilvănean timp de 24 luni, la care se adaugă înca 12 luni în sticlă. Prezentarea va fi similara cu cea din editia anterioară, sticla Bordeaux de 900 grame, gravată cu emblemă din piele naturală lucrată manual.

Iubitorii de vin vor descoperi aceeași suprinzatoare Fetească Neagră, corpolenta, echilibrată în tanini, cu note de vanilie, vișine bine coapte și o atingere fină de scorțisoară. Ediția este limitată la aproximativ 900 de sticle, vinul fiind disponibil doar la comandă sau în magazine specializate.

”Odată cu epuizarea primei serii de Titan, iubitorii de vin din țară și străinătate ne-au tot întrebat despre urmatoarea serie. Deoarece pentru Liliaccuvântul ”premium„ nu este doar un instrument de marketing, de poziționare pe piață, el însemnând o legatură strânsă cu calitatea  vinurilor noastre pe care le numim ”premium”,Titan nu este doar un vin produs cu atenție, în cantități foarte mici, ci și cu un vintage ales în funcție de nivelul calitativ al strugurilor.  De aceea, Titan va apărea doar când toate condițiile pentru un asemenea vin sunt întrunite” spune dl. Miron Radić, Director General al Cramei Liliac.

În acest an, Crama Liliacva avea o cifră de afaceri de aproximativ 6,7 milioane lei, apropiata de nivelul celei de anul trecut, cu un pret mediu unitar mai mare in acest an fata de anul 2017. Exporturile Cramei Liliacla sfârșit de 2018 se vor situa la aproximativ 30000 sticleși anume 10 %din producția totală.

Despre LILIAC

 Crama Liliac este situată în arealul viticol Lechința, având 52 de hectare de viță de vie în centrele viticole Vermeș-Lechința și Batoș. Crama este situată în localitatea Batoș, județul Mureș. Crama Liliac este detinută de familia austriacă Beck, Alfred-Michael Beck și fata sa, Amrei Margarette Beck prin intermediul amb Holding societate cu capital integral austriac ce mai deține în portofoliu și active imobliare precum și alte investiții în domeniul agricol și tehnologie.

În zilele noastre, Liliacreînvie tradiţia secularăpe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular şi tehnica modernăcrează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, ce cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dăcă sunt albe, roşii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare  dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.

Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă soiurile tradiționale româneşti, culese cu multă migălă şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţăinternationala. Mai intai sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului si, in prerzent, sub atenta supraveghere a oenologului francez Laurent Dubreuil, lucrările din cadrul podgoriei, cât şi cele din crămă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, ce subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.

 

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

HARD ROCK CAFE LANSEAZĂ CEA MAI AMPLĂ INOVARE A MENIULUI

Hard Rock International anunță cea mai amplă inovare a meniului din istoria companiei, cu …