Home LifeStyle Înainte, în timpul și după dermabraziune

Înainte, în timpul și după dermabraziune

7 min read

Dacă te gândești să faci o dermabraziune în perioada următoare, ar trebui să ai în vedere sfaturile specialiștilor pentru a beneficia de cele mai bune rezultate posibile pentru tenul tău. 

Înainte de intervenție 

Pentru rezultate optime, specialiștii susțin că este necesară o pregătire, cu 2 sau 3 săptămâni înainte de a efectura o dermabraziune. Sunt necesare o curățare atentă a pielii, utilizarea cremelor cu acizi din fructe dar și antibiotice pentru a preveni infecțiile care pot ataca derma expusă.

În ziua intervenției

Dermabraziunea se poate face sub anestezie locală, regională sau generală și poate fi urmată uneori de una sau mai multe zile de spitalizare. În ziua tratamentului, medicul estetician curăță și dezinfectează pielea. Delimitează zona care urmează a fi tratată în microzone, care sunt congelate una după cealaltă, aparatul fiind eficient doar pe zonele întărite. Apoi utilizează o perie de metal sau o freză care se rotește la viteză foarte mare. Acest dispozitiv este trecut peste zonele care trebuie tratate cu o presiune mai mare sau mai mică, în funcție de rezultatele așteptate.

În cazul îndepărtării complete a epidermei, partea superficială a dermei este afectată. Acest lucru provoacă sângerare deoarece dermul este traversat de vasele de sânge. În acest caz, pansamentele sunt aplicate la sfârșitul tratamentului, pe care va trebui să le reînnoiți o dată sau de mai multe ori pe zi.

Îngrijirea pielii după tratament 

Imediat după dermabraziune, pot apărea: roșeață, edem și/sau infiltrare, dar nu reprezintă un interes deosebit: epiderma este regenerată în a cincea zi. Aveți grijă, totuși, rămâne fragilă și pielea trebuie să rămână absolut lipsită de orice traumă, masaj și zgâriere. În zilele care urmează procedurii, aplicarea substanțelor grase poate promova vindecarea și regenerarea pielii. În această perioadă, evitați expunerea la razele soarelui, care ar putea provoca hiperpigmentare. De asemenea, este posibil ca pielea să fie sensibilă la îngrijirea pe care o tolerează, de obicei, timp de câteva săptămâni. În toate cazurile, este esențial să urmați recomandările specialistului dvs. În cele din urmă, trebuie să știți că rezultatele finale ale dermabraziunii sunt observate abia după câteva luni.

Intervențiile cu efecte comparabile 

Dermabraziunea este considerată un tratament de suprafață. Este o tehnică care vizează numai epiderma, care este eliminată parțial sau total. Acesta poate fi asociată cu alte tehnici anti-îmbătrânire, cum ar fi: –   lifting facial, injecții de reumplere cum ar fi cele cu acid hialuronic,  injecții cu toxină botulinică. Pentru cele care caută alternative pentru dermabraziune, sunt posibile alte soluții, cum ar fi peeling-ul și procedurile cu laser.

Peeling-ul  este o tehnică chimică abrazivă care ameliorează semnele de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile, precum și petele brune. Ele redau o reală strălucire tenului, netezire și fermitate pielii. Această tehnică exfoliază, chiar arde straturile superioare ale epidermei. Pentru a face acest lucru, diferite tipuri de acizi, naturali sau nu, sunt utilizați la nivele de concentrație variabile. Rezultatele, în special pe riduri, depind de adâncimea atinsă și, prin urmare, de tipul de acizi utilizați.

Tratamentul cu laser este o tehnică abrazivă termică care corectează ridurile și liniile fine și elimină petele și alte imperfecțiuni. Există mai multe tipuri de proceduri cu laser care nu funcționează exact în același mod și nici la același nivel de adâncime. Dermatologul va selecta procedeul cu laser corespunzător, în funcție de rezultatele dorite. Pentru întrebări referitoare la alegerea metodei celei mai potrivite, consultați medicul dermatolog sau medicul estetician, care va fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră.

Articol scris cu sprijinul specialiștilor RoC Cosmetics

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

PRO sau CONTRA cezariană

După ce vestea că Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de…