Home Food & Wine Vinul Caii de la Letea lansează un nou episod Oameni și Rădăcini

Vinul Caii de la Letea lansează un nou episod Oameni și Rădăcini

3 min read

Vinul Caii de la Letea prezintă un nou episod din serialul său Oameni și Rădăcini. Început în 2020,  proiectul își propune să caute originile gustului autentic românesc pornind de la artizanii săi.

Oameni și Rădăcini

A treia iterație a proiectului este centrată pe gusturile autentice ale Moldovei și Bucovinei, așa cum și le amintește și le reinterpretează Andrei Chelaru. Chef premiat de ghidul gastronomic Gault&Millau, Andrei reînvie, fără a altera esența, senzațiile de madeleine proustiană pe care i le oferă preparatele tradiționale moldovenești. Episodul urmează altor două, care au explorat Dobrogea, prin gastronomul Radu Dumitrescu, respectiv Transilvania, unde gazde au fost Ion Bebeșelea și Mara Oană.

„Credem cu putere în valoarea intrinsecă a gastronomiei românești, când mâncarea și vinul în simbioză oferă experiențe memorabile, printre cele mai fine ale vieții. Colecția de vinuri Caii de la Letea își propune să însoțească vernacularul culinar românesc pentru a oferi experiențe gastronomice care provoacă simțurile”, a declarat Solène Cesbron – Marketing Manager Via Viticola. Prin proiectul Oameni și Rădăcini ne dorim să punem în lumină valoarea gastronomică românească și să arătam că avem un patrimoniu valoros din care se inspiră noua generație de chefi”, a completat Cesbron.

Oameni și Rădăcini este manifestul vinului Caii de la Letea – Volumul II, produs de crama Viticola Sarica Niculițel în Dobrogea. Colecția conține în prezent 7 vinuri gastronomice, reprezentative pentru terroir-ul singular din nordul Dobrogei, unde pământul, vântul și Dunărea își lasă amprenta. Vinurile Caii de la Letea, prin personalitatea și complexitatea lor, se potrivesc cu felurile de mâncare care povestesc, prin gust și arome, despre cine suntem și de unde venim.

Citește în continuare Cluj, capitala new media pe perioada EC_Special – o experiență culturală completă.

  • Caii de la Letea – volumul I, cel mai bun rosé al toamnei

    Toamna 2021 se anunță lungă și călduroasă, iar cel mai premiat rosé din România e compania…
Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Food & Wine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Carla’s Dreams revine cu single-ul “Victima”, o piesă de dragoste pentru suflet și minte

Carla’s Dreams își bucură fanii cu un nou single pentru începutul de an care se numește ”V…